Skip to main content

EVZ explică articolele gen "sirena": "Un rău necesar, de care nu putem scăpa. Ne ajută să plătim salariile"

 
Sirena "descoperită în Egipt", în realitate o secvenţă din Piraţii din Caraibe
Sirena "descoperită în Egipt", în realitate o secvenţă din Piraţii din Caraibe

Mălin Bot, coordonatorul online al EVZ, explică într-un editorial materialele de tip "sirena descoperită în Egipt", unde admite goana după clickuri cu orice preţ: "Un rău necesar de care nu putem scăpa acum, pentru că pur şi simplu aşa funcţionează acum piaţa", scrie Mălin Bot.

Publicitate

"Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic acest divertisment", notează Bot în editorial.

Câteva fragmente din explicaţia lui Mălin Bot, care nu mai au nevoie de niciun fel de explicaţie:

"În ciuda tuturor analizelor comentatorilor pretenţioşi care desconsideră divertismentul, formula aceasta creşte audienţele mai mult ca orice altceva.

Eu vă asigur că niciunui redactor din echipa EVZ online nu-i face nicio plăcere specială să alimenteze cu titluri rubrica de divertisment şi mai ales să ducă goana după afişări în zone discutabile.

Însă trebuie să o facă zilnic, cu misiunea de a obţine audienţele de care EVZ are nevoie pentru a încasa publicitatea care să permită şi plata salariilor colegilor ce vă oferă conţinut de calitate.

E un rău necesar de care nu putem scăpa acum pentru că pur şi simplu aşa funcţionează acum piaţa. Am explicat aceste lucruri în toate mesajele pe care le-am schimbat cu cititorii EVZ care mi-au scris, nemulţumiţi de titlurile din secţiunea noastră de divertisment.

Am explicat-o şi colegilor ziarişti care critică acest tip de conţinut uneori cu o aroganţă uşor naivă desconsiderând sutele de mii de români care sunt atraşi de aşa ceva.

Eu nu critic acest tip de conţinut şi nici nu-i desconsider pe cei care îl accesează. Cred că are rolul lui.

Din moment ce sute de mii de oameni îl accesează zilnic şi ne ajută să plătim salarii, este foarte important pentru noi să oferim zilnic acest divertisment.

E greu de înţeles cum ar putea cineva care se pretinde specialist în media să confunde o scenă din ”Garsoniera lui Măruţă” cu o bucată din ”România, te iubesc!”, dar cu asta ne-am confruntat. Fac această comparaţie pentru că explică elocvent ce înseamnă, de fapt un site generalist. Are şi Măruţă şi reportaje serioase, fiecare conţinut cu publicul lui."

Coordonatorul online al EVZ spune că pe secţiunea pe bani, Premium, titlurile vor fi diferite.

"Pentru acest public, care îşi doreşte mai mult jurnalism şi mai puţin spectacol, am decis să încercăm proiectul Premium. S-a născut din nevoia de a încerca să oferim un produs diferit pentru cititorii din mediul electronic care constant, de ani de zile, ne-au cerut în mesajele lor un site mai curat, cu subiecte mai bune şi texte de calitate.

Fiecare jurnalist EVZ are zilnic sarcina sa ofere un titlu ÎN PLUS pentru cititorii care aleg formula PREMIUM."

Materialul scris de Mălin Bot, integral, pe site-ul EVZ.

P.S. Astăzi, Evenimentul zilei publică pe site un material în aceeaşi notă. Titlul: Un PEŞTE EXTRATERESTRU a fost descoperit în CARAIBE. IMAGINEA cu MONSTRUL MARIN a îngrozit toată PLANETA | FOTO VIRAL

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tristan tristan
    Oamenii astia sunt complet rupti de realitate. Cine va achizitiona un cont platit, cand primele lucruri pe care le gasesti pe site sunt niste stiri false? Un "cititor premium" va evita evz.
  • Teodorescu Teodorescu
    Este de mirare deranjul unora acum în 2016 cum ca știrile SF și de știință vulgară ar fi scandaloase si "superficiale". Înseamnă ca în 27 ani de presă nu au învățat nimic. Nu există " public premium", nu există știri de calitate la un ziar care se adresează către marea masă ! Publicul "premium" nu citește ziare! Ziarele înseamnă doar rating și atât! Ziarele sunt un business și atât. Știrile, inclusiv politice și sociale sunt calibrate pentru nivelul de înțelegere a "boborului" și de asemenea pt nivelul de reacție al maselor ... în scopul ratingului și vânzărilor! Balenele, sirenele, jocul politic, vrăjeala cu partidele ... Totul este pentru a pune fraierii să dea click și să nu schimbe canalul. Așa ca nu va mai amăgiți ca sunteti altceva decât sunteți.
  • ziaristii lu' peste ziaristii lu' peste
    Dle Bot,
    Rusinoase afirmatii faceti. Ne spuneti ca, pentru a va plati salariile, mintiti cu buna stiinta si induceti in eroare cititorii. Daca asta-i definitia ziaristului de astazi, mai trebuie sa ne miram ca modelele tinerei generatii sunt Becali, Borcea si o intreaga sleahta de asistente-parasute?
    In acelasi timp nu pierdeti nicio ocazie pentru a va bate cu pumnul in piept si a sublinia importanta sociala a meseriei de journalist.
    Va place sau nu, "jurnalism pentru a lua salarii" este o forma de prostitutie morala. Marea problema este insa alta. Venind cu asemenea justificari, nu faceti decat sa compromiteti intreaga bransa a jurnalistilor, acei cativa norocosi care nu vor sa se prostitueze pentru salariu . Iar pe termen lung nu faceti decat sa distrugeti credibilitatea presei si a jurnalistilor.
    Iar cel mai grav este ca nu pareti a intelege ca proiectul "premium" nu va avea success cu un asemenea "teaser". Ce om intreg la minte va plati sa citesca stirile premium facute de jurnalisti care inventeaza pui vii si sirene? Este ca si cum Bentley sau RR ar spune ca masinile lor se fabrica in acelasi loc si cu aceeasi oameni care produc vreo chinezarie.
  • Marius Marius
    Eh, ce vremuri dom'le. Nu mai vin banii in punga, acum salariile se platesc numai din click-uri cu sirene.
  • littleJohn littleJohn
    va trebe bani repede si usor? dati un jaf la un fraier... oricum e cam acelasi lucru
  • kokojanel kokojanel
    bot ..nume predestinat
  • david david
    Too little too late. Dupa ani de zile de citit, M-AM SATURAT
  • Adrian Badea Adrian Badea
    Ceea ce nu inteleg astfel de site-urile este faptul ca, daca ar concepe un proiect pe termen lung, cu stiri de calitate, ar atrage cititori de calitate. E greu sa ajungi la o categorie de cititori premium, insa cand ai ajuns acolo, beneficile sunt foarte mari. Fie dai cu propriul brand de pamant si mori, fie te repozitionezi ca un site de calitate si castigi.
  • Nexxus Nexxus
    Acest individ e ziarist ? ... nu cred
  • Pandele Pandele
    Dl. Bot crede ca EvZ poate reinventa roata.
    Pe de alta parte, speranta ca poti combina realitatea cu SF-ul are un nume in manualele de specialitate.

Trimite un comentariu

sus