Skip to main content

Oscar 2016 în Statele Unite, cea mai mică audienţă din ultimii opt ani

 
Foto: AdAge.com
Foto: AdAge.com

Audienţa la gala premiilor Oscar de anul acesta a scăzut în Statele Unite la cel mai mic nivel din ultimii opt ani în ciuda umorului cinic al prezentatorului Chris Rock privind absenţa actorilor de culoare din competiţie, scrie AdAge.com, care citează cifrele furnizate de compania Nielsen.

Publicitate

Evenimentul care s-a desfăşurat duminică noapte şi care a fost difuzat în SUA de postul ABC a atras 34,3 milioane de telespectatori, cu 8% mai puţin decât gala Premiilor Oscar de anul trecut, urmărită de 37,3 milioane de persoane.

În 2008, în faţa micilor ecrane pentru a urmări Oscarul au stat 32 de milioane de americani.

Transmisiunea care anul acesta a durat trei ore şi un minut a avut un rating de 10,4% în privinţa publicului cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani (publicul comercial care a urmărit evenimentul a fost format din 13,2 milioane de persoane).

În ultimii 15 ani prezentatoarea Ellen de Generes a fost gazda care a obţinut recordul de audienţă: 43,7 milioane de telespectatori în 2014, când a triumfat filmul "Twelve years a slave".

Ediţia cu cea mai mare audienţă din istoria Oscar a fost cea din 1998, când a fost premiat filmul Titanic, regizat de James Cameron. Gala de atunci a fost urmărită de 55,3 milioane de telespectatori.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MIHAI MIHAI
    doar pe rds puteai alege sunetul.pe upc..ghinion:( si varianta scurta de luni seara a fost tot dublata prost in loc sa fie titrata. miss HBO
  • F F
    @ Adi : tu sigur te-ai uitat la Digi? aveai optiunea de a urmari varianta nedublata, aspect pe care l-au amintit si ei la fiecare pauza publicitara.
  • Adi Adi
    Eu mai aveam aveam putin si spargeam televizorul din cauza traducerii de la Digi. Mixajul sunetului a fost execrabil ! Sa ai un asemenea eveniment si iti bati joc de el ,trebuie sa fi nepriceput rau!
  • F F
    la noi ce audienta a avut?
  • gigi gigi
    32 mil de americani au urmarit cum bogatii isi dau trofee de aur intre ei?
  • qwerty qwerty
    a atras mai putini telespectatori, dar ratingul a fost mai mare ca anul trecut. si de asemenea, durata nu este cea specificata in articol. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Academy_Awards_ceremonies
  • geo geo
    Ar fi fost interesant de aflat care a fost audiența în România...de la slabă la foarte slabă...
  • Doru Doru
    Interesant... Si eu credeam ca audienta o sa fie destul de mare, cu Dicaprio avand sanse uriase sa castige primul Oscar.

Trimite un comentariu

sus