Skip to main content

PRESA DE AZI. Dragoş Nedelcu, în EVZ: 25 de români aşteaptă să moară. Fostul ziarist are nevoie de un transplant de plămâni

 
Dragos Nedelcu
Dragos Nedelcu

O scrisoare a fostului ziarist Dragoş Nedelcu deschide azi Evenimentul zilei. Suferind de o maladie la plămâni, având nevoie de un transplant, Nedelcu scrie că "25 de români aşteaptă să moară".

Publicitate

De ce?

"ONG-ul olandez Eurotransplant, care administrează banca de organe în Uniunea Europeană a interzis, de la începutul anului, spitalelor din Austria şi Germania care fac transplanturi de plămâni, să mai accepte pacienţi români", notează EVZ.

Decizia a fost luată pentru că România nu este membră a Eurotransplant şi că ţara noastră nu a donat nici măcar un plămân la banca de organe.

Pentru a putea contribui la banca europeană de organe pe zona de transplant pulmonar, România trebuie să investească 10 milioane de euro pentru a avea o sală de operaţii pentru recoltare, mai scrie Evenimentul zilei.

Subiectul lipsei dotărilor din spitale este tratat şi de România liberă pe coperta ediţiei de astăzi, însă cu altă speţă. "Au modernizat clădirea spitalului, dar au uitat de pacienţi", titrează cotidianul editat de Medien Holding.

"Autorităţile judeţene din teleorman au investit 20 de milioane de euro în renovarea clădirii principale a Spitalului Judeţean din Alexandria, dar au uitat să doteze unitatea cu aparatură medicală. Pacienţii sunt internaţi într-o clădire modernizată, dar în care nu se pot face investigaţii banale, precum o bronhoscopie", scrie România liberă în deschiderea ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Jurnalul Naţional: "Cum au căpuşat offshore-urile lui Ţiriac Aeroportul Henri Coandă". În spatele proiectului rezidenţial La Stejarii, dar şi a complexului de agrement Stejarii stă o adevărată reţea de companii. Acestea sunt deţinute de o încrengătură de căsuţe postale cu sediul în Cipru sau companii olandeze şi spaniole, controlate de Ion Ţiriac, prin interpus, scrie JN.

Weekend Adevărul: "Paul Niculescu-Mizil, ideologul lui Dej, amicul lui Ceauşescu şi mentorul lui Iliescu". Ziarul continuă serialul "apostolii epocii de aur" cu un nou episod. Paul Niculescu-Mizil şi-a început viaţa politică în închisoare: era în pântecele mamei şi, indirect, plătea şi el pentru greşelile ei. Şi-a încheiat socotelile cu politica tot în închisoare, la Jilava. Între cele două sesiuni în puşcărie, Niculescu-Mizil a fost însă unul dintre nomenclaturiştii influenţi în Partidul Comunist.

Gazeta Sporturilor: "Hora pentru RIO". Naţionala feminină de handbal a României întâlneşte azi, la Aarhus, Danemarca în primul meci al turneului preolimpic. Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice, tricolorele trebuie să se claseze între primele două într-o grupă în care se mai află Muntenegru şi Uruguay.

Click!: "Soţia îi dă timp lui Cristi să aleagă în linişte între familie şi amanta Pelinel. Alina Borcea şi-a luat copiii şi a plecat în America"

Libertatea: "Bianca e însărcinată cu fostul soţ. Botezul simultan cu nunta". Drăguşanca şi Victor Slav se vor cununa civil în luna aprilie, la Deva, pentru a-i asigura un cadru familial oficial copilului lor.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus