Skip to main content

Parlamentul, convocat astăzi pentru a vota preşedintele-director general al TVR

 
Parlamentul, convocat astăzi pentru a vota preşedintele-director general al TVR

Plenul Parlamentului a fost convocat astăzi la ora 18,00 pentru a vota noul preşedinte-director general al TVR, după ce săptămâna trecută parlamentarii au preferat să absenteze şi să lase postul public fără şef, în contextul nemulţumirii PSD-ALDE în ceea ce îl priveşte pe George Orbean, relatează Mediafax.

Publicitate

Deputaţii şi senatorii au votat marţea trecută noul CA al TVR, din care fac parte Christel Ţopescu, George Orbean, Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Ghiurco şi Teodor Gabriel Giurgiu.

Aceştia l-au ales drept preşedinte-director general pe reprezentantul Guvernului, George Orbean, care nu a obţinut avizul Comisiilor reunite de cultură, având un schimb de replici dur cu parlamentarii.

Interimatul Irinei Radu a expirat miercuri, 23 martie, dar parlamentarii au refuzat să asigure cvorumul pentru alegerea unei noi conduceri, PSD şi ALDE fiind nemulţumiţi de votul membrilor CA în favoarea lui Orbean.

Parlamentarii s-au întrunit miercuri la ora 10,30 pentru a vota şeful TVR, în condiţiile în care doar 147 de deputaţi şi senatori şi-au înregistrat prezenţa. După o pauză de consultări în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a încercat să-l convingă pe premierul Dacian Cioloş să emită o OUG care să permită numirea unui şef interimar al televiziunii publice, cvorumul a fost asigurat la limită, prin prezenţa a 274 de deputaţi şi senatori în plen - numărul necesar fiind 272 de aleşi. Parlamentarii au votat cu bile, dar s-au înregistrat doar 189 de voturi exprimate, astfel că procedura va fi reluată marţi la ora 18,00.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat, miercuri, propunerea făcută de CA al TVR pentru funcţia de preşedinte-director general, afirmând că George Orbean este "o persoană care nu are facultatea terminată la vârsta de 40 de ani".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Denis Denis
    Ghiurco si Giurgiu, reprezentantii angajatilor TVR care au promis ca niciun angajat nu va fi dat afara, au votat cu reprezentantul guvernului care vrea sa dea afara angajatii.
  • Coke Coke
    Cu siguranta nu trebuie sa fie pus cineva propus de un partid politic.
    Livia Pila mai du-te la plimbare putin.
  • livia pila livia pila
    daca iese *** Orbean, adio TVR! Bravo Ghiurco, bravo, Giurgiu!
  • Horea Horea
    "Parlamentul, convocat astăzi pentru a vota preşedintele-director general al TVR"

    Care director?
    Cel fara facultatea terminata?

Trimite un comentariu

sus