Skip to main content

George Orbean, propus de membrii CA ai TVR la şefia televiziunii publice. Aviz negativ de la comisiile de cultură

 
George Orbean, propus de membrii CA ai TVR la şefia televiziunii publice. Aviz negativ de la comisiile de cultură

George Orbean a fost ales de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR în funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, Orbean având şapte voturi favorabile, faţă de cele şase primite de Irina Radu, anunţă News.ro. Pentru a ajunge preşedintele instituţiei, Orbean trebuie să fie validat şi de Parlament.

Publicitate

UPDATE NEWS.RO. George Orbean a primit aviz negativ din partea Comisiilor de Cultură pentru funcţia de preşedinte director general al Televiziunii Române.

Reuniţi la Palatul Parlamentului într-o primă şedinţă, membrii Consiliului de Administraţie l-au ales ca preşedinte-director pe general al TVR pe George Orbean, reprezentantul Guvernului în CA.

Informaţia a fost confirmată pentru News.ro de către noul director general. Orbean a fost propus de Guvern şi a fost ales cu 7 voturi din 13 de către membrii noului Consiliu de Administraţie al TVR.

Irina Radu, propunerea PSD pentru şefia CA, a primit 6 voturi favorabile. George Orbean urmează să fie audiat în Comisiile reunite de Cultură, iar mai apoi va fi supus votului în plenul reunit al celor două camere. Votul va fi secret cu bile. Dacă plenul reunit al celor două camere îl va valida pe Orbean pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, acesta va depune jurământul în faţa plenului reunit.

George Orbean a intrat în presă în 1993, ca reporter la radio Contact Ploieşti. A lucrat ca reporter, editor, producător şi manager de proiect. A fost managerul de proiect al postului Digi 24, între 2011 şi 2013. Anterior, a lucrat un an, tot din postura de manager de proiect, la Chişinău, la Jurnal Tv.

În perioada ianuarie 2008 – aprilie 2009, a fost producător general la Media Mall. În mandatul lui Stelian Tănase ca preşedinte general al televiziunii publice, George Orbean a ocupat funcţia de consilier, funcţie din care a demisionat.

Plenul reunit al Senatului şi al Camerei Deputaţilor i-a validat, marţi, cu 312 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă”, pe cei 13 membri ai Consiliului de Administraţie al TVR Noul Consiliu este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu , Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cineva informat cineva informat
    Orbean a plecat de la Digi dat afara, cu scandal. Parca pe la voi am citit asta. Din ce am auzit despre el, este coleric, dar si impostor. Vrea sa faca curatenie adica sa dea afara oameni si sa aduca oamenii lor. I-a imbrobodit pe aia doi din partea angajatilor, promitandu-le chestii sa il voteze. Ghiurco, fosta Psd acum se da cu Guvernul. Cine isi mai aduce aminte, ea era in curte la Psd in noaptea alegerilor.
  • un fost trv ist un fost trv ist
    Irina Radu va pastra toate cumetriile si bisericutele existente. e imbacsita de spiritul TVR. Un suflu nou nu are cum sa faca rau. Cel mai rau in acea institutie e un tvr-ist care sa perpetueze naravurile proaste de acolo.
  • Sorin Rădulescu Sorin Rădulescu
    Orbean a fost lamentabil. Ar trebui să se retragă în munți. De rușine.
  • puiu puiu
    Am lucrat cu acest George Orbean la Digi 24. Dupa parerea mea, este foarte slab pregatit pentru a fi la conducerea unei televiziuni, iar ca latura umana, m-i s-a parut foarte afemeiat si inganfat. O afacere proasta cred, pentru Televiziunea Romana.
  • Claudio Claudio
    Ca manager macar va face curatenie in institutia aia super-extra-incredibil de populata si platita cu bani publici,nu stiu daca editorial e competent.La Digi24 nu a fost rau deloc.
  • livia pila livia pila
    Un repetent. Jalnic.
  • geo geo
    Să fim siceri. Nici unul din cei doi candidati nu au o experienta intr-o pozitie similara, la conducerea vreunei institutii. Corbean este omul Guvernului, a dezvoltat proiecte media, producător general pe nu știu unde. Cam ”subțire” CVul.
    Să vedem ce idei are și ce plan de redresare al acestei institutii falimentare.
  • Liviu Liviu
    Trista veste pentru Televiziunea Romana.

Trimite un comentariu

sus