Skip to main content

Membru CNA, mesaj pentru Antena 3: „Aspectul cel mai frapant în năvălirea de astăzi a agenţilor ANAF ţine de cenzură şi intimidare”

 
radu calin cristea adevarul
radu calin cristea adevarul

„E nedrept ce vi se întâmplă, dar impasurile sunt parte din viaţă.”, le-a transmis Radu Călin Cristea, membru CNA, celor de la Antena 3 într-un mesaj scris. Textul membrului CNA a fost citit pe post de către Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza zilei în care au fost prezenţi mai mulţi angajaţi ai televiziunii de ştiri, precum şi vedete ale Antenei 1 şi ale Antenei 3.

Publicitate

A fost o ediţie specială în care au curs mesajele de susţinere de la politicieni, actori sau telespectatori după ce grupul de televiziuni al Intact a primit o notificare de la ANAF despre faptul că ar trebui să părăsească în cinci zile sediile confiscate, cel de pe strada Gârlei şi cel din Băneasa.

Radu Călin Cristea a vorbit, în mesajul său, despre „năvălirea agenţilor ANAF”, care ţine de „cenzură şi intimidare”. „Cenzură ca pe vremea lui Brucan şi a lui Dumitru Popescu – „Dumnezeu”, a spus Radu Călin Cristea.

Din mesajul citit de Mihai Gâdea pe post:

„Aspectul cel mai frapant în năvălirea de astăzi a agenţilor ANAF în sediul Antenei 3 ţine de cenzură şi intimidare. Cenzură ca pe vremea lui Brucan şi a lui Dumitru Popescu – „Dumnezeu”. Intimidare – pentru că nu-mi imaginez că funcţionarii ANAF-ului şi şefii lor văzuţi, dar mai ales, nevăzuţi nu înţeleg că ordinul de părăsire a sediului de către cinci televiziuni în plină emisie este complet absurd.

E foarte rău când instituţiile statului dau ultimatumuri democraţiei. Ceva e putred cu instituţiile acelea, aşa cum putred e însuşi gândul de a închide o televiziune, oricare ar fi aceasta. Antena 3 nu e doar o televiziune, ci un fenomen mediatic. Acum – voi, realizatorii programelor Antenei 3 şi telespectatorii voştri, vă aflaţi la o răscruce. E nedrept ce vi se întâmplă, dar impasurile sunt parte din viaţă. Au fost create pentru a fi depăşite. Şi le veţi depăşi”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Andrei Dan Andrei
    Radu Calin Cristea pacat de munca Dumneavoastra de gazetar la Radio Europa Libera, la saptamanalul "Cuvantul" si, in general, activitatea profesionala din anii '80-'90.
    Se pare ca ati pierdut trenul onestitatii. Nu v-a ajuns ca, in timpul mandatului Dumneavoastra la conducerea Muzeului Literaturii Romane, institutia si-a inchis portile.
    Se pare ca vi s-au intunecat definitiv si perceptiile asupra realitatii anilor 2000.
    Pacat!...
  • maciuca maciuca
    In sfarsit se misca ceva cu ***!
    De ani multi Romania a fost jefuita de ai lu' voiculescu suparnumit varanu' felix si nu mai stiu cum, observati cat respect am pentru acest infractor care, in vremurile demult apuse, vorba vine caci la vremuri noi tot noi, a condus SC Dunarea si Crescent din care cu ocazia marii'nghesuieli din '89 a profitat din plin de pozitia lui de turnator si securist. Am mai spus asta, am vizionat un documentar prin '98 in care sunt angajati detectivi canadieni pentru a depista asa zisele conturi ale lu' Ceausescu; Au fost descoperite, dar cand lu' tov. iliescu i s-a cerut permisiunea sa se aduca banii in tara, iliescu le-a multumit pentru investigatia realizata si a refuzat!
    Era de asteptat reactia tuturor angajatilor *** precum si a celor carora le-a facut propaganda mincinoasa, proliferand injurii a la badita, gandacu si altii *** Si eu am fost trepanat insa diferenta dintre mine si Ei este ca mie mi-a reusit operatia, dar lor, celor *** nu prea le-a reusit dupa cum se observa. Piticul din creieru' lor, numit Basescu a fost de negasit, ori s-a regenerat...habar n-am dar dupa atitia ani tot ii mai chinuie dupa cum bine se vede. Cat priveste "zisele alde tariceanu " n-ar fi normal sa strige-n gura mare.....de care nu duce lipsa, despre libertatea "vorbelor". Nu-i nevoie "don moli" sa ne zbieri in urechi pentru ca noi stim cum stau lucrurile iar "zicerile" domniei voastre sunt auzite de prea putini dintre cei carora le sunt adresate...adica asistatilor....ei sunt atat de saraci ca nu multi dintre ei au un televizor si daca-l au stau pe telenovele. Ar fi cazul sa constientizati ca trioul vostru majoritar este necesar a fi desfiintat. Din cele doua partide si o "agatzatoare" caci alde nu poate fi numit partid, sa treceti printr-un test de moralitate; poligraf, psihologic....precum, teoretic vorbind profesorii, iar cei ce-l vor trece ( sa nu va asteptati sa fiti multi) sa infiinteze un partid de centru-stanga cu membri ce dau dovada de moralitate, spiritul dreptatii si adevarului, sa emita legi care sa respecte SPIRITUL ADEVARULUI, DREPTATII, ONOAREI, VERTICALITATII MORALE...sa se gaseasca o metoda de aplicare a SPIRITULUI LEGII SI NU A LITEREI EI pentru a fi aplicata cu aceeasi masura pentru toti, sa respecte preceptul care spune ca NIMENI NU E MAI PRESUS DE LEGE!!! Sa analizeze de la caz la caz "infractiunile" si sa aplice cu dreapta masura pedeapsa....nu unul care a furat o gaina sa stea-nchis 3-4 ani iar cel care a devalizat bugetul romaniei sa i se dea cu suspendare ori 4 ani cu executare din care sa faca 1/3 din cine stie ce gaselnite legislative!!!
    NU, NU ESTE UN ATENTAT LA LIBERA EXPRIMARE, SA ISI GASEASCA ALTA LOCATIE SI POATE SA EMITA LATURI CAT VOR EI, NOI NU LE MAI DAM ATENTIE! Si daca ati avea spirit moral..... macar nu ati mai face comentarii pe aceasta tema ca nu faceti decat sa va indepartati si mai mult de "tinta"
    Bai personulitate a cna-ului, din respect....pe care dupa cum se vede nu-l ai, pentru cei ce privesc uluiti la deciziile voastre de amendarea unor televiziuni in combinatie cu gelu-anaf in speranta ca le veti destabiliza economic. Uite ca acu' dupa multi ani in care *** au fost lasate sa-si verse ura nestingherite de cna, a venit momentul ADEVARULUI!!! Au 5 zile sa-si mute echipamentele in alta locatie sau sa plateasca ROMANILOR pe care-i mint cu nerusinare zi de zi CHIRIA CORECTA!!!
    ASA SA FIE !
  • ady ady
    stiau de un an jumatate ca trebuie sa plece!...ce atata uite legea nu ie legea?!...Deci nu de 5 zile!!! ceea ce se latra de cateva ore este O MICIUNA! Da Badea, tocmai, anaf ti a comunicat acum un an jumatate, dar daca esti papagal este evident ca tie nu ti a spus nimeni! hahaha
  • Gaetano Gaetano
    Parca anul trecut popa Gadea declara ca au gasit sediu pentru Antena 3 si ca sunt in amenajare. Au sperat ca-i scapa Ponta si ca vor ramane pe veci in actualele sedii si vor plati o chirie simbolica catre stat?
    MANIPULARWE ORDINARA: NU inchide nimeni televiziunile!! Dar nu-i nimic, fraierii vor pune botul oricum!!
    CNA-ul ar trebui din bun simt sa se abtina!!
  • geo geo
    Domnu Cristea cred că a comis o mare confuzie. Nimeni nu cenzurează ori intimidează Antenele ci doar le cere să se mute - într-o anumită perioadă de timp - din niște spații care nu le mai aparțin. Pentru că unde sunt lege și decizii judecătorești definitive nu este loc de tocmeală. Prin această luare de poziție, domnul Cristea ne dovedește, din nou, poziționarea lui în cadrul CNA.

Trimite un comentariu

sus