Skip to main content

Omul cu două "soţii" şi nicio amendă. Cazul de la Măruţă a scăpat nepedepsit

 
Omul cu două "soţii" şi nicio amendă. Cazul de la Măruţă a scăpat nepedepsit

Un bărbat, două soţii, nicio amendă. "Cam ciudat, dar nu ilegal!" A fost una dintre concluziile unui caz prezentat în serial de Măruţă, în emisiunea de pe Pro TV, care a stârnit discuţii la CNA. Doar discuţii.

Publicitate

Cătălin Măruţă a scăpat nesancţionat pentru cele 563 de minute din emisiunea sa de la Pro TV în care s-a discutat despre cazul bărbatului cu “două soţii”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a dezbătut şi vizualizat fragmente din cele şapte ediţii ale emisiunii La Măruţă din decembrie 2015 în care s-a vorbit despre bărbatul care trăieşte în concubinaj cu două surori şi cu care are 14 copii.

Gabriel Tufeanu a propus la un moment dat o somaţie pentru Pro TV, dar la care a renunţat ulterior. În timp ce Radu Herjeu a propus o scrisoare de atenţionare pentru emisiunea realizată de Cătălin Măruţă pentru că burtierele nu au reflectat fidel “esenţa datelor prezentate”.

Pe burtierele emisiunii s-a vorbit tot timpul despre “cele două soţii” în condiţiile în care bărbatul nu este căsătorit legal cu niciuna dintre surori.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, fragmente in dezbaterile purtate în şedinţa CNA de astăzi pe marginea emisiunii lui Măruţă.

Radu Herjeu: “Pro TV o ţine langa cu soţiile, care este o prostie, pentru că sunt concubine, bărbatul nu este căsătorit cu niciuna dintre ele”

Florin Turcilă, reprezentantul Pro TV la CNA:

„Atitudinea pe tot parcursul emisiunilor pe acest subiect a fost cel puţin una egală, daca nu dezaprobatoare. Nu văd cum ar putea fi interpretată ca o promovare a acestui comportament. S-a precizat în multe rânduri că cele două femei nu sunt soţiile bărbatului. Invitaţii pe care i-am adus au avut ocazia să exprime opinii pertinente.”

Monica Gubernat: „Atâta timp cât n-au depăşit limitele legislaţiei audiovizuale şi nu cred că au depaşit-o nu putem să le cerem să facă educaţie pentru că este o emisiune de divertisment.”

Radu Herjeu: “Faptul că postul a bătut moneda pe acest subiect, din punctul meu de vedere este tot o formă de a promova un astfel de comportament. Mie mi se pare o problemă că în emisiune se vorbeşte mereu despre soţii.”

Dorina Rusu : “Cazul asistentei, dimensiunea şi numărul de emisiuni, faptul că a apărut de două ori, atmosfera în toate emisiunile a fost de aşa natură ca ea a fost prezentată ca vinovată. Mie mi se pare că au prezentat-o ca fiind vinovată.”

Lorand Turos: “In emisiuea s-a prezentat un stil de viaţă cam ciudat, dar nu ilegal.”

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Mizerie si manipulare tipice Protv! Cum adica mai nesimtitilor ati spus tot timpul ca nu este casatorit cu ele cand pe ecran scrie clar exact asta? Chiar ne luati de prosti?

Trimite un comentariu

sus