Skip to main content

Poliţistul Godină, "fără girofar, fără caschetă", dar cu mia de share-uri. Cronica lui Guran la cartea poliţistului, distribuită în weekend

 
Poliţistul Godină, "fără girofar, fără caschetă", dar cu mia de share-uri. Cronica lui Guran la cartea poliţistului, distribuită în weekend

Poliţistul Marian Godină este popular pe Facebook şi când scrie şi când se scrie despre el. O cronică a lui Moise Guran la cartea lui Godină - "Flash-uri din sens opus" - a depăşit mia de share-uri în acest weekend, fiind cea mai distribuită postare din blogosferă.

Publicitate

Articolul intitulat "Flashuri de la un poliţist adevărat, fără girofar şi, uneori, chiar şi fără caschetă…" a fost distribuit de peste 1.100 de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Din articol:

"Cartea e plină de înjurături şi cuvinte grele, dar asta doar pentru că Marian Godină nu are altceva de povestit decât viaţa lui, interacţiunea cu tot felul de oameni şi, da, aşa e viaţa, plină de înjurături şi cuvinte grele. Dar asta doar face cartea autentică. Elementul cel mai mişto este sinceritatea. Cât despre scriitorul Marian Godină, sunt convins, vom mai auzi. Omul abia şi-a făcut încălzirea şi deşi Flashuri din sens opus are unele stângăcii caracteristice unui debut o să îi cumpăr cartea (că pe asta de o am, am primit-o gratis) ca să-l încurajez. Şi în mod cert voi fi curios să o citesc şi pe următoarea."

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe blogurile Adevărul şi două de pe blogul lui Moise Guran.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. bizday.ro, “Flashuri de la un poliţist adevărat, fără girofar şi, uneori, chiar şi fără caschetă..”, 1142 share-uri pe Facebook.

Într-o zi am găsit la recepţie la Digi cartea poliţistului Marian Godină, trimisă de editura Curtea Veche. Am citit-o în două nopţi. Nu e groasă, nu e grea şi e cam ca filmul Deadpool (la care am fost ieri) – râzi tot timpul, fără oprire. Acum, la final, mi-am dat seama că această carte ar fi fost aur pentru imaginea Ministerul de Interne sau pentru Poliţia Română, dacă şefii acestei instituţii ar fi fost mai dezgheţaţi la cap.

2. Bloguri Adevarul, “România „ne-resetabilă“ şi moştenirea „neamului prost“”, de Doru Pop, 956 share-uri pe Facebook.

„Resetarea“ societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane pentru a o realiza. Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care aşteaptă minuni din nimic. Pare o constatare cinică, dar e o tristă realitate: România nu are oameni, nu are fondul genetic pentru a fi altceva decât ceea ce este acum. De trei ori România a fost secătuită de cele mai bune resurse umane ale sale.

3. biziday.ro, "Să felicităm Petrom pentru “pierderea” din 2015…", 525 share-uri pe Facebook.

Cea mai mare companie românească, Petrom, a anunţat primul an de pierderi de la privatizarea din 2004. În fapt totul este o foarte deşteaptă strategie de comunicare, pentru care compania a compilat mai multe date şi operaţiuni contabile, evitând de exemplu să comunice un rezultat operaţional fără amortizări (care ar fi arătat performanţa reală a companiei) şi introducând în indicatori sub numele de elemente speciale o rescriere a activelor în valoare de 2,8 miliarde de lei. Nu e nimic ilegal în asta, e doar interesant.

4. Bloguri Adevarul, “Domnule Iohannis, din mesajul primit via Facebook aţi înţeles exact cât a priceput şi Mihalache. Adică nimic”, de Ramona Ursu, 297 share-uri pe Facebook.

După două zile de tăcere, preşedintele Klaus Iohannis a încercat să-şi nuanţeze, vineri seară, declaraţiile referitoare la scandalul ANAF-Antene. Degeaba ne-a vorbit, ca de obicei, rar, apăsat, schiţând din când în când câte un zâmbet controlat. Nu ştiu cât a înţeles din ce s-a întâmplat, dar tind să cred că absolut nimic.

5. tolo.ro, “Câţi oameni vor fi azi la mitingul Antenelor?”, 289 share-uri pe Facebook.

Am reţinut ceea ce mi s-a părut ideea principală a discursului lui Carmen Avram. Chiar dacă nu sunt de acord cu tot ce a spus, este esenţial să ne auzim unii pe alţii, aşa cum a pledat pe scenă realizatoarea emisiunii ”În premieră”. Ideea că aceşti 5.000 de oameni din spate, care au sensibil mai mulţi români în spate, sau cei de la A3 fac parte dintr-o lume de rang secund, pe care ”ceilalţi” nu vor să o recunoască, este exact ceea ce distruge punţile. Aici Carmen Avram are dreptate. Când îi consideri mici, rataţi, meschini şi vânduţi pe semenii tăi, când nu recunoşti dreptul la reprezentare pentru problemele a milioane de oameni, atunci simplifici viaţa şi nu te poţi dezvolta. Ne facem bine împreună sau regresăm separat.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus