Skip to main content

PRESA DE AZI. Adevărul: Alocaţiile mamelor încaieră Guvernul cu Parlamentul

 
PRESA DE AZI. Adevărul: Alocaţiile mamelor încaieră Guvernul cu Parlamentul

Virusul gripal care "bântuie" România, dosarul în care este anchetat primarul sectorului 2 Neculai Onţanu, atentatul sinucigaş din Pakistan şi proiectul de lege pentru mărirea indemnizaţiilor de creştere a copilului se numără printre subiectele presei de astăzi.

Publicitate

"Alocaţiile mamelor încaieră Guvernul cu Parlamentul", titrează Adevărul, în deschiderea ediţiei de astăzi.

"PSD şi PNL au bătut palma pentru susţinerea proiectului de lege pentru mărirea indemnizaţiilor de creştere a copilului. Guvernul spune că nu are bani în buget şi acuză partidele că urmăresc interese electorale. Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor a decis majorarea indeminicaţiilor de creştere a copilului pentru mame, fiind eliminat plafonul maxim de 3.400 de lei, care a fost înlocuit cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni", scrie cotidianul deţinut de Cristian Burci, pe prima pagină.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

România liberă: "Noii martiri creştini". 2015 a fost an negru pentru creştinătatea din teritoriile islamiste. Un nou atentat sinucigaş, pentrecut duminică în Pakistan, într-o zonă rezidenţială unde sute de persoane sărbătoreau Paştele Catolic, a readus în atenţie chestiunea violenţelor la care sunt supuşi creştinii în lume.

Evenimentul zilei: "După ce Grabriel Oprea a apărut în dosarul primarului, arestarea lui Onţanu a dus la inculparea 'Nababului de la Metrorex'". Procurorul care se ocupă de cazul primarului este acelaşi care anchetează moartea poliţistului din coloana oficială a fostului vicepremier. Din dosar reiese că, din terenul care trebuia să fie şpagă edilului, 1.000 mp au ajuns la Gabriel Oprea, iar restul de 500 mp la Aurel Radu. Deocamdată, nu a apărut nicio dovadă că Onţanu s-a ales cu ceva.

Jurnalul Naţional: "România, bântuită de un virus gripal fatal la orice vârstă". Virusul gripa sezonier a făcut încă opt victime, doar în ultima săptămână. Numărul românilor care şi-au pierdut viaţa din cauza gripei a ajuns la 81. Acesta este primul sezon gripal, după pandemia din 2009, în care numărul celor răpuşi este de două ori mai mare faţă de media înregistrată în ultimii cinci ani.

Gazeta Sporturilor: "10 te obligă!". După meciul reuşit cu Spania, Stanciu şi-a depus candidatura pentru cel mai dorit număr din istoria fotbalului, purtat, pentru România, de Dobrin sau Hagi.

Click!: "Ce blestem pe familia Mădălinei Manole!". Ion şi Eugenia Manole se tem că nu vor mai apuca să-şi strângă în braţe nepoţelul, care nu îi mai cunoaşte.

Libertatea: "Vancea are probleme cu lesbienele: Sunt mai agresive decât bărbaţii". Roxana Vancea plăteşte tribut lipsei de inhibiţii manifestate prin expunerea publică în ipostaze erotice alături de prietenele ei. E hărţuită mai mult de femei decât de bărbaţi.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus