Skip to main content

Simona Gherghe către un membru CNA, după difuzarea interviului cu o victimă: "A vorbit pentru că a vrut, a simtit nevoia. A fost realizat cu acordul părinţilor"

 
Simona_gherghe
Simona_gherghe

Simona Gherghe îi răspunde lui Valentin Jucan, membru CNA, care şi-a arătat indignarea faţă de interviul şi imaginile şocante cu una din victimele de la Clubul Colectiv. Într-un punct de vedere trimis Paginademedia.ro, realizatoarea de la Acces Direct explică de ce a ales să difuzeze imaginile cu tânărul a cărui faţă era bandajată aproape în totalitate.

Publicitate

Simona Gherghe, pentru Paginademedia.ro:

"Mihai a vorbit pentru că a vrut, a simtit nevoia să povestească si sa le multumească celor care l-au salvat.

E un caz special, un copil foarte curajos, care a mers acolo in scaunul cu rotile. De ce nu ar avea si el dreptul să-si spuna povestea, in limitele legii?

Interviul a fost realizat CU ACORDUL parintilor si al profesorului Dan Enescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, de altfel, prezenţi in emisiune (mama in direct, medicul înregistrat)."

Realizatoarea de la Acces Direct spune că "au existat, conform legislatiei audiovizualului, marcaje de protectie, atat pe ecran, cat si in prezentare".

Reamintim că Valentin Jucan a reacţionat dur la difuzarea imaginilor şocante:

„Simona Gherghe, chiar nu ai limite? Chiar nu poţi dovedi puţin bun simţ?? Chiar nu iţi poţi înfrâna puţin lipsa decenţei???”, a fost reacţia lui Valentin Jucan, membru CNA, postată pe pagina sa de Facebook, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

"LĂSAŢI ÎN PACE BIEŢII OAMENI !! SUFERĂ DESTUL!! Nu vă este ruşine să intraţi in saloane peste ei? Nu vă este ruşine să profitaţi de suferinţa lor? LĂSAŢI-I ÎN PACE! Voi nu vă comportaţi ca nişte adevăraţi jurnalişti! Vă comportaţi ca nişte hiene!", a scris Jucan.

Integral, punctul de vedere al Simonei Gherghe, după reacţia lui Jucan:

Simona Gherghe, către membrul CNA Valentin Jucan:

V-as ruga sa nu mai dezinformaţi, doar pentru a ieşi în evidenta, în spaţiul public. De altfel, instituţia pe care o reprezentaţi este în atenţia publică chiar în aceste zile, nu trebuie sa faceţi eforturi suplimentare, în acest sens. Oamenii cer demiterea membrilor CNA, de câteva zile.

Fireste ca nu va asumaţi răspunderea. Nu stiu dacă dumneavoastră, personal, aţi ajutat in vreun fel, printr-o donaţie, la efortul naţional de sprijinire a famililor îndoliate şi a răniţilor. Tot ceea ce am făcut în aceste zile a avut scopul de a sprijini campania de donaţii. Pe dumneavoastră va deranjează acest lucru, chiar dacă ne-am asigurat că am respectat toate prevederile Codului Audiovizualului.

Nu v-aţi deranjat sa verificaţi, scopul dumneavoastră a fost doar sa jigniţi. O sa fac eu informarea, nu pentru dumneavoastră, căci reaua credinţă de care care daţi dovadă este evidentă, de mai mult timp. Pe dumneavoastră o sa va informez doar că, în calitate de membru CNA, trebuie sa daţi dovadă de obiectivitate, indiferent de preferintele pentru un post sau altul, fata de o emisiune sau alta.

Haideţi sa vedem acum şi adevărul.

In primul rând, după cum scrie şi pe ecran, este un interviu preluat de la un alt canal al trustului. In al doilea rând, Mihai a vorbit pentru că a vrut, a simtit nevoia să povestească si sa le multumească celor care l-au salvat.

E un caz special, un copil foarte curajos, care a mers acolo in scaunul cu rotile. De ce nu ar avea si el dreptul să-si spuna povestea, in limitele legii?

Domnule Jucan, ar trebui sa-l cenzuram?

Interviul a fost realizat CU ACORDUL parintilor si al profesorului Dan Enescu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, de altfel, prezenţi in emisiune (mama in direct, medicul înregistrat).

In al treilea rand, au existat, conform legislatiei audiovizualului, marcaje de protectie, atat pe ecran, cat si in prezentare.

Si, nu in ultimul rand, nu e prima data cand folositi afirmatii jignitoare. Culmea, chiar dumneavoastra, care ar trebui sa fiti garantul unui limbaj decent si lipsit de antepronuntari.

Va anunţ, pe aceasta cale, ca va voi acţiona în justiţie pentru afirmaţiile şi insinuările facute. Daunele pe care sper că veţi fi obligat sa le achitati, le voi dona familiei acestui copil. În acest fel, veţi face şi dumneavoastră un bine societăţii.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cocoselu Cocoselu
    Jucan asta are ceva studii de televiziune,media etc ? Ce din cv ul lui il recomanda in functia pe care o are! Cei din strada cer schimbarea sistemului,iar Jucan e parte a acestui sistem fiind numit politic
  • david david
    Ce dezinformeaza gherghe.... lumea cere demisia sefei CNA. Sa iti fie rusine si sper sa ti se intoarca tot raul facut cu mizeria aia de "emisiune". Numai Jucan mai are bun simt din tot CNA-ul?!
    @Mihai: corect, s-ar bate toata ziua in vome
  • geo geo
    Era de așteptat că acesta va fi răspunsul SG.
    Pe care nu prea a interesat-o argumentația juridică a membrului CNA.
  • vaisteauata vaisteauata
    Amice, tu care ești patriarhul parașutelor și maneliștilor nu nu ai sa afli ce înseamnă"indecență " nici dacă ai pune la muncă silnică toti cei 3-4 neuroni ce mor de singurătate în bostanul "da haloin", ce-ti tine loc de cutie craniană!
    Aici este vorba de respectarea legii ( stim ca intact nu prea se deranjeaza cu asemenea probleme), care interzice imagini cu victime, de genul celor prezentate de gherghef, cu o singură excepție, indiferent de acceptul victimei/rudelor. Altfel spus, dacă vei ajunge vreodată mutilat in spital, chiar dacă neamurile tale dau declarație notariala ca te vor pe post de mumie la tv, nu se poate.
    Astia ca voi mâine transmit live deshumarea zavorancei urmat de un concurs de numărat viermi , ca fi'sa'i de acord
  • Mihai Mihai
    Asta e problema ? Ca doar unul a reactionat? Gherghe Simina asta a ajuns cea mai josnica si mizerabila persoana din televiziune. Sa se marite cu Capatos! Ar face un cuplu de vome!
  • Dan Capatos Dan Capatos
    Sisi, adevarata indecenta este sa-l suspectezi pe jucan de urme de inteligentza!!!
  • Iulian Iulian
    Doar Jucan ăsta latră. Alţi membri cna de ce nu vorbesc?

Trimite un comentariu

sus