Skip to main content

Postul NBC a vândut spaţiu publicitar de 1 miliard de dolari pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

 
Postul NBC a vândut spaţiu publicitar de 1 miliard de dolari pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Postul NBC a vândut advertiserilor americani spaţiu publicitar de 1 miliard de dolari pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Asta în contextul în care reţeaua de televiziune dispune în acest an de posibilitatea de a difuza în direct şi în prime time pentru publicul din Statele Unite unele dintre cele mai populare competiţii sportive din Brazilia, scrie News.ro.

Publicitate

NBC a precizat într-un comunicat de presă că Jocurilor Olimpice de vară 2016, care vor debuta pe 5 august, sunt pe cale să genereze cele mai mari vânzări din publicitate din toate timpurile.

Suma de 1 miliard de dolari vizează reclame ce vor fi difuzate prin reţeaua naţională NBC, canale prin cablu şi transmisiuni digitale.

Prin natura unei diferenţe mici de fus orar între Brazilia şi Statele Unite, ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice va include mai multe transmisiuni live - precum competiţii de atletism şi de înot - decât ediţia de la Londra din 2012, pe parcursul a 17 seri consecutive, în luna august.

Advertiserii americani au cumpărat deja un spaţiu publicitar consistent, însă anumite intervale orare destinate reclamelor sunt în continuare disponibile spre achiziţionare în reţeaua principală NBC şi pe canalele prin cablu.

NBC nu a dezvăluit deocamdată planurile sale referitoare la difuzările prin streaming, dedicate transmisiunilor sportive online, precizând doar faptul că vânzările de publicitate pentru acest segment sunt ”sănătoase”.

Transmisiunile prin live streaming ale unor evenimente sportive de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci 2014 au generat venituri din publicitate de câteva zeci de milioane de dolari.

NBC a semnat în urmă cu doi ani un contract în virtutea căruia se obligă să plătească 7,65 miliarde de dolari pentru drepturile de transmisiune aferente celor şase ediţii ale Jocurilor Olimpice care vor avea loc din 2022 şi până în 2032.

NBC şi reţelele de televiziune rivale mizează pe conţinuturi sportive live, care sunt extrem de populare în rândul advertiserilor, deoarece acestea sunt urmărite în direct de un număr uriaş de telespectatori, care nu schimbă canalul TV în pauzele publicitare.

La rândul lor, sponsorii oficiali ai Jocurilor Olimpice au cheltuit sume importante pentru spaţiile publicitare oferite de NBC. Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro vor avea loc în perioada 5 - 21 august.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus