Skip to main content

MONITORIZARE. Violenţa TV se vede şi în prima ştire. Cine „excelează” la „tragedii” şi „carnagii”

 
MONITORIZARE. Violenţa TV se vede şi în prima ştire. Cine „excelează” la „tragedii” şi „carnagii”

„CARNAGIU PE ŞOSEA”, „SFÂRŞIT CUMPLIT”, „DETALII ŞOCANTE”, „ŞI-A MASACRAT FAMILIA”. Acesta este genul de subiecte pe care televiziunile, generaliste sau de ştiri, le aleg tot mai des pentru a-şi începe programele de ştiri. Este vorba despre prima ştire dintr-un jurnal, cea care ar trebui să reflecte agenda zilei.

Publicitate

O monitorizare CNA pe parcursul unei săptămâni (5 - 11 octombrie) arată ce fel de ştiri au ales reprezentanţii televiziunilor pentru a-şi începe programele informative. România TV a fost televiziunea de ştiri care şi-a început cele mai multe buletine cu o informaţie tragică sau violentă.

La televiziuni generaliste, Pro TV a „excelat” în violenţe. În săptămâna monitorizată, Ştirile Pro TV şi-au început zilnic unul dintre programele de ştiri cu o tragedie.

Şi televiziunea concurentă Antena 1 a fost aproape: şapte dintre programele monitorizate într-o săptămână au început cu o ştire violentă.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a monitorizat în perioada 5-11 octombrie 2015 jurnalele de ştiri ale următoarelor posturi de televiziune Antena 1, Pro TV, TVR 1, Kanal TV, Prima TV, Antena 3, B1 TV, Realitatea, România TV şi Digi 24.

„În continuare prima ştire este despre violenţă. Ar trebui să fiţi mai cumpătaţi în difuzarea de ştiri violente”, le-a spus Valentin Jucan, membru CNA, reprezentanţilor televiziunilor prezenţi la şedinţa de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, câteva exemple de ştiri cu care televiziunile şi-au deschis jurnalele în perioada monitorizată.

Televiziuni de ştiri

Televiziuni generaliste

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    Mi se pare exagerata incadrarea stirilor celor de la Digi24 in categoria celorlalte - situatia din Siria, un atentat care a fost evident stirea zilei in lume (dpdv obiectiv) etc. Nu sunt nici pe departe la acelasi nivel cu "Antrenor violator" sau "Macel intre borfasi". In rest, nicio mirare.

    Intr-adevar, Digi24 si restul.
  • Florin Florin
    Cum ar veni, televiziunile din Romania se impart in Digi 24 si restul. Un plus si pentru Tvr.
  • moshu49 moshu49
    întreb: monitorizare privind respectarea orarului conform programului anunțat există?
    dacă da făceți-o publică.
    respectarea programului o văd ca o formă de respect pentru privitorii unui canal tv.

Trimite un comentariu

sus