Skip to main content

Bancherii, publicitate împotriva dării în plată pe coperta Ziarului Financiar şi ultima pagină din Adevărul

 
Bancherii, publicitate împotriva dării în plată pe coperta Ziarului Financiar şi ultima pagină din Adevărul

Consiliul Patronatelor Bancare din România (PBR) a cumpărat prima pagină a publicaţiei Ziarul Financiar şi ultima pagină a ziarului Adevărul pentru a publica un text împotriva legii dării în plată, despre care spun că "dăunează grav României".

Publicitate

Printre efectele negative ale legii dării în plată prezentate de PBR se numără blocarea pieţei imobiliare, pierderea unor locuri de muncă, creşterea chiriilor şi dispariţia programului prima casă.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, textul apărut pe coperta ZF sub semnătura Consiliului Patronatelor Bancare din România:

"Legea asta a dării în plată e o lege bună pentru oameni. Aşa ţi-au spus. Ce nu ţi-au spus însă e pentru ce oameni. Că pentru omul obişnuit, care se duce în fiecare zi la muncă şi e foarte atent cu banii ca să se ajungă de la o lună la alta, nu e.

Ar fi chiar foarte bună pentru cei câţiva care au cumpărat nu un apartament, ci multe. Şi poate şi multe terenuri, că tot 'imobile' sunt. Doar că, pentru ca ei să scape de 'pagube', o generaţie întreagă va plăti. Asta nu ţi-a mai spus nimeni.

Nu ţi-au spus nici că există o lege a insolvenţei persoanelor fizice. O lege care îl poate proteja pe omul simplu, ajuns în necaz. La fel cum ţi-au spus nici ce consecinţe are legea asta a dării în plată. Nu ţi-au spus că va creşte avansul pentru credite. Nu ţi-au spus că va dispărea programul prima casă. Nu ţi-au spus că un tânăr va trebui să aştepte 8 ani în plus ca să poată să îşi ia o casă.

Şi nu ţi-au spus nici că piaţa imobiliară se va bloca. Că în provincie probabil nu se va mai vinde şi nu se va mai cumpăra nimic.

Şi că greu, foarte greu, se va mai construi ceva.

Nu ţi-au spus nici că mulţi îşi vor pierde poate locurile de muncă. La fel cum nu ţi-au spus nici că vor creşte chiriile. Şi că, în final, pierderea asta o vom plăti cu toţii. De la buget. Din banii ţării. Din banii noştri.

Ţi-o spunem noi. Şi te întrebăm: chiar e o lege bună pentru oameni? Una care face ca 19 milioane de români să plătească pentru câteva sute?

Legea dării în plată dăunează grav României."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    ***

Trimite un comentariu

sus