Skip to main content

Interviu de colecţie, cu întrebări pe măsură: Partenera de viaţă a lui Dan Voiculescu, la Antena 3. Adi Ursu: "veţi descoperi un om pe care cred că îl veţi pune printre preferaţii dvs"

 
Interviu de colecţie, cu întrebări pe măsură: Partenera de viaţă a lui Dan Voiculescu, la Antena 3. Adi Ursu: "veţi descoperi un om pe care cred că îl veţi pune printre preferaţii dvs"

FOTO-VIDEO. Interviu de „colecţie” la Antena 3: Prin intervievat, prin filmul care l-a precedat, dar şi prin prestaţia ziaristului, în acest caz Adrian Ursu. Le vom lua pe rând:

Publicitate

1. De colecţie datorită intervievatului: Liana Voiculescu, partenera de viaţă a lui Dan Voiculescu

2. De colecţie şi prin filmul care a precedat interviul: un colaj-omagiu cu imagini cu Dan Voiculescu în ipostaze familiale, în mijlocul copiilor, zâmbind cald, dansând, îmbrăţişând elevi, totul asezonat cu o muzică pe măsură şi cu texte care scoteau în evidenţă "principiile de viaţă": "onoare, demnitate, curaj, dragoste, generozitate, grijă".

3. Prestaţia jurnalistului Adrian Ursu a fost de remarcat. Şi-a început emisiunea printr-un monolog despre tristeţea oamenilor nevoiţi să-şi petreacă singuri sărbătorile, a anunţat că vom "descoperi un om pe care cred că îl veţi pune printre preferaţii dumneavoastră" şi a avut grijă să cinstească, prin întrebările puse, memoria patronului aflat acum în închisoare: "A fi curajos şi a fi demn a devenit, iată, un lucru de sancţionat într-o ţară care a fost atât de strâmb condusă şi răsturnate valorile. Credeţi că regretă că a fost fidel acestor idei? La un moment dat te poţi întreba de ce să nu faci un compromis?"

O trecere în revistă a interviului luat de Adrian Ursu:

„Veţi descoperi un om pe care cred că îl veţi pune printre preferaţii dumneavoastră", a anunţat Adi Ursu în deschidere, înainte de a începe discuţia cu Liana Voiculescu.

Partenera de viaţă a lui Dan Voiculescu a avut prima apariţie televizată într-un interviu acordat lui Adrian Ursu la emisiunea Secvenţial.

În timpul interviului de peste 40 de minute, pe burtieră au rulat titluri precum: „Destăinuiri tulburătoare la 506 zile după Telepatia”, „Secretul rezistenţei familiei Voiculescu”, „Lecţii de curaj în faţa abuzului”, „Liana Voiculescu: de ce l-am iertat pe Băsescu”.

Adrian Ursu, în deschiderea emisiunii Secvenţial a ţinut un monolog despre importanţa petrecerii sărbătorilor alături de cei dragi în condiţiile în care mulţi alţii au trecut singuri prin aceste sărbători. „Vă invit să priviţi acest dialog şi credeţi-mă, veţi descoperi un om pe care de-acum în colo cred că îl veţi pune printre preferaţii dumneavoastră”, a spus Ursu.

- Sper că aţi petrecut zile frumoase de Crăciun. A fost linişte, a fost bucurie în casele dumneavoastră. V-aţi putut relaxa şi într un fel aduna aşa gândurile despre cât de bine este să fii alături de cei pe care îi iubeşti, despre cât de important e să-ţi aduci aminte de ei în fiecare zi a anului. Ce important e... mai ale gândindu-ne că sunt mii, zeci de mii de oameni care au trecut singuri prin aceste sărbători, care au familiile spulberate în colţuri ale lumii sau care cine ştie ce nenorocire i-a făcut să nu-i aibă pe cei dragi alături. Cred că ar trebui să ne gândim la ei în aceste zile şi să le transmitem puţin din căldura din sufletul nostru atât de pline acum când avem bucura naşterii Domului şi a tuturor celorlalte sărbători în sufletele noastre.

Vreau să vă fac cunoştinţă astăzi cu un om pe care nu l-aţi mai întâlnit, nu-l vedeţi pe ecranele televizoarelor, nici nu a apărut până acum în vreun dialog de presă. Dar e un om care a învăţat mult, a învăţat să fie luptător , a învăţat să reziste şi a învîţat, mai ales, cât de important este să le transmiţi şi altora din energia ta.

O să vă întâlniţi astăzi cu doamna Liana Voiculescu, femeia alături de care profesorul Dan Voiculescu, în toţi aceşti ani, a dus marile bătălii, cu care şi-a împărtăşit gândurile, îngrijorările şi bucuriile, care alături de mulţi alţi români, în aceste zile de sărbătoare n-a fost cu toată familia alături, pentru că ştiţi bine că pe 8 august 2014 cineva i-a separat.

Vă invit să priviţi acest dialog şi credeţi-mă, veţi descoperi un om pe care de-acum în colo cred că îl veţi pune printre preferaţii dumneavoastră.

Din interviul cu Liana Voiculescu:

Adrian Ursu: Au trecut 506 zile...

Liana Voiculescu: Eu nu le-am numărat şi nu le număr pentru că am o anumită concepţie legată de lucrul acesta, consumul sufletesc ar fi imens.

Liana Voiculescu: „Ajungând la o mănăstire din Ardeal, părintele stareţ m-a rugat privindu-mă în ochi foarte puternic să-i spun că l-am iertat pe Băsescu. S-a uitat atât de pătrunzător în ochii mei încât nu am putut să spun nu.”

