Skip to main content

Ministerul de Externe vrea TVR International şi în România

 
cna
cna
Ministerul Afcerilor Externe ar vrea ca TVR International să fie transmis şi pe reţelele de cablu din România. CNA transmite ministerului că nu se poate.
Publicitate
MAE a transmis forului audiovizual pe 23 februarie o notă în care vorbeşte despre necesitatea prezenţei postului de televiziune adresat diasporei şi în grilele cabliştilor din România. „Consider că această măsură va avea un rol benefic în menţinerea şi întărirea legăturilor dintre statul român şi comunităţile româneşti din străinătate, dintre acestea şi familiile lor din România, contribuind astfel la îndeplinirea unuia dintre obiectivele politice majore ale statului român în acest domeniu”, se arată în nota ministerului.

Pe de altă parte, în urma discuţiei, membrii au decis să trimită un răspuns MAE în care să menţioneze că lista must carry a fost deja elaborată încă din luna ianuarie, iar potrivit art 82 din Legea Audiovizualului televiziunile care vor să devină liberere la retransmisie trebuie să fie „destinate publicului din România”.
„Conform bazei de date a CNA, TVR International are ca arie Europa, Nordul Africii, America de Nord şi Australia”, se arată în punctul de vedere al departamentului juridic.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristian Cristian
    Îmi pare rău că nu se dorește comasarea TVR Internațional cu TVR 1 și cu TVR Moldova.

    Este posibilă și chiar de dorit o grilă comună pentru aceste canale, axată pe emisiuni inormative, talk-show-uri culturale, emisiuni de divertisment producție proprie, diferența fiind dată de publicitatea diferită în România versus Moldova și eventual de intermețouri pe varianta internațională.
  • Eugen Eugen
    Este pe Orange (ca si canal de umplutura ca numarul posturilor sa ajunga la 100). Reia practice emisiunile productii proprii de pe tvr1, 2 si 3

Trimite un comentariu

sus