Skip to main content

PRESA DE AZI. Weekend Adevărul continuă seria "Apostolii epocii de aur": „Cât de dobitoc era Tudor Postelnicu"

 
PRESA DE AZI. Weekend Adevărul continuă seria "Apostolii epocii de aur": „Cât de dobitoc era Tudor Postelnicu"

Arestarea lui Romeo Beja, unul dintre liderii Mineriadelor, profitul record al băncilor în 2015 şi bilanţul DNA prezentat ieri de Kovesi, printre principalele subiecte ale presei de astăzi.

Publicitate

Ziarul Adevărul continuă seria "Apostolii epocii de aur", cu un articol despre un fost ministru de Interne din perioada comunistă. "Cât de dobitoc era Tudor Postelnicu", titrează ziarul deţinut de Cristian Burci.

"Rămas în istorie pentru fraza 'Am fost un dobitoc', rostit în faţa judecătorilor, Tudor Postelnicu, fost ministru de Interne, realiza fără să vrea un tablou perfect al personalităţii sale: servil, ipocrit, semianalfabel. A fost instrumentul perfect pentru politica tiranică a cuplului Ceauşescu", scrie Adevărul în deschiderea ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Evenimentul zilei: "Ce l-a făcut pe Romeo Beja, lider al Mineriadei, să pice în cătuşele poliţiei după ce s-a ascuns 11 ani". Condamnat în 2005 la 5 ani de închisoare pentru Mineriada din ianuarie-februarie 1999, locotenentul lui Miron Cozma a crezut că i se va anula pedeapsa pentru că în noul Cod Penal nu mai apare infracţiunea de "subminare a puterii de stat".

Jurnalul Naţional o caricaturizează pe Laura Codruţa Kovesi, care a prezentat ieri bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Şefa DNA apare cu o statuetă Orcar cu cătuşe în mână şi spune "mulţumesc ascultătorilor, urmăritorilor, stenografelor şi, în general, întregului SRI...".

România liberă: "Băncile au făcut profit-record în anul 2015". Şapte instituţii bancare din România au, fiecare, peste un milion de clienţi. BCR este în frunte; urmează CEC, BRD, Banca Transilvania şi Raiffeisen. Profitul înregistrat în 2015 de sistemul bancar se ridică la valoarea de 4,87 de miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale Băncii Naţionale a României.

Gazeta Sporturilor: "Reghe a plecat capul". Aflat în faţa televizorului, patronul a comandat telefonic introducerea pe teren a lui Adi Popa şi înlocuirea urgentă a lui Hamroun şi Momcilovici, iar antrenorul s-a conformat.

Libertatea: "Situaţie fără precedent. O bâlbă legislativă a lăsat pe afară toţi românii cu pensii între 740 şi 872 de lei. 500.000 de pensionari lăsaţi fără asigurare de sănătate". Codul fiscal intrat în vigoare de la 1 ianuarie nu este corelat cu legislaţia asigurărilor de sănătate, astfel că jumătate de milion de pensionari nu au, în acest moment, asigurare şi nici dacă ar vrea s-o plătească n-ar avea cum.

Click!: "Click! Mania îţi dă premii de 80.000 de euro". Tabloidul trustului Adevărul Holding anunţă lansarea concursului cu lozuri. Ziarul pune la bătaie un logan şi bani şi alte premii, printre care electrocasnice, electronice, seturi pentru gătit şi abonamente Click.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus