Skip to main content

Amendă la Realitatea TV pentru ieşirea lui Octavian Hoandră: „Noi vă plătim, noi vă dăm şpăgi, domnule.”

 
Amendă la Realitatea TV pentru ieşirea lui Octavian Hoandră: „Noi vă plătim, noi vă dăm şpăgi, domnule.”
Amendă pentru ieşirea lui Octavian Hoandră la Realitatea TV. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze cu 30.000 de lei televiziunea Realitatea TV pentru o ediţie a emisiunii Deschide lumea din 22 noiembrie, în care s-a discutat despre cazul Colectiv.
Publicitate
Forul audiovizual a analizat emisiunea în cauză după ce a primit opt reclamaţii de la telespectatori. Emisiunea, moderată de Dorin Chioţea şi Octavian Hoandră, a fost sancţionată pentru ieşirea unuia dintre cei doi prezentatori în dialog cu Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor.

Hoandră a folosit apelative precum „sunteţi nişte laşi”, „aţi tăcut ca porcul în popuşoi”, „morţii care au murit în spitale din cauza laşităţii dumneavoastră”, „ noi vă plătim, noi vă dăm şpăgi”, „nu am auzit nici un discurs. Unde, sub masă l-aţi ţinut, sub birou?”.

În primă fază, propunerile de sancţionare au fost de 50.000 de lei (Radu Călin Cristea), 20.000 de lei (Radu Herjeu) şi 10.000 de lei (Valentin Jucan). Cum niciuna dintre propuneri a trecut la vot, Monica Gubernat, membru CNA, a propus o sancţiune intermediară de 30.000 de lei, votată de şase membri: Lorand Turos, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea. Valentin Jucan, Dorina Rusu, Viorel Vasile Buda şi Florin Gabrea au fost împotrivă.

Din schimbul de replici dintre Octavian Hoandră şi Gheorghe Borcea:

Octavian Hoandră: Nu mai vorbiţi, domnule, că vorbiţi prostii, sunteţi nişte laşi. Sunteţi laşi, domnule profesor, aţi tăcut ca porcul în popuşoi. Am terminat cu dumneavoastră. La revedere.

Gheorghe Borcean: Nu ştiu cu cine vorbesc, nu aşa se vorbeşte.

Octavian Hoandră: Cu România vorbiţi. Cu morţii. Cu morţii care au murit în spitale din cauza laşităţii dumneavoastră. (...)

Gheorghe Borcean: Domnul Lascăr a spus, nu am schimbat nicio virgulă din discursul său, spunând despre greutatea şi dificultatea şi mortalitatea acestor cazuri.

Octavian Hoandră: Care a fost discursul dumneavoastră, domnule doctor? Nu am auzit nici un discurs. Unde, sub masă l-aţi ţinut, sub birou?

Octavian Hoandră: Câte mandate vă mai trebuie, domnule? Câţi oameni vreţi să mai îngropaţi cu laşitatea asta a dumneavoastră? Nu vă e ruşine?

Gheorghe Borcean: Nu are legătură chestia asta.

Octavian Hoandră: Foarte bine! La revedere! La şpăgi! Şi la alt mandat, domnule. Asiguraţi-vă alt mandat, că e mai bine.

Gheorghe Borcean: Un ton tendenţios.

Octavian Hoandră: Păi nu e tendenţios, e direct. Eu nu sugerez, vă spun clar că sunteţi un laş.

Gheorghe Borcean: Vorbiţi din gură, vorbiţi din…

Octavian Hoandră: Dacă dumneavoastră ca medic vorbiţi din altceva…

Dorin Chioţea: Ca pacient, eu care mai cunosc, mă preocupă sistemul medical din România…

Octavian Hoandră: Noi vă plătim, noi vă dăm şpăgi, domnule. Noi vă dăm şpăgi, noi vă dăm atenţii, noi vă ţinem, pe munca noastră faceţi trei mandate şi schimbaţi legile pe sub masă. Să vă fie ruşine, pauză şi revenim. M-am enervat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • V. V.
    Este absolut degradant nivelul discutiilor la unele posturi TV. Pe ce criteriu se angajeaza moderatorii acestor emisiuni? Se face casting cu cine stie mai multe injuraturi?

Trimite un comentariu

sus