Skip to main content

Tăriceanu şi Senatul îl cheamă de urgenţă pe Cioloş în Parlament pentru a da explicaţii pe tema Antenelor

 
Foto: Rador
Foto: Rador

UPDATE. Plenul Senatului României a votat chemarea mâine, în regim de urgenţă, a premierului Dacian Cioloş în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii în legătură cu situaţia în care se află posturile trustului Intact, după notificarea ANAF. Propunerea făcută de Călin Popescu Tăriceanu a primit 70 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi trei abţineri.

Publicitate

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, le-a propus colegilor săi senatori să-l cheme pe premierul Dacian Cioloş în faţa senatului "să dea explicaţie cu privire la acţiunea unei instituţii aflate în subordinea Guvernului" cu privire la cazul Antenelor. ANAF a somat televiziunile trustului Intact să evacueze sediile în care acestea îşi desfăşoară o parte din activitate.

Şeful Senatului a vorbit despre "un grav atentat la libertatea de exprimare" în cazul posturilor grupului Intact.

Călin Popescu Tăriceanu, în plenul Senatului:

"Mi se pare un grav atentat la libertatea de exprimare. Din păcate lucrurile evoluează din rău în mai rău. Descinderea brutală şi supranumerică realizată de ANAF, cu controlul identitatii persoanleor din cladire, din care a mai lipsit doar folosirea gazelor lacrimogene, mi se pare că este expresia ultimă a derapajelor care se întâmplă în România în ultima perioadă. Constituţia este clară: nicio publicaţie nu poate fi suprimată. E o încercare brutală de suprimare a libertăţii de exprimare. Consider că în faţa acestei situaţii excepţionale se impune o atitudine pe măsură din partea Parlamentului, care trebuie să apere dreptul de liberă expresie. Senatul are dreptul să ceară Guvernului să dea explicaţie. Mâine să vină de urgenţă în faţa Senatului să dea explicaţii cu privire la acţiunea unei insituţiii aflate în subordinea Guvernului", a spus preşedintele Senatului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Andrei Dan Andrei
    Pentru Tragedia de la Colectiv, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu si toata cohorta de politicieni iresponsabili au dormit in front.
    Acum, fac exces de zel, doar pentru ca se apropie alegerile locale.
    O buna parte dintre politicienii damboviteni cred ca electoratul are mintea la fel de scurta pe cat o au alesii neamului....
  • Cristi Cristi
    Incredibil, cum adica Senatul ii i-a apararea unui business privat? Nu inteleg... Asa poate e cazul si lui gigel care are carciuma si anaf-ul i-a suspendat afacerea ca nu a dat un bon.
  • Iulian Iulian
    Foarte bine face ANAF-ul ca da afara Antenele, dar am o intrebare.. De ce in unele cazuri se aplica legea, iar in altele nu? De exemplu: Au intrat zeci de parlamentari/pers. publice, au scris o carte/5 si peste 2 ani au fost eliberati, iar averile au ramas in conturi, nu au fost confiscate, prejudiciul a ramas.

