Skip to main content

EVZ explică articolele gen "sirena": "Un rău necesar, de care nu putem scăpa. Ne ajută să plătim salariile"

 
Sirena "descoperită în Egipt", în realitate o secvenţă din Piraţii din Caraibe
Sirena "descoperită în Egipt", în realitate o secvenţă din Piraţii din Caraibe

Mălin Bot, coordonatorul online al EVZ, explică într-un editorial materialele de tip "sirena descoperită în Egipt", unde admite goana după clickuri cu orice preţ: "Un rău necesar de care nu putem scăpa acum, pentru că pur şi simplu aşa funcţionează acum piaţa", scrie Mălin Bot.

Publicitate

"Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic acest divertisment", notează Bot în editorial.

Câteva fragmente din explicaţia lui Mălin Bot, care nu mai au nevoie de niciun fel de explicaţie:

"În ciuda tuturor analizelor comentatorilor pretenţioşi care desconsideră divertismentul, formula aceasta creşte audienţele mai mult ca orice altceva.

Eu vă asigur că niciunui redactor din echipa EVZ online nu-i face nicio plăcere specială să alimenteze cu titluri rubrica de divertisment şi mai ales să ducă goana după afişări în zone discutabile.

Însă trebuie să o facă zilnic, cu misiunea de a obţine audienţele de care EVZ are nevoie pentru a încasa publicitatea care să permită şi plata salariilor colegilor ce vă oferă conţinut de calitate.

E un rău necesar de care nu putem scăpa acum pentru că pur şi simplu aşa funcţionează acum piaţa. Am explicat aceste lucruri în toate mesajele pe care le-am schimbat cu cititorii EVZ care mi-au scris, nemulţumiţi de titlurile din secţiunea noastră de divertisment.

Am explicat-o şi colegilor ziarişti care critică acest tip de conţinut uneori cu o aroganţă uşor naivă desconsiderând sutele de mii de români care sunt atraşi de aşa ceva.

Eu nu critic acest tip de conţinut şi nici nu-i desconsider pe cei care îl accesează. Cred că are rolul lui.

Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic acest divertisment.

E greu de înţeles cum ar putea cineva care se pretinde specialist în media să confunde o scenă din ”Garsoniera lui Măruţă” cu o bucată din ”România, te iubesc!”, dar cu asta ne-am confruntat. Fac această comparaţie pentru că explică elocvent ce înseamnă, de fapt un site generalist. Are şi Măruţă şi reportaje serioase, fiecare conţinut cu publicul lui."

Coordonatorul online al EVZ spune că pe secţiunea pe bani, Premium, titlurile vor fi diferite.

"Pentru acest public, care îşi doreşte mai mult jurnalism şi mai puţin spectacol, am decis să încercăm proiectul Premium. S-a născut din nevoia de a încerca să oferim un produs diferit pentru cititorii din mediul electronic care constant, de ani de zile, ne-au cerut în mesajele lor un site mai curat, cu subiecte mai bune şi texte de calitate.

Fiecare jurnalist EVZ are zilnic sarcina sa ofere un titlu ÎN PLUS pentru cititorii care aleg formula PREMIUM."

Materialul scris de Mălin Bot, integral, pe site-ul EVZ.

P.S. Astăzi, Evenimentul zilei publică pe site un material în aceeaşi notă. Titlul: Un PEŞTE EXTRATERESTRU a fost descoperit în CARAIBE. IMAGINEA cu MONSTRUL MARIN a îngrozit toată PLANETA | FOTO VIRAL

