Skip to main content

BLOGOSFERĂ. Simona Tache: „Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediştii sunt nişte hoţi”

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

"Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediştii sunt nişte hoţi, aşa că ne pregăteşte amenzi de 100.000 lei", a scris ieri Simona Tache pe blogul său. Articolul a fost în topul postărilor de pe Blogosferă.

Publicitate

Materialul care îl are în centrul atenţiei pe Liviu Dragnea, iniţiatorul legii defăimării, a fost distribuit de peste 1.000 de ori, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din material:

„Domnul Liviu Dragnea, preşedintele PSD (un partid foarte iubit, compus în genere din oameni foarte-foarte cinstiţi, foarte verticali, deloc puşi pe furat din buzunarul poporului până la a plezni de îmbuibare, deloc cinici, deloc ipocriţi şi deloc mincinoşi), mai avea un vis, pe lângă ăla de a reuşi şi data viitoare să scoale la vot toţi morţii din Teleorman: să facă o lege care să protejeze de defăimare grupurile sociale, mai exact, – ce să o mai dăm la-ntors? – politicienii deveniţi oameni bogaţi (prin muncă cinstită, desigur).

Practic, legile care existau deja şi care-i protejează pe toţi cetăţenii ţării erau insuficiente, trebuia o lege care să-i protejeze cu dedicaţie pe politicieni.”

Între cele mai distribuite postări se numără una de pe casajurnalistului.ro şi două de pe blogul biziday.ro.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. simonatache.ro, “Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediştii sunt nişte hoţi, aşa că ne pregăteşte amenzi de 100.000 lei”, 1.069 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Domnul Dragnea ţine însă enorm de mult la legea asta şi visează ca, la alegerile viitoare, oamenii care nu au internet şi/sau sunt morţi să se încoloneze, ca de obicei, către secţiile de votare, iar ăia care sunt vii şi au şi internet, să tacă dracului din gură şi să nu mai posteze pe Facebook chestii urâte despre PSD, de frică că vor fi reclamaţi la Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei (care ar urma să fie înfiinţat în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării) şi amendaţi cu 100.000 de lei.

2. casajurnalistului.ro, “Fabricat în Europa”, de Laura Ştefănuţ, 1.050 share-uri pe Facebook.

Din articol:

România şi Bulgaria au devenit concurentele Asiei la forţă de muncă ieftină pentru industria confecţiilor. Sute de mii de români lucrează în fabrici care fac haine pentru mărci ca Zara, Lacoste, Hugo Boss, Kenzo, Marc O’Polo. Occidentalii plâng de mila chinezilor care le fac hainele în condiţii inumane, dar poartă liniştiţi eticheta Made in UE. Care se traduce, uneori, prin Fabricat la Calafat.

3. biziday.ro, “Aruncaţi la coş toate simulările… Scăderea TVA-ului la alimente a adus la buget un plus de 1 mld. Euro”, 340 share-uri pe Facebook.

Din articol:

În 2015 veniturile bugetare au reuşit o creştere nominală de 16%, mult peste ceea ce era programat, dar dezamăgitoare pe partea fiscală, veniturile de acest tip ne reuşind să depăşească 20% din PIB. Ca să vă daţi seama cât de departe suntem de un nivel civilizat al evaziunii fiscale, ar trebui să ştiţi că abia pe la 30% venituri fiscale în PIB ne vom apropia, cât de cât, de… Bulgaria. Aşadat nivelul evaziunii rămâne mare, în ciuda faptului că în 2015 ceva miraculos totuşi s-a produs… o creştere nominală de 12,5% a încasărilor din TVA, o creştere ce merită analizată căci ea a avut loc într-un an de reducere a TVA-ului la alimente de la 24 la 9%.

4. biziday.ro, “Bravo bugetari! Suntem alături de voi! E cazul să fiţi şi voi alături de noi…”, 320 share-uri pe Facebook.

Din articol:

După ultimele indexări de salarii, alea intrate în vigoare de la 1 decembrie 2015, cifrele oficiale arată că, pe medie, public şi privat, în ultimul an, salariile românilor au sărit cu 13,3%.

5. lucianmindruta.com, “Bataia din discoteca. Cum au prostit rusii intregul glob sa dea share la o minciuna”, 121 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Acum o saptamana retelele sociale frematau: cica niste imigranti care s-ar fi luat de fetele rusilor intr-o discoteca din Murmansk. Si rusii, niste oameni dintr-o bucata, i-ar fi pus la punct: 18 oameni in spital, alti 33 batuti mai cu mila. Incidentul era dat de exemplu in sprijinul unei teze dragi propagandei lui Putin: Rusia e tare si isi apara identitatea (vezi doamne amenintata de invadatori!), in vreme ce Occidentul le lasa pe fete prada musulmanior pofticiosi. In Romania stirea a fost preluata fara verificare de site-uri cunoscute ca apartinand masinariei de propaganda ruseasca.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus