Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Deschiderea Therme Bucureşti, o postare distribuită de peste 4.600 de ori

 
Sursa foto: nwradu.ro
Sursa foto: nwradu.ro

BLOGOSFERĂ. Blogul lui Radu Dumitru, nwradu.ro, de două ori în topul celor mai distribuite postări pe Facebook în perioada sărbătorilor de Crăciun 23 decembrie - 3 ianuarie. Liderul clasamentului din această perioadă este o ştire despre lansarea Therme Bucureşti, cel mai mare parc de ape termale din Europa. Postarea de pe blogul lui nwradu.ro a avut peste 4.600 de share-uri în perioada zilelor libere de sărbători.

Publicitate
Tot Radu Dumitru a scris şi despre medicamentele homeopate, o postare distribuită de peste 700 de ori.
Şi un text de pe Contributors semnat de Gabriel Liiceanu a fost distribuit intens pe Facebook. Postarea cu „Câteva gânduri despre limba română de astăzi” a fost distribuit de peste 700 de ori.

O selecţie de materiale de pe bloguri si platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO:

1. nwradu.ro, "Therme Bucuresti, cel mai mare parc de ape termale din Europa, se deschide pe 14 ianuarie”, 4.678 share-uri pe Facebook (postat pe 23.12.2015).

Din postare:

Pe 14 ianuarie se deschide Therme Bucureşti, cel mai mare parc termal din Europa, cu o suprafaţă acoperită de 30.000 de metri pătraţi şi totală de 250.000 mp.

2. Adelapirvu.com, “Un cuplu de arhitecti si-a proiectat cabana perfecta. Are doar 11,5 metri patrati”, 950 share-uri pe Facebook (30.12.2015).

Din postare:

Nici pe departe să fie vreun protest vizavi de casele mari sau vreo demonstraţie anume, dar cei doi soţi arhitecţi de care-ţi spun azi şi-au dorit un loc al lor şi l-au conceput cât mai compact şi economic.

3. Contributors.ro, “Cateva ganduri despre limba romana de astazi”, un text scris de Gabriel Liiceanu - 765 share-uri pe Facebook (30.12.2015).

Din postare:

„Înseamnă atunci că, dacă poceşti limba, toate regulile pe care se înalţă societatea vor fi nesocotite pe modelul limbii schilodite. Reflexul rigorii va fi izgonit din suflete şi toate convenţiile ulterioare ale vieţii vor intra pe făgaşul lui „merge şi aşa”. Ne vom închina la idolii aproximaţiei. Vom fi nepunctuali, vom face totul de mântuială, nu ne vom ţine de cuvânt, vom face reguli pentru a nu le respecta, în cele din urmă vom fura şi ne vom minţi unii pe alţii zi de zi. Vom face să sufere sufletul fiecăruia dintre noi. Vom fi o silabă pe dos, un accent greşit pus, un inoportun „ca şi”, un dezmăţat „care”, un „vizavi” greţos, o „locaţie” lăbărţată peste lume. Vom fi crescuţi prost, cu mintea necurăţată. Vom sfârşi prin a trăi atât de urât pe cât de urât vom vorbi.”

4. nwradu.ro, “Unde este, de fapt, problema cu homeopatia”, 749 share-uri pe Facebook (30.12.2015).

Din postare:

Poate că aţi văzut în ultimele zile un întreg scandal legat de medicamentul “Oscillococcinum granule homeopate”, fabricat de Boiron, şi faptul că acesta este, de fapt, apă de ploaie cu zahăr. Nu are nici o substanţă activă care să trateze răceala, să prevină gripa sau să te vindece de vreo boală. Ce conţine atunci? Extract de ficat şi de inimă de raţă, într-o concentraţie ce poate fi descrisă în termeni de “părţi pe milion”, şi zahăr.

5. Mihaivasilescublog.ro,“Craciunul poate fi si altfel”, 430 share-uri pe Facebook, 430 share-uri pe facebook (27.12.2015).

Din postare:

Să nu uităm că există oameni, pe lumea asta, pentru care Sărbătorile înseamnă doar speranţa că n-o să ningă, că nu va veni gerul şi că n-or să moară de frig. Există oameni pentru care primii fulgi nu vor reprezenta un motiv bun să pui o poză pe Facebook, ci însăşi spaima cruntă că poate va fi ultima iarnă din viaţa lor. Există oameni pentru care Crăciunul mai are doar o singură semnificaţie: mai multă lume care va intra în cimitir, mai multe şanse pentru nişte bani care-i vor ţine în viaţă şi următoarele zile. Există oameni pentru care cuvintele “planuri de viitor” înseamnă “poate voi mai trăi şi peste o săptămână”.

Rubrică realizată în colaborare cu Facebrands Pro
Facebrands logo
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iulian iulian
    De ce ii zice București dacă e în Balotesti? Adică Ilfov
  • Vicentiu Vicentiu
    Oamenii au fost mereu atrași de mediocritate.

Trimite un comentariu

sus