Skip to main content

Regulile jocului

 

REGULILE JOCULUI

PENTRU COMENTARIILE POSTATE PE ACEST SITE

Publicitate

De ce e nevoie de reguli privind comentariile

Comentariile pot îmbogăţi experienţa cititorului şi ne pot oferi şi nouă informaţii utile. Vrem să păstrăm secţiunea de comentarii ca un spaţiu unde puteţi veni pentru a împărtăşi opinii şi informaţii şi a dialoga între voi.

Dar dialogul real şi deschis nu poate fi decât unul civilizat. Discursul urii, trolling-ul şi alte comportamente agresive faţă de ceilalţi comentatori sau alte persoane creează un mediu toxic, în care oamenii sunt descurajaţi de la a se exprima sau se aud doar vocile cele mai stridente.

Dezvoltăm, deci, un set de reguli ale jocului ca să facem conversaţia posibilă, nu ca să vă „cenzurăm”. Nu dorim să îngrădim în niciun fel pasiunea, dezbaterea, interactivitatea şi creativitatea. Ne rezervăm dreptul de a modera comentariile doar dacă acestea trec de o anumită limită, aşa cum un arbitru arată cartonaşul unui jucător care a întrecut măsura.

Contăm şi pe voi pentru a crea o secţiune de comentarii unde oamenii să vină cu plăcere pentru a citi lucruri interesante şi a se alătura discuţiei.

Publicând comentarii pe site-urile noastre, vă angajaţi să respectaţi regulile următoare şi recunoaşteţi faptul că vă faceţi responsabil de limbajul pe care îl folosiţi şi de mesajul pe care îl transmiteţi, care nu reprezintă poziţia site-ului nostru.

PROFILUL DE UTILIZATOR

1. Pentru a da tuturor ocazia să se exprime şi a preveni deturnarea discuţiei de către una sau câteva persoane, promovăm principiul „o persoană, o voce”. Vă recomandăm să postaţi prin intermediul unui singur ID de utilizator. Dacă postaţi comentarii de pe mai multe profiluri, este posibil să fiţi banat temporar sau permanent ori să vi se şteargă comentariile.

2. Numele de utilizator care sunt vulgare sau jignitoare pot atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului ori ştergerea comentariilor. Acelaşi lucru e valabil pentru pozele de profil.

3. Vă rugăm să nu folosiţi numele ori imaginile altor persoane (spre exemplu sportivi, personalităţi publice ş.a.) în numele vostru de utilizator sau în poza de profil. Nerespectarea acestei reguli poate atrage banarea sau ştergerea comentariilor.

4. Recomandăm ca la crearea ID-ului de utilizator să folosiţi o adresă de email pe care o consultaţi în mod regulat. Este posibil să fiţi contactaţi de echipa noastră.

COMENTARIILE VOASTRE

Limbaj

5. Folosiţi un limbaj civilizat. Cuvintele şi expresiile licenţioase pot fi moderate, indiferent dacă introduceţi în comentariu cifre, simboluri, semne de punctuaţie ş.a.m.d.

Conţinut

6. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face. Dacă un mesaj conţine lucruri pe care nu le-aţi spune cuiva în faţă sau pe care nu aţi vrea să le auziţi de la altcineva, e un semn că probabil nu ar trebui să îl postaţi.

7. Un spaţiu liber e un spaţiu sigur. Nu vor fi tolerate discursul urii şi instigarea la violenţă.

8. Descurajăm propagarea intoleranţei. Nu vom permite victimizarea ori denigrarea unor persoane sau grupuri pe baza criteriilor care includ, dar nu se limitează la: rasa sau etnia, identitatea de gen, orientarea sexuală, ţara sau regiunea de origine, religia, boli sau dizabilităţi, statutul socio-economic . La acest capitol pot intra, printre altele: epitetele înjositoare, afirmaţiile care dezumanizează, care instigă la discriminare sau care proclamă inferioritatea unui grup sau a unei persoane, în virtutea apartenenţei la grupuri care sunt definite după criteriile sus-menţionate sau după alte criterii.