Adrian Ursu: „(...) A fi curajos şi a fi demn a devenit, iată, un lucru de sancţionat într-o ţară care a fost atât de strâmb condusă şi răsturnate valorile. Credeţi că regretă că a fost fidel acestor idei? La un moment dat te poţi întreba de ce să nu faci un compromis?

Liana Voiculescu: „Pentru Dan, nu a existat compromisuri. Probabil că dacă ar fi făcut compromisuri, nu ai fost aici. Tentaţii din partea altora ştiu că au existat, dar nu în ce-l priveşte. m-aţi întrebat mai devreme dacă regretă, Dan iubeşte foarte mult oamenii, după cum se ştie el a făcut fundaţii, se ocupă de copii supradotaţi, dar şi de oamenii în vârstă, ori pentru toţi aceşti oameni, nu are cum să aibă regrete. Cred că va merge pentru aceşti oameni până la sfârşit.”

Liana Voiculescu: „Eu nu pot să mă ridic la nivelul lui, totuşi, el e unic aşa cum este şi este un om extrem de curajos, însă ce mă ajută pe mine foarte mult este că eu am 10 ani de armată. Eu am făcut şcoală şi instrucţie ca orice miliatr, chiar mai mult decât atât, am avut responsabilităţi foarte mari. În clipa în care el a plecat, nu am făcut decât să mă întorc la cea de dinainte de a-l cunoaşte şi să fac lucrurile cu o forţă incredibilă. M-a surpins chiar şi pe mine pentru că trecând atâţia ani, nu crezi că mai eşti în stare.”

„Când ai lângă tine un bărbat atât de puternic, e greu să crezi că ai putea să faci faţă şi singură. Cu toate astea, Dumnezeu mi-a oferit marea şansă să trec. Am pentru ce, am pentru cine şi-l aştept cu înfrigurare să vină acasă”

Adrian Ursu: Va veni şi cred că va fi mândru de felul în care aţi luptat în toată perioada aceasta.

GALERIE FOTO

VIDEO. Interviul cu Liana Voiculescu, luat de Adrian Ursu

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • penes penes
    Sa ne traiasca varanu!!
    Lingaiilor, slugilor...
  • dan dan
    Pai nu vezi in ce casa o tine Varanul? Cum sa nu-l iubesti?
  • b b
    @ F ura? nu imi permit sa imi consum energia astfel. iar problema e mai degraba de moralitate. ne putem imagina povestea expusa in media intr-o tara civilizata? un personaj grotesc implicat intr-o poveste de amor, expusa publicului? care ar fi sensul sa te uiti la doi soareci care se iubesc? ar interesa pe cineva sa vada asa ceva? brrrr
  • david david
    Un singur cuvant: gretos!
  • Ciobotea Dan Ilie Ciobotea Dan Ilie
    Limbile plasate de acest pupincurist mizerabil au fost cu siguranta resimtite de anusul varanului. Sper ca si gadea si celelalte erori genetice, slugi ale lui felix, alaturi de cameluta, sa i se alature in 2016 la bulau. LA MULTI ANI VARANE! ACOLO SA PUTREZESTI!
  • maria maria
    varane, la multi ani in puscarie, ursule, la mai multe limbi in curu varanului iar pentru marracuca varanului, nu ai de ce sa-l ierti pe Basescu duduie nu Basescu l-a pus pe securistul felix sa fure statul ca un mafiot securist ce este.
  • F F
    @b : eu cred ca tu si Olga aveti niste probleme, mai ales de umanitate. dupa ce le rezolvi, putem vorbi despre alte lipsuri. nu e treaba nimanui cine pe cine iubeste. paginademedia a publicat un material despre un interviu problematic. olga a publicat un comentariu josnic ce ataca o femeie doar pentru ca iubeste un anume barbat. nu am niciun fel de simpatie pentru comunisti, Dan Voiculescu sau Antena, dar asemenea comentarii care depasesc cu mult limita bunului simt ar trebui taxate. revin la mesajul initial. mai usor cu ura.
  • b b
    'F' sigur ai niste probleme si mai ales niste lipsuri, de cultura si educatie. Parintii tai in caz ca au fost 'comunisti' au fost din obligatie si nu din convingere iar bunicii au trait niste jafuri si colectivizari de 'colectie'. Referitor la asa zisa dragoste a 'tovarasei' de viata, asa cum bine ne spune la sfarsitul articolului, are pentru $E sa astepte!
  • F F
    ce ura la unii. eu inteleg ca nu il placi pe Dan Voiculescu, dar sa scrii un comentariu ca al Olgai trebuie sa ai niste probleme. Olga, si mama si tatal tau erau comunisti cand te-au facut. daca esti prea mica, atunci sigur bunicii tai erau. sa inteleg ca ei nu aveau voie sa se iubeasca? :))
  • eu eu
    Cum sa scrii un asemenea "articol"? Chiar nu mai exista niciun dram de decenta? Mi-e greata!
  • olga olga
    Intrebarea care se pune este: ce fel de femeie poate fi aceasta care iubeste un om cum este acest Voiculescu-produsul tipic al comunistilor, al securistilor, fara caracter, cinic, ticalos, tradator de familie, turnator de neamuri, care calca pe cadavre doar sa-i fie lui bine. Merita un astfel de om respect sau cu atat mai mult iubirea unei femei? STA BINE LA PASTRARE ACOLO UNDE ESTE.LA MULTI ANI!!!
  • Dan Andrei Dan Andrei
    CNA e aici?
    Sau, altfel spus, la ce mai serveste, in Romania, in anul 2015, Consiliul National al Audiovizualului?

Trimite un comentariu

sus