Skip to main content

Cât te costă un "bou". Radu Banciu, obligat să plătească pentru că l-a jignit pe craioveanul care şi-a ridicat statuie

 
radu banciu
radu banciu
CÂT TE COSTĂ UN "BOU". Decizie definitivă. L-a jignit, iar acum trebuie să plătească. Tribunalul Bucureşti a decis, definitiv, că B1 TV şi Radu Banciu trebuie să plătească despăgubiri de 10.000 de lei, plus cheltuieli de judecată, lui Titu Tudosie, un om de afaceri din Craiova care şi-a ridicat statuie în curte.
Publicitate

"Iertaţi-mi şi mie asemănarea dintre boul acesta şi Napoleon Bonaparte, dar de la distanţă ziceai că e statuia lui Napoleoan", a comentat Banciu într-o emisiune despre craiovean.

Povestea începe în aprilie 2014 când presa a relatat că Titu Tudosie a plătit 10.000 de euro unui sculptor pentru a-i ridica statuie. Subiectul a ajuns şi în emisiunea Lumea lui Banciu, cu titlul „Frumuşelul din ogradă”.

„Mă, într-adevăr impozantă. Seamănă, de la distanţă văzută, şi ca să-l parafrazez pe Crin Antonescu care l-a comparat pe Ponta cu Iisus Cristos, iertaţi-mi şi mie asemănarea dintre boul acesta şi Napoleon Bonaparte, dar de la distanţă ziceai că e statuia lui Napoleoan când intri acolo, în grota unde se ruga el acolo în Ajaccio.(…)”, a spus Banciu la B1 TV.

„Nu s-ar putea sesiza autorităţile dacă tot l-am difuzat pe acesta să mi-l salte, nu ştiu dacă mâine, poimâine că suntem în week-end, dar pe luni să-l văd ridicat pe acesta? Sigur, fără nici o întrebare, din statuia aia dacă o ducem la fier vechi cred că s-ar putea recupera o parte din prejudiciul pe care…Dar vă rog, fără întrebări. N-am chef să-l aud pe acesta justificându-se cu cei dragi. N-aţi văzut ce burtă avea? N-am absolut nici o întrebare să-i adresez. Deci l-aş sălta pur şi simplu cum saltă un uliu un iepure. Nu-i pune întrebări. Credeţi că acela vine să spună că am avut ghinion sau de ce m-ai luat tocmai pe mine sau m-ai luat de lângă cei dragi. Astea sunt poveşti. L-ai ridicat, l-ai dus şi la revedere. Puşcărie! Ce era cu căsoiul acela în spate? Tot colecţionar de artă?”, a mai spus Banciu în emisiune.

Imediat după ediţia din aprilie 2014, Tudosie a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului, dar l-a şi acţionat pe Banciu în instanţă. B1 TV a fost amendat cu 10.000 de lei, însă emisiunea a intrat la pachet cu mai multe ediţii ale emisiunii Lumea lui Banciu.

În prima instanţă, Judecătoria Sectorului 1 a decis că Titu Tudosie trebuie să primească 100 de euro despăgubiri, cu titlu de daune morale, şi 600 de lei cheltuie. Sentinţa nu a fost definitivă, şi a fost atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti, instanţă care a decis să mărească daunele morale de peste 20 de ori, la suma de 10.000 de lei, la care se adaugă şi cheltuieli de jduecată de apeoape 1.500 de lei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    Omul acesta e pur si simplu *** nimic mai mult. Stiti dragilor ce salariu plateste angajatilor pe care ii are in casele de schimb valutar din Craiova uimitoarea suma de 650 de ron lunar si acel angajat lucreaza 12 ore zilnic inclusiv duminica. P.S Acum are 4 case de schimb valutar ultimele 2 le-a achizitionat de la fostul lui partener de mangleala din cadrul CFR marfa.
  • we we
    Cred ca radu a fost delicat!
  • dani dani
    Banciu isi ridica singur cate o statuie in fiecare emisiune. Asa de destept si de important se crede! Daca nu ii vezi fata aia de complexat nefericit, mai ca-ti vine sa crezi ca e vreun geniu neinteles. Unde l-au gasit, mai, draga, pe omul asta si cum de i-au dat pe mana o emisiune in care da in stanga si in dreapta si se crede buricul pamantului? Macar Badea poate sa faca spagatul! Are un oaresce talent. Dar asta, Banciu? Ce talent are?
  • paul paul
    @*** .nu te enerva ,sa nu iti puste vreo vena!diferenta este ca moderatorul ,cap de porc va plati in lei si omul cu prazul a platit in euro .chiar si asa, daca nu in totalitate ,banciu si b1 tv tot au cotizat la statuie!#
  • andipanda andipanda
    Cat de *** sa fii,sa-ti faci singur statuie.Dar uite ca justitia zice ca trebuie sa-i lasi in pace,asta e.
  • ma-ta ma-ta
    paul esti un prost, mai citeste odata.
  • paul paul
    deci statuia a costat 10000 LEI si Banciu trebuie sa plateasca tot 10000 LEI ca si despagubire.Judecand dupa cele intamplate,Banciu ia ridicat omului statuia din propriul buzunar prin simplul fapt ca la numit BOU!
  • tbancu tbancu
    Petrisor, ia uite ce se aude despre unul din deontologii tai:
    http://www.antena3.ro/actualitate/media/stelian-negrea-acuzat-ca-a-furat-banii-ziaristilor-344382.html
  • 1q 1q
    asta nu produce cat face paguba pt b1. n-are argumente, este lipsit de logica, are doar agresivitate ,dar si asta doar cand e singur in studio. cu partener de discutie ,intra sub birou, vezi cazul terzian vs becali. chiar, ce audiente o mai avea ?

Trimite un comentariu

sus