    Asta-i ROMANIA!
  • Andreea Simonis Andreea Simonis
    fir-ati ai naibii de parlamentari! ca nimeni nu va mai vrea! Ne-am saturat de voi! Nu mai avem chef sa va platim lefuri si fitze din banii nostri, de contribuabuli tampiti si usor de dus cu presul!
    Pe Antena3 sa-i apere din banii proprii aia care se uita la Antena 3, *** Aia sa le dea bani sa-si faca sediu nou si sa emita in draci! Eu m-am saturat! Imi vreau banii inapoi! Banii furati de voiculescu! Prefer sa-i toace aia din educatie, predand lectii de istorie, sau aia din IT, participand la olimpiade internationale unde iau medalii, nu *** de asa zisi profesori care au furat scuipandu-ma in nas! Sa inchida Antenele, din partea mea! Ca oricum, tot ce au emis au fost ura nationala, *** si ***! Mare paguba daca ii inchide! Si nu ii inchide, ci ii muta! Stiu de aproape doi ani ca trebuie sa se mute!
  • Alex Pop Alex Pop
    Tariceanu este chiar cel mai toxic si antinational personaj din parlamentul asta, si asa absolut deplorabil. Nu mai am niciun dubiu ca are mainile murdare, atfel n-ar latra pe atatea tonalitati impotriva DNA-ului si a guvernului actual.
  • geo geo
    Acțiunea ANAF împotriva a cinci televiziuni este "profund nedemocratică și un atentat împotriva libertății de expresie", a declarat marți președintele PSD, deputatul Liviu Dragnea. Potrivit acestuia, practic "statul român închide cinci televiziuni", notează agerpres.ro. Deci este treabă serioasă. Mă aștept ca evacuarea să fie contramandată.
  • ana ana
    Unde e atentatul la libertatea de exprimare mare sef de senat?le inchide cineva emisia?Nu, le cere sa se mute ceea ce trebuiau sa faca din 2014. De ce e obigat statul sa le inchirieze lor spatiu poate vrea sa vanda acele spatii.
    Dar adevarul este ca au sperat si au fost convinsi ca nu o sa se atinga nimeni de ei.Ei sunt "marii specialisti in stiri "si in tehnica de manipulare.
  • geo geo
    Am auzit ca Opozitia va initia o motiune de cenzura, de dragul Antenelor...
  • sandman sandman
    Esti ***, Molicene: "Fiindca Antena 3 stia din august 2014, data hotararii judecatoresti ramasa definitiva, faptul ca trebuie sa isi gaseasca alt sediu."
  • frosinone frosinone
    marian @ "copilasii nevinovati" se scriu cu un "i", batrani cu pensii, nu "pensi", "abtine-te" ,nu "abtinete" etc. cred ca ar fi un act de caritate incontestabil daca prejudiciul recuperat ar fi folosit pt a te trimite pe tine la scoala.
  • Horea Horea
    "Tăriceanu și Senatul îl cheamă de urgență pe Cioloș în Parlament pentru a da explicații pe tema Antenelor"

    De luni de zile se tot roaga conducerea TVR-ului, de Parlament, sa li se rezolve o PROBLEMA NATIONALA
    Pasivitate totala insa.
    Acum ca-i vorba de Antenele turnatorului si securistului Voiculescu, se apeleaza la ... URGENTA!?!?!?

    Acum ca-i vorba de Antenele turnatorului si securistului Voiculescu,
  • marian marian
    DL TARICEANU DE CE NU AI GRIJA DE CE SE INTAMPLA PRIN TARA , MOR COPILASII NEVINOVATI , BATRANI CU PENSI MIZERABILE , DUPA CE VOI DORMITI IN PARLAMENT SI FURATI CA N CODRU VA FACETI PENSII NESIMTITE ACUM TE BAGI PESTE ANAF NU MAI AI UNDE SA LINGI ....... ABTINETE SI LASAI SA SI FACA TREABA AU DE RECUPERAT UN PREJUDICIU CA SA VA PLATEASCA PENSIILE VOASTRE .
  • Andrei Andrei
    Nu riscă Ciolos să fie demis dacă ar ținea cu hoții?
    Acuma de fapt se vede lupta anticoruptie
  • popor popor
    Avocatul poporului mai trebuie sa se autosesizeze...
  • liviu liviu
    sa inteleg ca Senatul si-a terminat toate treburile si i-a ramas sa ia apararea unei televiziuni detinuta de un parnaias, a carei conducere este invinuita intr-un dosar penal de santaj, ai carei angajati pierd proces dupa proces pentru ca arunca cu laturi in toata lumea? asta inseamna libertatea presei? propaganda de tip nord-coreean?
    Tariceanu a dovedit de multe ori ca *** ca si alti traseisti politici, care se aliaza cu cine le da ciolan mai mare.

Trimite un comentariu

sus