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • elli elli
    Pentru AnaMaria
    Laurentiu Ciornei este in Romania, de unde ai scos asta ca ar fi plecat???
  • AnaMaria AnaMaria
    Norocul lui Bot este ca Laurentiu Ciornei-Sensei, omul care a lansat evz.ro, nu este in Romania. Altfel, o lua peste bot, individul care se lafaie pe bani-destul de multi-in locul lasat de Ciornei. O rusine a ajuns evz.ro, care pe vremea Senseiului era cel mai bun. Pacat....
  • abdu rehab abdu rehab
    EVZ sa intrecut pe sine, de la gaina cu pui vii, la sirena asta. oare sirena va face pui vii????
  • el si io el si io
    Stai ca s-a ofuscat nea Bot. Pai treaba e simpla. Jurnalistii eminenti si emeriti ''de dreapta '' nu mai au finantare. S-au gandit ei ca cum altfel sa produca bani daca nu prin minciuna. Ca asta e si titlul si articolul,o minciuna. Bravooooo,aplauze pentru propaganda, ca e clar ca sunteti familiarizati cu metodele.
  • Bubu Bubu
    Astia care injura aici injura pentru ca sunt exact aia care au dat click si se oftica. Fratilor, aveti mult prea mult timp liber. Si tind sa cred ca sunteti si someri. Iar subiectul Malin Bot mi se pare exagerat. Credeti ca omul n-are nimic altceva mai bun de facut decat sa se impiedice de astfel de articolase? Who cares? Doamne, ce tara de oameni fara ocupatie....si frustrati.
  • Valeriu Valeriu
    Înainte eram un cititor al evz, acum am renunțat din cauza acelor titluri și știri. Cred ca este o abordare greșită pentru ca cititorii de titluri sunt diferiți de cititorii de știri bune. Cel care intra pentru sirene din Egipt nu va mai zăbovi și la alte articole decente. Petrece 40 de secunde pe site și pleacă. Un vizitator în căutare de calitate pot sta și 10 minute pe un site
  • Mihai Bobescu Mihai Bobescu
    Problema este ca, daca ai curiozitatea sa citesti tot textul lui Malin Bot, de pe evz (pentru ca aici e preluata o mica parte) vezi ca este despre cu totul altceva. Nici vorba de vreo sirena. Pur si simplu editorialul din evz nu are nicio legatura cu contextul in care este plasat aici. Omul pur si simplu explica foarte pertinent cum functioneaza acum piata, de ce au creeat varianta pe plata. Ba chiar e singurul ziarist cunoscut din online pe care il vad spunand explicit adevarul despre ce se citeste, in realitate, pe internet in Romania. Asta nu inseamna ca spune ca e bine, impresia mea e ca e chiar critic la adresa acestui mod in care functioneaza toate marile site-uri. Nu am vazut niciunde sa scrie macar un rand care sa poate fi interpretat ca justificare pentru publicarea vreunui articol mincinos. Despre divertisment vorbeste omul, ceea ce e cu totul altceva.
  • Daniel Daniel
    Nu stiu daca domnul care semneaza Malin Bot sau Blot este persoana adevarata, dar stiu ca atunci cand vad astfel de titluri schimb repede pagina. Puteti sa insistati oricat sa citesc articolul, nu se va intampla :(
  • Laurențiu Laurențiu
    @Costel
    Costele, puteai mai mult, să știi! În forma asta, comentariul tău mi se pare lăsat în coadă de pește...
  • Laurentiu Laurentiu
    Cel mai mare trafic pe net îl generează pornografia. Probabil către așa ceva va fi următorul pas al jurnalismului/clic de la Evz. PornEvz. "Nu ne face plăcere, dar cititorul are nevoile lui."
  • Vasile Vasile
    @Costel: N-ai vrut să știe că ești Vasile Manu, să nu se sperie mai tare domnu' Bot?
  • Ana Ana
    Domnule Malin Bot, am inteles ce incercati dvs. sa justificati aici, dar totusi... cum explicati acest articol, care duce penibilul la un nou nivel? Mai precis, cum puteti tine inca in redactie astfel de "jurnalisti"?!

    http://www.evz.ro/americanii-au-o-arma-devastatoare-pe-care-o-fabrica-in-doar-4-minute-sa-fie-dovada-ca-sua-are-tehnologie-extraterestra-kgb-este-in-alerta-si-putin-fierbe-de-ciuda.html
  • sagitarius sagitarius
    Ca ziaristi "de dreapta" nu inteleg de ce va lamentati. Daca meseria asta nu mai e rentabila, nu e obligatoriu sa o faceti in continuare sau nu e nevoie de mii de fatuci si baietasi agramati care "scriu" la ziar te miri ce gugumanii, mai sint si alte ocupatii, tot onorabile. Nu mai merge cu finantari la papornita de la altii, politicieni"de dreapta",model romanesc, prin cuplare la teava bugetului de stat. Ca asa e in capitalism: munca, initiativa, imaginatie, mobilitate profesionala. Dar nu merge nici cu inselaciuni de-astea, pe motiv ca asa vrea publicul. Nu, asa vreti voi sa castigati banii, cu fofarlica. Nu tine decat pentru scurta vreme dar consecintele sint grave.
  • Malin Blot Malin Blot
    Din pacate, pentru ca Pagina de Media a prezentat trunchiat, de la bun inceput povestea aceasta si apoi a continuat in aceeasi maniera cu editorialul de astazi, constat ca unii dintre dumneavoastra ati tras concluzii gresite care genereaza comentarii jignitoare si un vizibil prejudiciu de imagine.

    Inteleg motivele pentru care pot exista comentarii ca cele de mai sus, in acest context, chiar si din partea unor persoane de buna-credinta.

    Eu va rog frumos pe toti cei care imi adresati aici mesaje injurioase sa mergeti pe EVZ si sa cititi articolele despre care discutati. Asa cum am spus si mai sus, editorialul meu este despre cu totul altceva si articolul la care face referire Petrisor Obae nu a fost prezentat corect de la bun inceput. Dupa ce veti vedea care este realitatea, veti constata ca au fost injuste comentariile jignitoare postate aici. Va multumesc.
  • Costel Costel
    Mălin Bot, ești o rușine pentru jurnalismul de calitate! Prin aceste texte inutile și de rahat promovați incultura, mizeria și gunoiul mediatic din online. De fapt asta a ajuns Evenimentul Zilei un gunoi mediatic cu știri mizerabile.

    Mă voi ocupa personal ca domeniul evz.ro să fie suspendat de google și să își piardă indexarea. Sunteți o rușine!

Trimite un comentariu

sus