Skip to main content

Preşedintele precizează, Facebook-ul comentează. Declaraţiile lui Klaus Iohannis pe tema Antene-ANAF au făcut vâlvă pe Facebook

 
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Orice are legătură cu scandalul Antene-ANAF este intens dezbătut pe internet."Nu există nicio intenţie să apăr pe cineva în faţa legii", precizează preşedintele Klaus Iohannis, ca o reacţie la valul de critici primite după prima sa declaraţie cu privire la cazul televiziunilor Intact.

Publicitate

Declaraţia a iscat un val uriaş de comentarii. Aproape 4.000 de mesaje au fost publicate pe pagina oficială a lui Klaus Iohannis la textul cu precizările făcute în cazul televiziunile vizate de o notificare de evacuare din partea ANAF, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

În topul postărilor din categoria politic cu cele mai multe comentarii, Victor Ponta, Traian Băsescu şi Dacian Cioloş au mesaje publicate pe paginile lor oficiale de Facebook. Topul vizează intervalul 19 - 21 februarie.

Selecţia a fost realizată de Paginademedia.ro şi Facebrands PRO din rândul celor mai comentate mesaje pe Facebook din rândul categoriei Politic:

1. Pagina oficiala Klaus Iohannis, 3831 comentarii pe Facebook la mesajul:

În legătură cu îngrijorarea care a apărut în spaţiul public în urma afirmaţiei referitoare la o posibilă evacuare a unei televiziuni, este necesar să fac câteva precizări. Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe, să apăr pe cineva în faţa legii. Este evident, şi am spus acest lucru de nenumărate ori, că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Eu sunt convins că România este un stat de drept, va rămâne un stat de drept şi voi lupta pentru ca România să rămână un stat de drept. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel însă sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la Revoluţia din decembrie 1989. Şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate, nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat.

2. Pagina oficiala Klaus Iohannis, 1164 comentarii pe Facebook la mesajul:

După negocieri intense şi de durată, reuniunea Consiliului European s-a încheiat azi-noapte cu un acord privind relaţia dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană. Obiectivul major a fost păstrarea unităţii Uniunii şi evitarea fragmentării. Pentru noi, importanţa majoră a constituit-o respectarea pe deplin a drepturilor românilor care muncesc deja în Regatul Unit. Ei trebuie să ştie, în primul rând, că accesul pe piaţa muncii nu le va fi îngrădit. De asemenea, vor beneficia în continuare de prestaţiile sociale necontributive, iar copiii lor vor primi în continuare alocaţii.

3. Pagina oficiala Victor Ponta, 667 comentarii pe Facebook la mesajul:

O întrebare simplă - Dvs. ce credeţi, la cine va merge luni dimineaţă la prima oră ANAF - la Antena 3 sau la Dl. Klaus Iohannis? "Este evident - şi am spus acest lucru de nenumărate ori - că o decizie judecătorească trebuie aplicată." - declaraţia lui Klaus Iohannis, 19.02.2016, Bruxelles. Dl. Iohannis se referă (ca de obicei) doar la noi, la iobagi, sau se aplică şi la Domnia Sa - Moşierul? Păi e simplu de aflat - luni, 22.02.2016, ora 9.00 AM, Dl. Iohannis să permită ANAF executarea deciziei definitive şi executorie a Curţii de Apel Braşov (dată încă din luna Noiembrie 2015), să evacueze în maxim 5 zile casa obţinută prin fraudă şi fals, şi să restituie suma de 640.000 EURO încasată ilegal (inclusiv chiria pe 2016)!

4. Pagina oficiala Traian Basescu, 547 comentarii pe Facebook la mesajul:

Premierul de la Grivco.

5. Pagina oficiala Dacian Ciolos, 444 de comentarii pe Facebook la mesajul:

Astăzi am fost la Piteşti, la Spitalul de Pediatrie, pentru a înţelege mai bine situaţia bebeluşilor. Înţeleg că nu mai sunt cazuri grave, starea celor aflaţi aici este stabilă, iar cei aflaţi la Spitalul Marie Curie înţeleg că se află sub supraveghere.

Rămân însă două probleme de lămurit:

1) Cauza îmbolnăvirii, care la două săptămâni de la începutul crizei rămâne încă necunoscută şi care trebuie identificată.

2) Modul în care a circulat informaţia între spitale - au existat unele deficienţe ce trebuie clarificate, cu atât mai mult cu cât înţeleg că există un sistem instituţionalizat de comunicare.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus