Skip to main content

CNA nu a „ascultat” Vocea Evangheliei. O preluare de licenţe care ar fi dublat acoperirea postului religios a fost respinsă de forul audiovizual

 
mic-radio - debanat
mic-radio - debanat

O preluare de licenţe care ar fi dublat acoperirea postului Vocea Evangheliei a fost repinsă de CNA.

Publicitate

Postul de radio religios voia să preia licenţele postului Radio Transilvania, fapt ce ar fi dus la dublarea acoperirii în ţară. Această preluare se putea face prin schimbarea acţionariatului, dar Consiliul Naţional al Audiovizualului nu şi-a dat girul.

Societatea care deţine Radio Transilvania, un post cu acoperire în 12 localităţi, a solicitat Consiliului Naţional al Audiovizualului modificarea structurii acţionariatului astfel încât staţiile să intre în proprietatea Radio Vocea Evangheliei. Această modificare era în fapt o cesiune.

„Aceste licente au fost date pentru un post generalist, iar după modificarea acţionariatului, canalele Radio Transilvania vor fi transfomate într-un format confesional. Eu sunt de acord cu o astfel de modificare dacă licenţele îşi vor păstra formatul generalist", a spus Monica Gubernat, membru CNA.

Valentin Jucan:

„Noi nu putem sa ne opunem între două entitati juridice. Aceste frevente au fost acordate prin concurs, nici eu nu sunt de acord cu acest tip de înstrăinare a licenţelor."

VOTUL CNA. Solicitarea societăţii care operează Radio Transilvania a primit patru voturi pentru (Lorand Turos, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu) şi patru împotrivă (Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Viorel Vasile Buda).

Situaţia licenţelor operate de cele două posturi de radio.

SC Radio Transilvania LBM SRL deţine 12 licenţe audiovizuale pentru Radio Transilvania în Aleşd, Baia Mare, Beclean, Bistriţa, Carei, Cluj-Napoca, Luduş, Mediaş, Oradea, Satu Mare, Turda, Zalău.

SC Vocea Evangheliei SRL deţine 10 licenţe audiovizuale:

  • pentru Vocea Evangheliei în Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca (în partaj cu Radio Vocea Speranţei şi Radio Agnus), Constanţa, Hunedoara, Oradea, Sibiu, Suceava, Timişoara;
  • pentru 9 FM în Moldova-Nouă.
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    Nu le mai plangeti de mila, astia de la Transilvania au ramas ultimii milionari saraci care nu au mai reusit sa vanda pentru ca asta au avut in cap tot timpul (asta a fost si planul lor de la inceput) - frecvente luate pe criterii politice pe nimic si apoi vandute. De ce nu sunt judecati ca o retea de kkt neperformanta, ce le lipseste? Au x licente? De ce nu sunt judecati ca niste bieti operatori locali?
    Nu sunt decat niste maciuci in mainile baronilor locali (la pensie acum sau la interviuri :()
    Asta a fost piata de media din Romania ultimilor 26 de ani !!
    Licentele locale au fost cadouri facute baronilor locali de catre membrii CNA care sunt NUMITI POLITIC!!!
  • Heracles Heracles
    Daca cei de la Radio Transilvania nu mai vor (sau nu mai pot) sa opereze licentele, pot renunta la ele si sa fie scoase la concurs. Asa este cel mai corect.
  • Cristian Cristian
    Din păcate situația economică tot mai precară a multor radiouri comerciale face posibilă o astfel de situație.
    Radiourile confesionale susținute de culte (Vocea Evangheliei este susținut de baptiști și penticostali; Vocea Speranței de adventiști), radiouri care nu vând publicitate și nu au ca sarcină să fie profitabile sunt cele care profită de agonia radiourilor comerciale și se extind.

    Cred totuși că RVE va face presiuni pentru a obține acceptul CNA pentru extindere și nu știu dacă vor fi dispuși să facă compromisul pe care îl face spre exemplu Trinitas la Craiova difuzând muzică populară și ușoară în anumite intervale deși este un post confesional.

Trimite un comentariu

sus