Skip to main content

Un membru CNA îi solicită lui Tăriceanu să dezbată în regim de urgenţă starea falimentară a TVR

 
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

"Vă solicit în mod public, domnule preşedinte al Senatului, să dezbateţi în acelaşi regim de urgenţă, starea falimentară în care se află Televiziunea Română", îi spune Valentin Jucan, membru CNA, lui Călin Popescu Tăriceanu, într-o scrisoare deschisă.

Publicitate

Solicitarea vine în contextul recentei dezbateri din Senatul României pe tema scandalului ANAF-Antena 3, la care a participat şi premierul Dacian Cioloş, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu.

"Televiziunea Română nu se află în situaţia relativ simplă a relocării; Televiziunea Română este în pragul falimentului, adică a dispariţiei. Această stare este infinit mai gravă în comparaţe cu situaţia unui post de televiziune pentru care l-aţi chemat la raport pe Prim-ministrul României", spune Valentin Jucan în scrisoarea deschisă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, scrisoarea deschisă adresată de membrul CNA Valentin Jucan preşedintelui Senatului.

"Domnului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu,

Preşedintele Senatului României Domnule Preşedinte,

Aţi propus, iar plenul Senatului a aprobat, interpelarea Prim-ministrului Dacian Cioloş în legătură cu modul în care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - ANAF a procedat la executarea sentinţei penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Aşa cum s-a putut constata, discuţiile de astăzi din plenul Senatului au ridicat problema eventualei încălcări a libertăţii de exprimare a postului de televiziune Antena3, în ciuda faptului că acţiunea ANAF nu vizează postul de televiziune ci spaţiul în care acesta îşi desfăşoară activitatea, respectiv recuperarea unui prejudiciu adus statului român de către Dan Voiculescu.

Deoarece Antena3 nu are drept exclusiv la protecţia libertăţii de exprimare, în contextul în care acest radiodifuzor, persoană juridică de drept privat, nu dispune de drepturi speciale în raport cu statul, vă solicit în mod public, domnule preşedinte al Senatului, să dezbateţi în acelaşi regim de urgenţă, starea falimentară în care se află Televiziunea Română - TVR.

Fac acest apel în virtutea faptului că TVR, conform legii 41 din 1994, republicată, art.1, 2, respectiv art. 4.1, este instituţie de interes public, aflată sub control parlamentar, cu atribuţii speciale în informarea corectă a publicului.

La bugetul Televiziunii Române, prin taxa tv, contribuie o însemnată parte a românilor. De asemenea, TVR şi jurnaliştii care se dedică posturilor publice au, la rândul lor, dreptul la a le fi protejată libertatea de exprimare.

Televiziunea Română nu se află în situaţia relativ simplă a relocării; Televiziunea Română este în pragul falimentului, adică a dispariţiei. Această stare este infinit mai gravă în comparaţe cu situaţia unui post de televiziune pentru care l-aţi chemat la raport pe Prim-ministrul României.

Deşi TVR nu vă aduce servicii de imagine, precum alte posturi private, TVR fiind un post de principiu echilibrat, sper să trataţi cu măsură identică situaţia postului public de televiziune, situaţie care se referă în mod direct la interesul românilor, nu la interesul privat al unei persoane condamnate penal care, în plus, a şi prejudiciat statul cu şaizeci de milioane de euro. Libertatea presei aparţine tuturor, nu doar unora, domnule preşedinte al Senatului."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gaetano Gaetano
    Păcat ca doar domnul Valentin Jucan a pus punctul pe i.
  • Horea Horea
    Postere cu TVR nu aveti?

Trimite un comentariu

sus