9. Dezbatem şi combatem, nu atacăm gratuit. Ne plac dezbaterile şi nu ne deranjează comentariile critice sau ironice. Totuşi, atacurile dure la persoană, tentativele de intimidare, ameninţările sau hărţuirea unor utilizatori sau a altor persoane (precum autorii articolelor, personalităţi publice ş.a.) creează un mediu toxic. Comentariile de acest fel vă expun la riscul moderării, ştergerii sau banării.

10. Dacă trollaţi puteţi fi banaţi. Utilizatorii care postează în mod repetat conţinut abuziv, folosind un limbaj vulgar şi/sau agresiv, ce pare destinat să inflameze, îşi asumă faptul că mesajele lor pot fi moderate ori şterse şi că ID-ul poate fi banat temporar sau permanent.

11. Nu permitem reclame şi spam. Comentariile identificate ca atare pot fi şterse. Postarea repetată a unor astfel de comentarii poate atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului.

12. Exprimaţi-vă, dar lăsaţi loc şi pentru alţii. Vă rugăm să nu postaţi acelaşi comentariu de mai multe ori. Chiar dacă mesajul nu încalcă regulile, publicarea repetată a acestuia poate atrage ştergerea lui şi chiar banarea temporară sau permanentă a utilizatorului. Modificarea unui cuvânt sau a unor cuvinte fără ca acest lucru să schimbe semnificativ conţinutul mesajului nu garantează că acesta va fi publicat mai mult de o dată sau de două ori.

13. Comentariile trebuie să respecte legea, inclusiv legislaţia privind proprietatea intelectuală. Nici instigarea la activităţi ilegale nu e permisă.

14. Vă rugăm să nu postaţi informaţii personale despre alte persoane (utilizatori şi nu numai) şi să nu colectaţi sau salvaţi informaţii despre ceilalţi utilizatori. Pentru a proteja dreptul la o viaţă privată, putem aplica măsuri precum moderarea şi banarea. Recomandăm, de asemenea, să nu postaţi informaţii personale despre dumneavoastră.

15. E important pentru noi să vă puteţi exprima opiniile şi să transmiteţi informaţii. Vă încurajăm totuşi să comentaţi cu discernământ şi să nu faceţi acuzaţii pe care nu le puteţi proba. Comentariile ce conţin acuzaţii grave care nu sunt dovedite ca fiind adevărate şi pentru care nu există indicii rezonabile că ar putea fi adevărate pot fi moderate.

16. Ne rezervăm dreptul de a bana temporar sau permanent un utilizator care încalcă în mod grav şi/sau repetat regulile comunităţii.

Ce se poate întâmpla cu comentariile

17. Prin postarea unui comentariu, vă angajaţi să respectaţi regulile pe care le-am stabilit în această pagină. În caz contrar, comentariile pot fi moderate (prin eliminarea cuvintelor / frazelor nepotrivite, cu *** sau prin alte metode) ori şterse. Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că aceste reguli pot fi actualizate şi să le consultaţi periodic.

18. Prin completarea datelor personale pentru logarea pe acest site, vă daţi acordul ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie stocate şi prelucrate de proprietarul site-ului, cât şi acordul de a primi pe viitor informaţii despre noi, oferte, promoţii, mesaje publicitare şi de marketing direct. Prin publicarea unui comentariu, ne acordaţi permisiunea să folosim conţinutul şi informaţiile aferente. Astfel, acordaţi proprietarilor acestui site o licenţă irevocabilă, permanentă, globală şi sublicenţiabilă pentru a reţine, stoca, reproduce, traduce, modifica, şterge, publica, distribui, crea produse derivate din aceste informaţii, sub orice formă, prin orice mediu sau tehnologie existentă sau care va fi dezvoltată ulterior.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sile Sile
    Sper sa nu duca cu el toți sindicalistii milițieni. Cât despre audienta asta nu contează, atâta timp cât banii curg de la buget, deci din buzunarul românilor.
  • Ghenescu Ion Ghenescu Ion
    ***
  • Rodica Solomon Rodica Solomon
    Doamna de Monaco, ducase acolo sa lucreze ca sa faca bani ,sa dezis de Romania ca noi suntem prosti si ea e desteapta cine o inghite. Lucreze acolo ca sa traiasca nu sa vina in Romania sa faca bani, e dar acolo nu are nas de asa ceva, dor la scari sa lucreze si la case mari curatenie nu ii rusine.
  • Scarlet nicoleta Scarlet nicoleta
    Buna ziua ma numesc scarlet nicoleta am 16 ani am ramas fara mama de la16 ani am doi frati cu probleme si lmi doresc si eu o casa
  • Carmen Buzoi Carmen Buzoi
    Consider ca acest concurent al lui Smiley nu a castigat pe merit acest concurs. Cred ca Smiley a avut mai multi votanti. Nu merita nici pe departe de a fi Vocea Romaniei! Este exact ca in politica, castiga cine trebuie nu cine merita! Este o mare dezamagire!
  • bing bing
    comentariile aduc un plus de SEO pentru pagina de media
  • Vasile Beldean Vasile Beldean
    Trebuie sa se mențină amenda !
  • Maria Vrabete Maria Vrabete
    Stimata si mult admirata Doamna Ionela Nastase, vestea plecarii Dumneavoastra de la acel post de televiziune ma bucura nespus, pentru ca nu va priveam; nu urmaream postul. V-am cunoscut din relatarile pline de farmec ale D.lui Vlad Petreanu, pe care, de asemena il admir. Recunosc ca, impreuna. formati o "perehce extrema" a inteligentei, care se pozitioneaza pe idei trainice, identice cu ale mele. Intr-un fel, imi amintiti amandoi, de tineretea mea, de bucuria de a trai, frumos si vesel, VIATA, indiferent de vremuri, de aceea va multumesc si va urez sa atingeti fericirea traiului, de familie, cu toate ale lui, bucurandiu-va de iubirea, care va va lega, pana la batranete.... si mai departe. Cu afectiune , va felicit!
  • doar eu doar eu
    Am vrut un nume de post dar mi-au aparut stelute?Dc?
  • Moldovan Augusta Moldovan Augusta
    Am scris comentariu, numele, mailul, de acord cu regulile jocului si totusi la trimitere tot scrie ceva. Inca odată. As dori ca D-nul Patraru sa mai facă un sou cu gratierea comform ultimilor noutati. Niciodata procurorii si judecătorii nu vor fi de acord cu gratierile, pt le da lor de lucru. Asta oriunde in lume. Dar îl apreciez pe D. Patraru pt alte souri făcute.
  • Adi Adi
    Almasan asta chiar nu are simtul ridicolului? Chiar nu stie ce e aia rusine? Nu isi da seama ca e penibila? Daca e asa de greu de ce nu se lasa?
  • Albu Robert Cristian Albu Robert Cristian
    Salut am 17 ani fac 18 acum pe 28 iunie 2016 pot sa particip si eu am 1.75 , 75 kg un fizic bine lucrat alte detalii puteti sa ma contactati la tel:0749389688 sau pe email multumesc si mias dori sa particip foarte multt..
  • tureac tureac
    Sunteti cei mai buni, de aceea va cerem ajutorul. Va rugam ajutatine!!!
  • turcanu laurentiu turcanu laurentiu
    sunteti foarte faini
  • baluba baluba
    Din pacate nu se inchid latrinele, char era ceva dc le inchideau. Ce fac acum nu e decat un circ ieftin si o dezinformare crasa. sunt dati afara dintr-un sediu care e executat silit, pot sa se mute in alta cladire fara probleme. Da ei fac circ, in plus Felix motanul nu mai poate sa sustraga bani din sediul respectiv din chirii. Jos *** cu ele!!!

Trimite un comentariu

sus