Skip to main content

FOTO. Reţelele sociale din Belgia, invadate de pisici, în timpul operaţiunilor antiteroriste

 

Utilizatorii de reţele sociale din Belgia au răspuns duminică seară cu umor cererii autorităţilor de a nu divulga informaţii despre operaţiunile antiteroriste ale poliţiei, aşa că au umplut internetul cu imagini de pisici alături de mesajul "#BrusselsLockdown".

Publicitate

În timp ce ţara este în stare de alertă ridicată, poliţia belgiană a cerut duminică mass-media şi utilizatorilor de reţele sociale să nu relateze despre operaţiunile de combatere a terorismului la care ar putea fi martori.

În loc să descrie ce vedeau de la ferestre, locuitorii Bruxelles-ului au publicat poze cu pisici în toate ipostaze posibile: o felină prezentând un jurnal de ştiri televizat, doi motani "cavaleri Jedi" luptându-se cu săbiile, un pisoi atacând un dulău s.a.

Printre primii care au postat imagini cu pisici a fost un cameraman de la televiziunea olandeză NOS, @Hoguhugo.

"În loc de tweet-uri despre acţiunile poliţiei la Bruxelles, iată o fotografie a pisicii noastre Mozart", a scris Hugo Janssen pe Twitter.

Suprinzător a fost faptul că şi mass-media tradiţionale au preluat această mişcare spontană de pe reţelele de socializare. Astfel, cotidianul "Le Soir" a publicat pe prima sa pagină o imagine cu o pisică în loc de o fotografie care să ilustreze intervenţiile poliţiei. "Am îndrăznit!", a comentat, cu umor, ziarul pe Twitter.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus