Skip to main content

“Caricatura, între ironie, cinism şi moarte”, un articol de pe blog cu sute de distribuiri pe Facebook

 
Luz Charlie Hebdo
Luz Charlie Hebdo

BLOGOSFERĂ. Un articol scris de Mihail Neamţul pe platforma de blogging Contributors.ro despre caricaturiştii de la Charlie Hebdo şi atentatul terorist comis la redacţia săptămânalului francez de satiră a fost cea mai distribuită postare pe Facebook.

Publicitate

Materialul intitulat "Caricatura, între ironie, cinism şi moarte" a fost distribuit de aproape 200 de ori pe reţeaua de socializare, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Sunt pagini din Charlie Hebdo foarte amuzante, după cum sunt altele ofensatoare. Într-o lume liberă, singura pedeapsă aplicată ziariştilor este boicotul. Nu-i cumperi şi gata! Teroarea din redacţia Charlie Hebdo are un precedent: „caricaturilor profetului” apărute în presa daneză. În 2006, acestea au fost invocate de radicalii islamici, tot ca pretext, pentru lansarea unui jihad împotriva necredincioşilor. Au ars atunci ambasade, consulate, străzi întregi."

Între cele mai distribuite postări de pe bloguri se numără una de pe blogul lui Zoso şi una de pe Cristianchinabirta.ro.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Contributors.ro, “Caricatura, intre ironie, cinism si moarte”, 195 share-uri pe Facebook.

Din material:

Nu despre calitatea producţiilor celor de la Charlie Hebdo trebuie să vorbim acum. Când celebrăm libertatea de mişcare, nici unul dintre noi n-ar mitralia un partener de trafic pentru simplu motiv că Dorel, şoferul de TIR, ar fi îmbrăcat sumar, într-un maieu explicit. N-am văzut nici maşini ale Patriarhiei atacând cu pietre vreo sărmană auto-stopistă dintr-o parcare oarecare. Sunt lucruri care deşi ne revoltă moral, trebuie susţinute politic. De ce? Pentru că acelaşi Stat care nu interzice caricatura ofensatoare îmi permite să spun Doamne miluieşte într-o biserică sau Allahu akbar într-o moschee.

2. webcultura.ro, “E un accident istoric pe care il traim”, 56 share-uri pe Facebook.

Din material:

"Trăim un moment de cumpănă, un moment de mare schimbare în Europa de Vest. Europa de Vest e copleşită de coloniile pe care ea, cu mândrie şi cu inconştienţă, le-a făcut în veacurile trecute şi acum asta se întoarce împotriva lor. Ăştia îi colonizează ei pe francezi şi pe germani şi pe englezi. E clar, dar nu putem, face decât să constatăm. Nu există vinovaţi aici, că sunt mase întregi de oameni care au gândit la fel", Neagu Djuvaru, în cadrul unui interviu acordat Digi 24.

3. Zoso.ro, “13 exemple de terorism in Romania”, 49 share-uri pe Facebook.

Din material:

Deşi la noi nu au fost vreodată atentate executate de terorişti arabi, avem o serie de atentate comise de terorişti locali. Iată câteva dintre ele: Clanurile de ţigani terorizează de ani buni România, ajungând să sperie de moarte şi senatori ai acestei ţări. Poliţia nu acţionează în nici un fel pentru a stopa aceste atentate teroriste. Clanurile de ţigani terorizează România cu nunţile lor date la maxim. Clanurile de politicieni terorizează şi jefuiesc România de 25 de ani, prea puţini dintre ei ajungând după gratii. Clanurile de popi influenţează clanurile de politicieni şi terorizează românii ridicând biserici între blocuri. Clanurile de jurnalişti terorizează oameni şi companii cu panica pe care o răspândesc şi şantajul pe care îl exercită.

4. Restograf.ro, “O noua zahana in Bucuresti, care-i sufla direct in ceafa lui Zexe”, 36 share-uri pe Facebook.

Din material:

In primavara lui 2012 a fost deschis restaurantul Odeon, departe, la Abator pe Splaiul Unirii, aproape de intersectia cu Mihai Bravu, dupa indelungate si scumpe renovari si restaurari, facute cu multa cheltuiala si cu tot ce e mai bun. Proprietarul de atunci avea afaceri mari in constructii, asa ca si-a permis un lux greu accesibil altora. Tot ansamblul Odeon era atunci, de fapt, un foarte mare restaurant, pe doua niveluri, cu numeroase sali, care mai eleganta si mai spectaculoasa decat cealalta. Ca chef la Odeon l-au adus pe Martin White, englezul care a condus multi ani bucataria de la Athenee Palace Hilton, un foarte bun specialist pe bucataria de banchete, in special. De altfel, la deschiderea oficiala a Odeonului a si aratat ce poate, a fost o demonstratie de forte absolut convingatoare.

5. Cristianchinabirta.ro, “Se cauta voluntari in Cluj si Bucuresti pentru a preda doua ore unor copii”, 22 share-uri pe Facebook.

Din material:

Vă transmit apelul făcut de simpaticii de la ajungemmari.ro în speranţa că unii dintre voi, cei care îmi faceţi onoarea să îmi citiţi blogul, veţi găsi resurse să vă implicaţi :)

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ciprian v ciprian v
    O sa puneti audientele serialelor pe luna decembrie? daca nu, macar dati-ne un raspuns, sa nu mai asteptam..

Trimite un comentariu

sus