Skip to main content

Georgică Severin: Situaţia de la TVR poate fi deblocată printr-o nominalizare făcută de comisiile parlamentare

 
Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Situaţia de la TVR, care nu are încă un preşedinte director general, după ce, astăzi, CA nu a reuşit să desemneze un candidat, poate fi deblocată printr-o nominalizare făcută direct de comisiile parlamentare, spune preşedintele Comisiei de cultură, Georgică Severin, relatează News.ro.

Publicitate

Preşedintele Comisiei de Cultură critică propunerea ca Monica Ghiurco să candideze, deoarece este ”în incompatibilitate morală”.

”Vă dau umătoarea situaţie. Noi vorbim acum despre un CA care nu are preşedinte director general. Ne putem afla în situaţia în care moare preşedintele în funcţie sau demisionează. Ce faci în acea clipă? Poţi să ai un consiliu blocat aşa, ca astăzi, şase cu şase. Ce facem? Nu avem o posibilitatea să îl dizolvăm fără un nou raport. Deci suntem blocaţi. Ai asemenea situaţii de blocaj şi este normal să ne asumăm, mai ales că legea spune că propunerile le fac comisiile, nu CA: noi avem obligaţia să audiem propunerea CA, nu să o acceptăm”, a declarat pentru News.ro Georgică Severin (PSD), preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat.

Pe de altă parte, Severin critică şi una dintre propunerile făcute miercuri în CA, de a o desemna pe Monica Ghiurco candidat pentru funcţia de preşedinte-director general al instituţiei, propunere care a întrunit şase voturi, la egalitate cu Doina Gradea.

”S-a ajuns şi la aberaţii. Nu am nimic cu Monica Ghiurco, dar ea e reprezentanta salariaţilor, este în conflict de interese: este aleasă de salariaţi să le reprezinte interesele şi are dorinţa de a fi şi şeful instituţiei, adică să reprezinte interesele instituţiei. Există o incompatibilitate morală, nu legală. Tu ai venit acolo fiind ales, nu numit. Spre deosebire de ceilalţi care au fost numiţi politic în CA şi teoretic îşi pierd legătura cu cine i-a numit, reprezentanţii angajaţilor rămân angajaţi ai celor care i-au ales pentru a fi în CA”, a afirmat Severin.

Potrivit articolului 17 alineat 7 din Legea 41/1994 privind funcţionarea TVR, Preşedintele CA se numeşte de către Parlament, dintre membrii titulari ai consiliului, la propunerea comisiilor permanente de specialitate.

”În vederea propunerii, comisiile permanente de specialitate vor examina cu prioritate, în termen de 7 zile, candidatul recomandat de către membrii titulari ai CA”, prevede legea.

Alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care este în străinătate.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • tezeu tezeu
    Daca iesea Irina Radu nu mai zicea nimeni ca este vorba de incompatibilitate morală.

    Irina Radu are o misiune precisa data de trusturile private de presa: eliminarea totala a TVR-ului.
  • Horea Horea
    Pentru @Horea (sau epuizat oare pseudonimele?)

    E drept; am citit articolul pe diagonala.
    Asta nu ma face sa sustin ca nu am gresit cu ceva in prima postare.
    Ma refeream la unguroaica plecata in concediu (cand tara "arde") si nu la semiunguroaica Ghiurco pe care, si eu, o apreciez.
  • livia pila livia pila
    atrag atentia ca nu imi apartine postarea legata de doina gradea si claudiu lucaci. E creatia unei impostoare. Eu sunt autentica Livia Pila
  • livia pila livia pila
    Cu Lukaci intors la stiri, Gradea mai lipsea pdg si psd-ul ar avea control total al tvr. Mocirla va fi completa.
  • Andrei Gheorghe Andrei Gheorghe
    Macar in an electoral politicul sa-si spele putin imaginea proasta pe care si-a format-o prin devalizarea TVR si sa puna un profesionist precum Ghiurco manager, nu o *** politica precum Gradea.
  • @Horea @Horea
    Ai citit partial textul: fata buna care nu stie ce vrea psd. Deci nu e psd.
    Daca va iesi Ghiurco, TVR va avea un PDG ales de angajati, venit din randul angajatilor, care a evoluat natural si care a devenit un foarte bun profesionist. TVR ar avea astfel, dupa multa vreme, un reprezentant de elita al jurnalismului sanatos romanesc. Daca va avea suficienta sustinere din partea angajatilor si va ramane in functie atat cat este necesar, Ghiurco ar putea sa orienteze TVR pe drumul spre redresare. Asa ca spre deosebire de Gradea, aservita politic si slujind interese private, Ghiurco este pe departe o persoana pe care TVR o merita si de care are nevoie in momentul de fata.
  • gabrei gabrei
    Tare asta : cei care au fost numiţi politic în CA , teoretic îşi pierd legătura cu cine i-a numit...deci deja CA nu mai e politic ! Weee ! Sa bem pentru asta, TVR nu mai controlata politic !!!
  • Victor Roncea Victor Roncea
    "Naspa"! Daca esti ales e de rau. Si daca reprezenti si toti angajatii si mai de rau! Toti trebuie sa fie numiti si sa reprezinte Partidul sau Securitatea! Ca pe vremuri, nu, Georgica! Mama ei de democratie!
  • hehe hehe
    Prost rau georgica... Eu nu vad diferenta intre a fi ales si a fi numit.. Sa inteleg ca cei "numiti" au fost numiti doar de o singura persoana... ? Pt ca fost au fost mai multi ...se poate spune ca cei numiti au fost....alesi...
  • Sorin Rădulescu Sorin Rădulescu
    Pai cum își pierde legătură dl. Carp cu PNL cind e pe mai departe membru PNL visindu-se ministru de Externe?
  • Horea Horea
    "Alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care este în străinătate."

    Ce frumos!
    S-a ajuns pana acolo incat un ungur (unguroaica) sa decida "soarta" tarii (a TVR-ului).
    Daca-si prelungeste concediul inca vreo 2 saptamani?
    Normal. O asteptam cu incredere!

Trimite un comentariu

sus