Skip to main content

TVR, somat public după ce Dragoş Pătraru a spus despre Martorii lui Iehova că ar fi un „cult religios criminal”

 
Dragos Patraru
Dragos Patraru
Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să dea o somaţie publică televiziunii publice pentru o ediţie a emisiunii Starea Naţiei în care Pătraru a spus despre Martorii lui Iehova că ar fi un „cult religios criminal”.
Publicitate
„Pentru că dacă un cult religios le interzice medicilor în anul 2015 să salveze de la moarte un pacient, acel cult religios este criminal. Aşadar, de ce finanţează statul criminali? Adică altfel decât plătindu-le timpul petrecut în puşcărie. Aaa, domnul stat român, ia vedeţi, poate vor şi ăia din statul islamic nişte bani, pentru că şi ei tot pe bază de religie pretind că acţionează!”, a spus Dragoş Pătraru în emisiunea sa difuzată în luna noiembrie.

Afirmaţia lui Pătraru vine în contextul unei ştiri referitoare la faptul că o tânără accidentată a murit la spital în condiţiile în care părinţii ei ar fi refuzat transfuzia de sânge necesară intervenţiei medicale, din motive religioase.
Două propunei au fost făcute pentru sancţionarea postului: o amendă de 10.000 de lei, din partea lui Valentin Jucan, membru CNA, care spunea că ar fi vorba despre o discriminare, respectiv o somaţie, propusă de Răsvan Popescu.

Cea mai votată a fost somaţia publică, dată postului pentru încălcarea articolului 3, alineat 2, potrivit căruia „Toţi furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să asigure informarea obiectivă a publicului prin prezentarea corectă a faptelor şi evenimentelor şi să favorizeze libera formare a opiniilor.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Serban ioan gerge Serban ioan gerge
    Dragiii mei legat de "asa zisul fanatism al Martorilor lui Iehova" va rog ca inainte de a arunca cu noroi in noi documentati-va asupra oricarui subiect si apoi aduceti acuze asupra unor oameni care nu fac altceva decit sa -si traiadca viata conform SFINTELOR SCRIPTURI si nu fac altceva decit sa respecte porunca lui Dumnezeu de a nu consuma sange;exemplu Biblic...Deutronomul capitolul 12;versetele23 si24.Noi nu constringem niciun membru sa ia decizia de a nu accepta;sau a accepta transfuziile de sange,fiecare trebuie sa ia propria decizie conform constientei sale instruite conform principiilor divind din Cuvantul lui Dumnezeu...Biblia(Iacov capitolul 1;versetele 5si6).Si ca sa vedeti ca noi consider viata un dar divkn din partea lui Dumnezeu si ca nu ne lasam apropiatii si semeni sa moara va voi relata un exemplu elocvent si concludent legat de acest subiect....
    1)Fractiunile sanguine,ce sunt ele?Fractiunile saguine sunt derivate din cele patru componente primare ale sangelui si anume
    -globulele rosii;
    -globulele albe ;
    -trombocitele ;
    De aici si concluzia ca noi Martorii lui Iehova acceptamdoar fractiunile sanguine
    -plasma.Deoarece consideram ca aceste fractiuni numai reprezinta viata fiintei de la care a fost luat sangele si astfel noi acceptam folosirea acestor fractiuni sanguine pentru a ne salva viata care este un dar divin de laDumnezeu.
    2)Proceduri chirurgicale...
    -hemodilutia;
    -cell salvage.
    Acum vreau sa spun pe scurt ce este hemodilutia;prin acest procedeu medical sangele este deviat in afara corpului pacientului,este inlocuit cu un substituient de volum sanguin,dupa care este reintrodus in corpul pacientului.
    Ce este procedura chirurgicala cell salvage?Prin cell salvage,sangele pierdut in timpul operatie este adunat si reintrodus in corp.Sangele este recuperat dintr-o rana sau dintr-o cavitate a corpului pacientului,este curatat sau filtrat,dupa care este reintrodus in corpul acestuia(corpul pacientului).Nota:modalitatile de aplicare difera de la medic la medic,crestinul sau in unele cazuri reprezentantul acestuia trebuie sa afle ce intentioneaza sa faca medicul lui in cazul unei intwrventii chirurcicale!!!
    Pentru mai multe informatii si detalii consultati situl nostru oficial-jw.org.ro;sectiunea -materiale video ,filmul aplicatii medicale alternative la transfuziile de sange!!!Iehova dumnezeu sa binecuvanteze intreaga omenire prin Domnul nostru Isus Cristos-Amin!!!
  • Ion Ion
    Domnule moderator, eu am primit trei stelute pentru ca am asociat BOR cu o entitate comerciala. Dar in dreptul domnului Cristian, care ne face fanatici (fiindca e clar ca la martori se refera), nu luati nicio masura. Halal moderator obiectiv!
  • Ion Ion
    Aud tot felul de comentarii cum ca martorii lui Iehova primesc bani de la stat. Dar pana acum nu am vazut nicio dovada in acest sens. Sunt doar acuze mincinoase. Organizatia MI este sustinuta STRICT din donatiile enoriasilor, chiar daca este recunoscuta de statul roman. Nu confundati pe martorii lui Iehova cu *** BOR.
  • Cristian Cristian
    Viata e darul nostru cel mai de pret . Sunt de acord cu ce spune Dragos Patraru ...Din pacate acesti fanatici nu pun pret pe viata. Trist este ca sunt acceptati ca si cult religios si primesc bani de la statul roman. Oare cati se mai viseaza Mesia si mai fac cate o biserica ????????????
  • s0rin s0rin
    Asta este adevărul. Cine nu are puterea mintală să-l înțeleagă este de-a dreptul retardat mintal. Dacă parlamentarii vor să întrețină cultele religioase nu au decât să-și doneze salariile și pensiile nu să ia din contribuția noastră, a celor ce muncim.

Trimite un comentariu

sus