Skip to main content

România liberă, ediţie de colecţie: a republicat ediţiile din 23 şi 24 decembrie 1989

 
România liberă, ediţie de colecţie: a republicat ediţiile din 23 şi 24 decembrie 1989

Cotidianul România liberă, editat de Medien Holding, a republicat astăzi două ediţii de colecţie din 23 şi 24 decembrie 1989, cu ocazia împlinirii a 26 de ani de la Revoluţie.

Publicitate

Suplimentul special conţine o reeditare a ediţiilor României libere din 23 şi 24 decembrie 1989, un interviu cu Petre Mihai Băcanu, directorul fondator al seriei noi a ziarului, cu detalii despre relaţia dintre presa liberă şi noua putere care se instala la Bucureşti, precum şi o istorie a cotidianului prin ochii istoricului Virgil Lazăr.

România liberă a publicat şi mărturia secretarului general de redacţie al României libere Ion Matei, pe atunci tipograf la Casa Scânteii, amintirile jurnaliştilor Igor Butnaru şi Tudor Artenie despre zilele tulburi ale lui decembrie 1989, dar şi povestea unui erou al Revoluţiei, un tânăr de 17 ani ucis chiar pe 21 decembrie, depănată de Dan Gheorghe.

”Sunt 26 de ani de la acele momente de euforie, de luptă şi de dezrobire care s-au petrecut la finalul lui decembrie 1989. Un sfert de secol înseamnă mult pentru memoria de detaliu a majorităţii dintre noi. Dar hârtia reuşeşte să păstreze în amintire ceea ce nu trebuie niciodată uitat, până la amănunt. Aceasta este şi menirea ediţiei de colecţie pe care România liberă o scoate pe piaţă luni. Să ne reamintească de istoria urâtă de care am scăpat, să ne arate sacrificiul pe care mii de oameni l-au făcut pentru o nouă istorie, să ne îndemne să păstrăm ceea ce am câştigat şi să câştigăm ceea ce am pierdut”, a explicat redactorul-şef al cotidianului România liberă, Răzvan Chiruţă.

Ediţia de colecţie ”După 26 de ani” va fi distribuit, în această dup-amiază, în Piaţa Universităţii, acolo unde are loc concertul folk dedicat eroilor Revoluţiei din 1989, ”La Aniversară”.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Thor Thor
    Lăudabilă inițiativa. L-am luat, la fel cum am luat și ediția specială din Libertatea de anul trecut. Sper că va urma și Adevărul și ziarele locale (care mai există). Totuși, dacă chiar doreau să facă o treabă ca lumea, ar fi republicat ultima ediție din vechiul regim alături de prima ediție din capitalism. Să vedem și noi cum s-au sucit unii ziariști peste noapte.

Trimite un comentariu

sus