Skip to main content

Procurorii turci solicită inculparea lui Aydin Dogan, patronul Kanal D, pentru trafic de combustibil

 
Procurorii turci solicită inculparea lui Aydin Dogan, patronul Kanal D, pentru trafic de combustibil

Un procuror din Istanbul a depus actele pentru acuzarea lui Aydin Dogan, patronul trustului Dogan Holding care include postul Kanal D, pentru implicare într-o reţea care făcea contrabandă cu combustibil, scrie Mediafax, care citează publicaţii apropiate guvernului turc.

Publicitate

Procurorul care a depus acuzaţiile pe numele lui Dogan încearcă să obţină aprobarea unei pedepse de 23 de ani de închisoare în cazul patronului trustului media Dogan Holding, cel mai mare grup de presă din Turcia, care include ziarul Hurriyet şi posturile TV CNN Turk şi Kanal D, potrivit cotidianului proguvernamental Aksam.

Reprezentanţii trustului Dogan Holding şi ai băncii turce Isbank (Deţinută tot de Aydin Dogan) nu au comentat informaţiile.

Acuzaţii sunt depuse în cazul în care Dogan Holding şi Isbank, cea mai mare instituţie de creditare din ţară, erau acţionari ai distribuitorului de combustibil Petrol Ofisi, înainte de a fi achiziţionat de compania austriacă OMV în 2010.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Isbank, Ersin Ozince, este acuzat de implicare prin finanţare a reţelei care făcea contrabandă cu combustibil în perioada 2001-2007, scrie publicaţia Aksam.

Procurorii au lansat o investigaţie în cazul trustului Dogan Media Group în septembrie anul trecut, suspectat că promova "propaganda teroristă".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus