Skip to main content

VIDEO. Liviu Mihaiu, despre posibile finanţări pentru Guerrilla: idee cu agenţiile de publicitate acţionari. Ringier, o altă variantă. Nimic nu e sigur

 
VIDEO. Liviu Mihaiu, despre posibile finanţări pentru Guerrilla: idee cu agenţiile de publicitate acţionari. Ringier, o altă variantă. Nimic nu e sigur

INTERVIU VIDEO. "Avem mai multe variante de finanţare pentru Radio Guerrilla: trusturi de afară, companii media de aici, dar şi alte soluţii", a spus într-un inteviu video acordat Paginademedia.ro Liviu Mihaiu.

Publicitate

Liviu Mihaiu:

"Am şi ideea - aproape o utopie, de a face din Radio Guerrilla un radio al agenţiilor de publicitate. Adică 3-4-5 agenţii să fie acţionari ai radioului".

Despre alte variante:

"Un posibil parteneriat ar consta în intrarea în acţionariat. Deocamdată, radioul aparţine colectivului de oameni de la Guerrilla, cam 20. Presa trebuie să fie în mâinile jurnaliştilor."

Liviu Mihaiu a confirmat informaţia că grupul Ringier este unul din posibilii parteneri, printre celelalte variante posibile. "Niciuna nu este preferată sau mai avansată decât alta. Poate fi investitor din România, din afară, sunt avantaje şi dezavantaje în fiecare caz", a punctat Mihaiu.

Cât sunt dispuşi cei din Guerrilla să cedeze într-un viitor parteneriat?

Liviu Mihaiu:

Pragul pe care l-am propus şi când s-a vândut Caţavencu la Vântu a fost de 50%. Şi acum am propus un prag de 50%. Aş vrea ca jumătate din împărăţie să fie la jurnalişti.Oricum, poţi fi independent şi cu 25%, dacă este la redacţie controlul editorial. Garantez strict că în cazul Radio Guerrilla controlul editorial al echipei va fi strict garantat în relaţia dintre noi şi un viitor investitor. Controlul editorial va fi la ziarist.

"Deocamdată, nici una din aceste variante nu e nici avansată, nici preferată în mod deosebit", a spus Liviu Mihaiu.

Din interviul acordat Paginademedia.ro de Liviu Mihaiu:

"Pentru Radio Guerrilla sunt necesari cam 180.00 de euro. Ne propunem să ajungem un radio naţional. Să fim auziţi şi în oraşele unde nu avem licenţe, prin posturi care ar putea să ne preia."

Am fost la CNA cu o petiţie semnată de 30.000 de oameni. Sunt 30.000 de ascultători, de public precontractat.

Ne dorim nu numai un radio independent, ci crearea unei structuri de presă independentă.

Radio Guerrilla este postul preferat al agenţiilor. Dacă este un radio care se ascultă la birou în agenţii, e Radio Guerrilla.

Vom lansa şi Guerrila TV online, pentru care vom porni un crowdfounding. Cred că se vor găsi 30.000 de oameni care să dea 3-4-5 euro pe lună ca să vadă un alt tip de televiziune.

La radio va avea emisiune şi Dan Chişu. Vom avea şi tronsoane cu muzică experimentală, chiar şi teatru radiofonic. Şi Bobonete a zis într-o emisiune la Dobrovolschi că ar face o emisiune.

Ceea ce este foarte important este că Guerrilla va fi un centru naţional al presei independenţei.

"A fost un act de agresiune a sistemului asupra Radio Guerrilla, care a începtul în a doua sau a treia zi din al doilea mandat al lui Traian Băsescu. Atunci au venit la grupul Realitatea oamenii de la ANAF-ul lui Blejnar."

"Radio Guerrilla a fost la mogul, dar era o miză mică pentru el ca să fim deranjaţi."

După schimbarea proprietarului, s-a ajuns să se tragă ştecherul din priză, la propriu. Nu ne-am închipuit că, după ce s-a schimbat proprietarul, noul deţinător va fi cel mai mare duşman al nostru. Drept pentru care am încercat să vorbim cu ei, să răscumpărăm licenţele de la Radio Guerrilla. Modul în care s-a făcut a fost însă o greşeală juridic administrativă care a dus la retragerea - pe bună dreptate - a licenţelor de către CNA.

Despre relaţia cu Tanănana, unde lucrează alţi foşti Guerrilla: "este bine să avem şi concurenţă"

Interviul video a fost realizat în studioul Mindopoly

VIDEO. Liviu Mihaiu despre cine va finanţa Radio Guerrilla

VIDEO. Liviu Mihaiu despre cât se va investi în Radio Guerrilla

VIDEO. Liviu Mihaiu despre impactul Radio Guerrilla

VIDEO. Liviu Mihaiu despre relaţia cu Radio Tanănana

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gica Gica
    Prea multe lucruri frumoase a avut guerrilla si abia astept sa-l porneasca din nou.Mult succes Liviu!
  • Ioana Ioana
    Liviu Mihaiu vrea sa-l mai puna inca o data pe butuci. Mai aduceti si tineret la Gherilla.
  • marius marius
    corect, sa bage altii bani si voi sa-i papati. trezeste-te prietene, banuti ca pe vremea lui Vantu nu mai vedeti voi. s-a prins lumea ce va poarta pielea!
  • kamikaze kamikaze
    Locul acestui smenar,liviu mihaiu,este la beciul domnesc-documentati-va! Imaginati-va cum adunatura de "jurnalisti",guerriloisti,au primit cadou 7 licente iar ei cauta finantari. CNI-stilor penali,cum nu ati tinut cont de proiectul financiar al solicitantului? Tot concursul CNA a fost o mascarada specifica spagarilor!
  • Alina Alina
    Personajul a recunoscut ca Guerrilla a castigat in cadrul concursului de influentare. Asteptam rezultatele concursului de proiecte, draga CNA!
  • Andrei Andrei
    Cum naiba ceri 38 de frecvente dar tu nu ai habar la acel moment cum iti vei finanta radioul ?
    E noaptea mintii .
    Too much drink ....
  • adrian adrian
    buahaha, a venit "mogulul" oengist sa ne explice cum un proiect mort a castigat licenta. Cum naiba castiga unii licenta si apoi isi cauta finantare?! Dar asta e cand ii recomanda "vocea si talentul". Ce echipa minunata face el cu dobrovolschi: sugativele ce duc superficialitatea la un alt nivel.
  • razvan razvan
    in baza a ce proiect financiar a acordat Consiliul surdo mut al audiovizualului la aceasta gasca ??? sau a fost suficienta prezenta pastarnacului de delta in fata lui WC JHOHANIS ??? aloo.... doamna presedinta , domni membri .......
  • Alinka Alinka
    Lor le-a dat CNA atatea frecvente? Omul asta ma inspaimanta. Nu are nici o treaba cu radioul, nu are un plan realist, nu are nimic. CNA, esti ok cand te uiti si asculti?
  • hipsteru hipsteru
    Aoleu! "Binili" are nevoie de bani sa invinga? Sa inteleg ca CNA ul nu a fost interesat daca exista si bani ca sa opereze licentele primite GRATUIT de la stat? Adica CNA ul doar da fara sa se intrebe si cui da si daca poate face ceva cu ce primeste de la stat? Ca degeaba ai proiecte frumoase daca peste un an tot cu dosarul ramai in brate si nu ai bani sa cumperi aparatura. Mai crede cineva din vreo agentie povestea asta cu Guerrilla ? ANAF ul abia asteapta!

Trimite un comentariu

sus