Skip to main content

Grupul Guardian Media va da afară 250 de persoane pentru a se putea redresa economic în următorii trei ani

 
Grupul Guardian Media va da afară 250 de persoane pentru a se putea redresa economic în următorii trei ani

Publisher-ul publicaţiilor The Guardian şi Observer plănuieşte să disponibilizeze 250 de persoane într-o încercare de a aduce compania pe profit, scrie publicaţia britanică The Guardian.

Publicitate

Printre cei vizaţi se numără şi 100 de angajaţi care lucrează pe zona editorială. Reprezentanţii Guardian Media Group speră ca majoritatea celor care vor pleca din companie o vor face voluntar.

Pierderile de exploatare ale companiei în perioada martie 2015 - martie 2016 se ridică la valoarea de 58,6 milioane de lire sterline.

Într-un e-mail trimis angajaţilor, redactorul-şef Katharine Viner şi directorul executiv David Pemsel spun:

"Având în vedere volatilitatea presei a trebuit să recurgem la acţiuni radicale. Principalul scop al planului nostru este să garantăm integritatea jurnalistică şi independenţa financiară a The Guardian."

Anunţul disponibilizărilor vine după un an dificil pentru presa, având în vedere faptul că firme precum Google şi Facebook îşi iau partea leului din bugetele de publicitate, iar creşterea zonei de mobil face ca monetizarea să fie din ce în ce mai dificilă pentru companiile de presă.

Ca o dovadă pentru criza în care se găseşte presa, ultima ediţie tipărită a ziarului The Independent va fi disponibilă pe piaţă săptămâna viitoare, iar multe alte redacţii fac disponibilizări.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus