Skip to main content

PRESA DE AZI. Klaus Iohannis, în rolul lui Suleyman pe coperta ziarelor de satiră

 
PRESA DE AZI. Klaus Iohannis, în rolul lui Suleyman pe coperta ziarelor de satiră

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl înfăţişează pe Suleyman Magnificul pe prima pagină a ziarelor de satiră. Pe coperta Kamikaze şeful statului este numit "Klausuleyman Maginificul şi îngrijoratul", iar Caţavencii titrează "Telenovela moscheii din Bucureşti şi-a găsit eroul legendar".

Publicitate

Kamikaze, pe prima pagină:

"Pentru că în noul sediu al Antenei 3 nu dă voie pastorul să se facă petreceri, luteranul Iohannis şi-a făcut Paştele la o moschee mică, P+3, de cartier".

Caţavencii:

"Klaus, sultanul Imperiului Mutoman, nu se teme de bombele teroriştilor atâta vreme cât toate predicţiile de pe piaţa imobiliară arată că preţurile nu vor sări în aer. Nu-mi fac griji cu moscheea lui Erdogan! Dacă se opun bucureştenii, îi iau pe turci la Sibiu şi le închiriez parterul ăla din centru. De la nemţii de la Raiffeisen oricum nu mai pot să iau bani pe el, c-am pierdut casa în instanţă."

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, titlurile şi principalele subiecte ale presei de astăzi.

Adevărul: "Am picat de papagali în Afacerea Moscheea". Construirea unei moschei la Bucureşti la schimb cu ridicarea unei catedrale ortodoxe la Istambul se dovedeşte tot mai mult o capcană abil întinsă de Turcia, capcană în care, la Bucureşti, au picat trei preşedinţi şi cinci guverne. România nu are nevoile spirituale, dar nici resursele financiare pentru a edifica o catedrală la Istambul.

Jurnalul Naţional: "Parlamentarii se simt iradiaţi în Casa Poporului". Un document de la Direcţia de Sănătate Bucureşti a ajuns pe masa deputaţilor şi a declanşat panică în Parlament. Este vorba de un buletin de expertiză-medicală în care scrie că în Casa Poporului nivelul câmpurilor electrice şi magnetice este mai mare faţă de limita admisă.

Evenimentul zilei: "Cum devii din inculpat, informator al procurorilor". "Ajută-mă şi nu-ţi mai caut alte fapte", aşa sunt convinşi inculpaţii de către anchetatori să devină investigatori sub acoperire în alte dosare. Procurorii îi răsplătesc pe colaboratorii sub acoperire făcându-le uitate alte fapte despre care parchetele nu au fost sesizate oficial, susţin surse din procuratură.

România liberă: "Manevre parlamentare în bătălia cu procurorii". Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil cererea DNA de reţinere a lui Sebastian Ghiţă, dar a respins solicitarea de arestare preventivă procurorilor, folosită şi în cazul deputaţilor Elena Udrea şi Cristian Rizea.

Gazeta Sporturilor: "Prăbuşire". Simona Halep a pierdut aseară în sferturi la Miami în faţa Timeei Bacsinszky.

Libertatea: "Protest studenţesc şi soluţii posibile. Fumătorii contraatacă". Studenţii din Complexul Regie din Bucureşti au organizat un protest împotriva Legii antifumat, dar s-au calmat după câteva ţigări fumate în stradă.

Click!: "Specialiştii se aşteaptă la cel mai cald an din istorie. Coşmarul verii 2016: secetă şi ţânţari ucigaşi". Ministerul mediului avertizează că vin cele mai fierbinţi zile de până acum.

Rubrica Presa de azi este realizată cu susţinerea companiei de monitorizare Media Image.

Primele pagini ale ziarelor, în secţiunea Presa de azi (click foto):

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • livia pila livia pila
    E chiar de risul lumii!

Trimite un comentariu

sus