Skip to main content

Jurnalistul Liviu Alexa a rămas fără licenţă pentru postul de ştiri NCN din Cluj

 
Jurnalistul Liviu Alexa a rămas fără licenţă pentru postul de ştiri NCN din Cluj

Liviu Alexa, jurnalist şi director al publicaţiei Ziar de Cluj, a rămas fără licenţă pentru postul de ştiri NCN, care n-a apucat să emită.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras licenţa acestei televiziuni care trebuia să se lanseze în Cluj-Napoca din cauza faptului că a trecut un an de la obţinerea sa şi nu s-a solicitat amânarea termenului de intrare în funcţiune.

Potrivit legislaţiei audiovizualului, după împlinirea unui an de la data obţinerii unei licenţe, în cazul în care o televiziune nu a început emisia, radiodifuzorul are dreptul la două prelungiri de câte şase luni de amânare a termenului de intrare în emisie.

Societatea Pagina Ciudatului SRL, ai cărei asociaţi sunt jurnaliştii Liviu Alexa (99%) şi Elza Almasi (1%), a obţinut o licenţă audiovizuală pentru lansarea televiziunii de ştiri NCN, în Cluj-Napoca, pe 17 februarie 2015, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

La momentul solicitării licenţei, jurnalistul Liviu Alexa i-a rugat pe membrii Consiliului să-i acorde şansă să facă o televiziune de ştiri în Cluj-Napoca, pentru că în lipsa unui astfel de post comunitatea este "dezbinată".

"Vreau să vă rog să-mi daţi o şansă. La Cluj, nu există o televiziune de ştiri. Absenţa unei astfel de televiziuni face ca această comunitate să fie dezbinată", a spus Alexa în februarie 2015, în faţa Consiliului.

LEGISLAŢIE. Articolul de lege ]n baza căruia a fost retrasă licenţa NCN.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, licenţa audiovizuală este retrasă dacă titularul nu începe difuzarea programului în termen de 12 luni de la obţinerea sa, cu menţiunea că are dreptul la două prelungiri succesive de câte şase luni, "în situaţii justificate".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus