Skip to main content

Ioana Avădani, CJI, despre scrisoarea Oanei Stancu: Este regretabil că un jurnalist cu experienţă recurge la astfel de metode

 
Ioana Avadani, directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent
Ioana Avadani, directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent

"Este regretabil că un jurnalist cu experienţă recurge la astfel de metode", a declarat Ioana Avădani, directorul executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent, cu privire la scrisoarea Oanei Stancu adresată fiicei lui Dan Tăpălagă cu scopul de a-l ataca pe jurnalistul de la HotNews.ro.

Publicitate

Ioana Avădani mai spune că poate dacă jurnalista de la Antena 3 s-ar fi gândit care este impactul pe care mesajul său îl poate avea asupra unui copil de zece ani nu l-ar mai fi scris.

"Din tot ce am învăţat despre jurnalism în anii aceştia protecţia copilului este probabil lucrul cel mai puţin contestat şi zona în care ar trebui să lucrăm cu cât mai multă delicateţe. Ne aflăm în faţa aceloraşi mecanisme de mobilizare a emoţiilor, acolo unde ar trebui să lucrăm cu argumente raţionale. Nu ne rămâne decât să ne imaginăm cam care este impactul pe care îl poate avea un astfel de mesaj apărut în spaţiul public asupra unui copil de zece ani. Dacă ne-am fi gândit la lucrul acesta înainte probabil că nu l-am fi scris", a declarat Ioana Avădani, pentru Paginademedia.ro.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus