Skip to main content

Rareş Bogdan, director editorial peste ziarul România liberă

 
Rares Bogdan
Rares Bogdan

Mutare surpriză a patronului de la România liberă, Dan Grigore Adamescu: coordonarea editorială a cotidianului i-a fost acordată lui Rareş Bogdan,realizatorul de la Realitatea TV.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Adamescu şi moderatorul de la Jocuri de putere au discutat de câteva săptămâni despre această variantă şi au ajuns la un acord în ultimele zile.

Până în prezent, conducerea editorială a ziarului era exercitată de Dan Cristian Turturică, în calitate de redactor-şef. Poziţia de director editorial nu exista în redacţie. Redacţia România liberă numără aproximativ 20 de ziarişti.

Redacţia România liberă a fost înştiinţată astăzi că Rareş Bogdan va conduce editorial ziarul, dar nu s-au dat detalii clare legate de noua structură ierarhică a redacţiei.

Până la ora redactării ştirii, Rareş Bogdan nu a putut fi contactat.

Potrivit unor surse apropiate lui Dan Grigore Adamescu, nu ar fi vorba de o poziţie editorială ci de una de management.

Despre subiect a scris şi HotNews, care notează că Dan Cristian Turturică, redactor-şef, urmează să plece şi că "Decizia inlocuirii lui Dan Turturica vine pe fondul nemultumirilor exprimate in repetate randuri de proprietarul ziarului ca publicatia nu i-ar fi luat apararea in cazul scandalului de la Astra, unde Dan Adamescu este de asemenea actionar."

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Adamescu le-a reproşat ziariştilor din echipa ziarului că nu au fost alături de el în problemele pe care le-a avut cu justiţia în timpul guvernării Ponta.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  •   Popescu Constantin Popescu Constantin
    Comunitatea australiana citeam articolele scrise de domnul Turturica ,deoarece era cinstit drept onest si spunea lucrurile adevarate pana la capat .Deoarece consideram ca l-ati eliminat pe un ziarist valoros cum este DOMNUL DAN CRISTIAN TURTURICA, va rog nu-mi mai trimiteti ziarul Romania Libera pe e-mai .
  • Adrian Adrian
    Aveti grija cu acest parvenit, Rares Bogdan! A falimentat statiile locale Realitatea TV, a redus la jumatate activitatea statiei centrale ca director sau ce dracu o fi fost acolo la inceput! Acum boul se lauda ca e singurul din Realitatea TV care aduce bani! Din santaje....da, aduce bani indirect sau direct, prin decizii care vizeaza ce invitati se aduc sau nu, cum sa fie abordata si reflectata nu stiu ce stire! Nu m-ar mira ca parvenitul sa-si faca si la Romania Libera jocurile in numele unei false deontologii!
  • Sherlock Holmes Sherlock Holmes
    "era ziarul cel ceteam cu mare drag căci nu era o aripa a puterii şi menţinea punctul corect de vedere pentru evenimentele interne şi externe." Turturica......... tu esti ma?
  • Dichisitul Dichisitul
    Parțial adevarata informatia cu rl..... Ce e sigur, R.bogdan purtător de cuvânt a noului premier.... Limbile trebuie recompensate ...
  • Radu G Radu G
    Inteleg, din ce spune Adamescu, ca viitorul mare sef venit de la Cluj o sa ii ia apararea in fata procurorilor?! Asta da deontologie...
  • Zăgan Vichente Zăgan Vichente
    Mă surprinde ce se întâmplă la RL căci era ziarul cel ceteam cu mare drag căci nu era o aripa a puterii şi menţinea punctul corect de vedere pentru evenimentele interne şi externe.PĂcat că în ultimul timp a intriodus prea multă reclamă colorată care costă dar asta este situaţia la cotidiene care trăiesc din reclame şi de la sponzor sponzor care să nu fie tenednţios pentru ţară.
    In privinţa posturilor acolo la ziar doresc să se decurgă normal între ziariştii buni de acolo şi cei ce vor veni peste ei.Trebuie avut în vedere dacă cu averile ce le-au acumulat au trecut "peste normal" pot fi în vizorul DNA-ului.Succes ziarului să apără în 10 pag şi Sâmbăta.
  • geo geo
    Nu am mai citit o ediție print a RL de vreo 20 de ani.
    Și nici nu cred că o voi face, prea curând...
  • sorinel sorinel
    pai cu turturica ala au ajuns la faliment.. la ce va asteptati, pe bune acum?? un ziarist mediocru, fara o inclinatie deosebita la scris si cu talentul managerial al unui robinet.

    rares poate incerca sa aduca romania libera acolo unde a fost odata.. nu stiu daca va reusi dar macar se va face ceva in directia asta
  • Adi Adi
    Dacă pleacă de la REalitatea voi muta mai in față Realitatea pe telecomandă. Acum este alături de A3 și RTV, la capătul ei, acolo unde nu ajung niciodată
  • Fane Fane
    Sa inteleg ca acest "patron" este cinstea intruchipata,iar Astra asigurari si Otelul Galati sunt doar fantezii ale justitiei din timpul guvernarii Ponta? Putem sa fim si seriosi? Nu este de ajuns ca penalii devin scriitori si scapa mult mai devreme decat este cazul?
  • profesor profesor
    Lasa ... c-o sa-l pupincureasca pe Adamescu rimelatul lui Guse de-o sa credem ca este Alba ca Zapada, iar cei asigurati la Astra sunt de fapt mama vitrega din poveste. Imi iau adio de RL ... singura pe care o s-o mai citesc, dar pe FB, va fi Ondine Ghergut!!!

Trimite un comentariu

sus