Skip to main content

Antenele au cerut autorizarea studiourilor de la Romexpo. CNA a amânat luarea unei decizii

 
Sediul temporar al Antenelor, la Romexpo. Logistica, în Pipera
Sediul temporar al Antenelor, la Romexpo. Logistica, în Pipera
Mai mulţi reprezentanţi ai grupului Intact au venit astăzi la CNA pentru a cere autorizarea sediilor de la Romexpo unde urmează să funcţioneze pentru o perioadă de timp toate cele cinci posturi de televiziune ale trustului.
Publicitate

ACTUALIZARE. Consiliul Naţional al Audiovizualului a amânat luarea unei decizii în privinţa autorizării studiourilor de la Romexpo pe motiv că „nu s-a lămurit despre ce e vorba”.

Lorand Turos: „În urma analizei documentelor şi a proceselor verbale şi a dosarului depus de solicitant pentru autorizarea studioului, eu am constatat din procesul verbal că ei nu au toate echipamentele în noul sediu şi că nu sunt nici funcţionale, propun amânarea luării unei decizii pe şedinţa de marti, urmând ca luni inspectorii noştri să facă o nouă verificare şi din care să reiasă dacă echipamentele sunt funcţionale”. Propunerea de amânare făcută de Turos a fost votată în unanimitate.

Potrivit lui Răzvan Gaşpar, reprezentant al Intact, mutarea la Romexpo este provizorie până când se va finaliza amenajarea studiourilor din Pipera, unde a funcţionat Prima TV.

"Această mutare presupune trei paşi. Ultimul pas va fi mutarea definitivă în fostul sediu al Prima TV, care necesită multe amenajări. Partea de logistica s-a mutat deja în Pipera. În următoarele luni vom muta totul acolo. Acum suntem într-o fază intermediară", a spus Gaşpar.

Inspectorii CNA care s-au deplasat la pavilioanele Romexpo unde vor funcţiona cele cinci staţii ale Intact au scris în rapoartele lor că staţia de emisie şi master control room (MCR) "erau toate motate", dar încă se lucra la finisaje.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, fragmente din discuţiile avute de membrii Consiliului cu reprezentanţii Antenelor.

Răzvan Gaşpar, reprezentant al trustului Intact: „În acest moment noi suntem în ultima etapă a acestui proces de mutare, suntem interconectaţi cu sediul din Bucureşti-Ploieşti, de unde se emite în prezent. O nouă staţie de satelit este montată la Romexpo. În urma acceptului dumneavoastră vom putea emite din noua locaţie, este o mutare cu tot ce presupune. Sperăm ca totul să funcţioneze când o să scoatem din priză dintr-o parte şi o să cuplăm în partea celaltă.”

Gabriel Tufeanu, membru CNA: „Noi suntem nişte gâşte că v-am crezut, că ne-ati panicat, am ascultat de voi, am intrat într-un scandal, acum mă luaţi tot de gâscă că îmi spuneţi că studioul dvs. funcţionează şi aseară spuneaţi că încă se lucrează la el. Voi chiar vreţi să ne faceţi probleme, dar nu ştiţi cum. Cum putem autoriza ceva ce nu e gata?”

Reprezentanţii Intact: „Studiourile sunt cu mici retuşuri de făcut. Aparatura şi studiourile vor fi perfect funcţionale în două zile. Vom fi capabili de a emite din noua locaţie în weekend. Totul e funcţional.”

Flavia Niculae, consilier juridic Antena Group: „Noi am reuşit imposibilul în aceste două săptămâni. Estimarea iniţială fusese pentru un cu totul alt plan, care presupunea achizitionarea de echipamente noi. Am fost obligate de ANAF să recurgem la această mutare intermediară la Romexpo, cu echipamentele existente.”

Lorand Turos, membru CNA: „În secunda a doua când am dat autorizaţia echipamentele trebuie să funcţioneze.”

Dorina Rusu, membru CNA: „Daca noi astăzi am votat de astăzi trebuie să funcţioneze.”

Răzvan Gaşpar: „Această mutare presupune trei paşi. Ultimul pas va fi mutare definitivă în fostul sediu al Prima TV, care necesită multe amenajări. Partea de logistica s-a mutat deja în Pipera. În următoarele luni vom muta totul acolo. Acum suntem într-o fază intermediară.”

Reprezentant Intact: „Mutarea se va realiza noaptea, cand se dau reluari cu imagini de pe servere care se afla în Bucureşti-Ploiesti. Eu vă înţeleg supărarea, dar faptul că noi ne-am mişcat foarte repede şi prima noastră grijă este sa-i respectăm pe telespectatori. Intenţia noastră e să asigurăm un business. Ne dati voie sa facem acest lucru? În weekend urmează să întrerupem emisia pentru a emite din noua locaţie. Întreruperea va fi doar de câteva ore, pe noapte.”

Ştire în curs de actualizare

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Dosarul a fost depus de solicitaNt, în mod sigur...
    " Eu am constatat că... şi nici că nu sunt funcţionale... " Da` românesşte când constataţi dacă ştiţi? Eu am presupus, dar realitatea demonstrează contrariul !
    ..."staţia de emisie şi master control room (MCR) "erau toate motate..." ... Exact ce spuneam...

Trimite un comentariu

sus