Skip to main content

ActiveWatch: Insolvenţa nu oferă nicio garanţie că TVR se va redresa finaciar. Ce soluţii propune organizaţia

 
tvr
tvr

ActiveWatch este de părere că intrarea în insolvenţă nu este o soluţie pentru redresarea financiară a Televiziunii Române. Organizaţia neguvernamentală cere Parlamentului şi Guvernului să ia măsurile "fără de care TVR nu va putea supravieţui: modificarea radicală a legii de funcţionare şi indexarea taxei de televiziune în raport cu inflaţia".

Publicitate

ActiveWatch spune într-o scrisoare deschisă că mediul politic este principalul vinovat pentru situaţia în care se află astăzi TVR.

"Mediul politic este principalul responsabil de situaţia dezastruoasă a televiziunii publice, prin managementul incompetent şi corupt pe care l-a numit la conducerea instituţiei de-a lungul anilor, prin mecanismele legale care au permis jefuirea resurselor TVR fără niciun control public şi nicio consecinţă legală şi, mai ales, prin refuzul sistematic de a modifica legea 41/1994 şi de a actualiza nivelul taxei de televiziune. Iar acum, după ce a “reuşit” aceste “performanţe”, mediul politic pedepseşte tot televiziunea publică cu o soluţie ce pune în pericol misiunea constituţională a serviciilor publice de radio şi televiziune", spune ActiveWatch.

Paginademedia.ro prezintă poziţia publică a ActiveWatch cu privire la propunerile de modificare a legii privind funcţionarea posturilor publice de radio şi televiziune.

"Astăzi, se discută în Parlament modificări legislative ce vizează funcţionarea serviciilor publice de radio şi televiziune. Una are ca scop intrarea TVR în insolvenţă. Cealaltă, o măsură necesară, dar insuficientă – separarea funcţiilor de Preşedinte de cea de Director General.

Principalii vinovaţi de situaţia televiziunii publice dau dovadă de laşitate şi nu îşi asumă măsurile care se impun pentru salvarea instituţiei.

Insolvenţa nu oferă nicio garanţie că TVR se va redresa finaciar. În schimb, reprezintă o măsură ce provoacă temeri întemeiate privind respectarea misiunii publice a TVR şi ridică semne de întrebare privind soarta activelor administrate de TVR.

Mediul politic este principalul responsabil de situaţia dezastruoasă a televiziunii publice, prin managementul incompetent şi corupt pe care l-a numit la conducerea instituţiei de-a lungul anilor, prin mecanismele legale care au permis jefuirea resurselor TVR fără niciun control public şi nicio consecinţă legală şi, mai ales, prin refuzul sistematic de a modifica legea 41/1994 şi de a actualiza nivelul taxei de televiziune. Iar acum, după ce a “reuşit” aceste “performanţe”, mediul politic pedepseşte tot televiziunea publică cu o soluţie ce pune în pericol misiunea constituţională a serviciilor publice de radio şi televiziune.

Cerem Parlamentului şi Guvernului să dea dovadă de responsabilitate şi de curaj şi să ia măsurile fără de care TVR nu va putea supravieţui – modificarea radicală a legii de funcţionare şi indexarea taxei de televiziune în raport cu inflaţia."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eugen Eugen
    Modificarea legii de functionare si cresterea taxei vor interesa audienta, vor mari calitatea programelor? Indiscutabil conducerile administrative trecute, mediul politic etc au vina situatiei de acum dar solutiile care nu tin seama decat de apararea locurilor de munca - asa cum vor sindicatele, care chiar clameaza ca insolventa va readuce cenzura ?! - sunt praf in ochii publicului! Fie se face privatizarea TVR1 urmand ca 2 si 3 sa fie posturile publice, fie prin insolventa se ajunge la o restructurare reala de personal si activitati tot e nevoie de programe de calitate, de audienta, altfel publicul va continua sa ignore posturile asa zis publice. Câtă vreme nu se va umbla la conținutul programelor, eliminând balastul și concentrând producția pe câteva linii de mare interes potențial aducătoare de audiență TVR va rămâne o gaură neagră, similară cu atâtea mari întreprinderi de stat care trăiesc din datorii și din umilirea în fața diverșilor politicieni la putere
  • Maria Maria
    Cineva spunea: da, suntem de acord ca TVR-ul sa intre in insolventa DAR deodata cu actualul Parlament al Romaniei.
    Subscriu.

Trimite un comentariu

sus