Skip to main content

TOP BLOGOSFERĂ. Lucian Mîndruţă despre unguri şi Petreanu cu ieşenii care fură drapele, între cele mai distribuite postări

 
Lucian Mandruta
Lucian Mandruta
Aproape 500 de share-uri pentru O „scrisoare deschisă” semnată de Lucian Mîndruţă apărută în contextul ştiri despre presupusa tentativă de atac terorist de la Târgu Secuiesc. „N-ar fi trebuit să-i opriţi voi pe cei suspectaţi că au încercat să ne arunce în aer pe toţi?”, scrie Mîndruţă în scrisoarea adresată „maghiarilor care nu vor să pună bombe”.
Publicitate
Între cele mai distribuite subiecte pe blog intră şi un text al lui Vlad petreanu, jurnalist şi matinal la Europa FM, despre cum au sărit ieşenii în copaci să fure drapele. Textul lui Petreanu a fost share-uit de peste 300 de ori.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. lucianmindruta.ro, “Scrisoare deschisa maghiarilor care nu vor sa puna bombe”, - 483 share-uri pe Facebook.

Din material

Inainte sa inceapa isteria, inainte ca urmasii lui Vadim sa inceapa sa urle cu pumnul strans la voi si ochii iesiti din orbita, vin si va intreb cu inima deschisa: N-ar fi trebuit sa-i opriti voi pe cei suspectati ca au incercat sa ne arunce in aer pe toti?

2. petreanu.ro, “Cum au sarit iesenii in copaci sa fure drapelele” - 345 share-uri pe Facebook.

Din material

Este o situaţie de o tristeţe sfâşâietoare. Oamenii aceştia devastează şi fură ziua în amiaza mare, fără ruşine şi fără frică. Nimeni, în afară de reporter, nu intervine. Scenele îmi amintesc de secvenţa morţii Madamei Hortense, în Zorba Grecul, când bătrânele satului concluzionează că bolnava nu mai are nici o şansă şi o jefuiesc înainte chiar ca ea să-şi dea duhul.

3. contributors.ro,“Mesaj de 1 decembrie:pakistanizarea armatei si serviciilor”, un text de Sorin Ioniţă - 243 share-uri pe Facebook.

Din material

Aceast model de guvernare în care „armata deţine un stat” nu e specific doar Pakistanului; el doar l-a perfecţionat la maxim. (...) N-ai cum să nu te gândeşti la acest model atunci când observi ce trendy a devenit în România de la o vreme încoace să treci prin structuri educaţionale gen Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (instituţie complet diferită de Academia Tehnică Militară, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” sau Academia Navală „Mircea cel Bătrân), Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional de Apărare, dar mai ales Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”. Toate acestea, în România anului 2015, sunt entităţi independente de cercetare şi ştiinţă avansată pe deplin recunoscute, încadrate cu sute de cadre bine pregătite care ţin cursuri la nivel de vârf. Faptul că nu aţi auzit de ei nu înseamnă că ei nu există, nu dau din picioare şi nu iau leafă.”

4. contributors.ro,“Alegeri universitare. Alte masti, aceeasi scena?!”, un text de Mircea Miclea - 120 share-uri pe Facebook.

Din material

„Universităţile româneşti au intrat în febra alegerilor. Prin birouri se fac şi se desfac alianţe; se promit funcţii contra voturi, se calculează şansele de reuşită, se fabrică dosare pentru discreditarea oponenţilor, se fac înţelegeri cu misiţi din presa scrisă sau online. Mă întristează acest spectacol”

5. oanacuzino.ro, "9 pasi pentru o sarcina usoara si sanatoasa", - 97 share-uri pe Facebook.

Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands PRO.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus