Skip to main content

Stereo is Safe! Un radio din Constanţa face contracampanie la Go Mono, de pe Radio 21

 
Stereo is Safe! Un radio din Constanţa face contracampanie la Go Mono, de pe Radio 21

Ascultaţi la ambele căşti! Este sigur! Stereo is Safe! Acesta este mesajul unui post de radio din Constanţa, Radio C. Postul a demarat şi o campanie în acest sens, o replică la ideea Radio 21 "Go Mono!", care promova ascultarea radioului pe stradă într-o singură cască, pentru siguranţă.

Publicitate

Ce spun constănţenii?

"Ideea campaniei Stereo Is Safe mi-a venit in timp ce ascultam Radio 21 si mi-a sarit in urechi un mesaj al campaniei lor Go Mono. Ei promoveaza ascultatul muzicii intr-o singura casca pe strada, pentru a ramane in siguranta, deoarece ascultatul in ambele casti scade nivelul de concentrare, sustin ei", spune Dragoş Ilie, director de programe al postului C FM.

Atunci mi-a venit ideea sa lansam o contra-campanie prin care sa informam ascultatorii corect asupra ascultatului muzicii stereo in casti, atunci cand iesim din casa. Practic, nu vrem sa atacam Radio 21 in vreun fel. Stereo Is Safe este replica noastra la campania lor. Mai exact, o campanie de informare, educare si promovare a responsabilitatii" a continuat el.

"Eu cand sunt in miscare, ascult muzica in ambele casti. O fac de aproape 20 de ani si dupa cum se vede, traiesc! Sunt intreg, teafar, nevatamat si am acelasi obicei, fara sa fi avut vreun incident pana acum, tocmai pentru ca intotdeauna sunt atent si ma asigur. Am incercat sa ascult muzica intr-o singura casca. Este al naibii de derutant sa auzi intr-o ureche galagia din oras si in cealalta muzica", a mai spus onstănţeanul.

Promovarea mesajelor de campanie se face prin difuzarea catorva testimoniale audio transmise de realizatorii postului de radio, ironice pe alocuri la adresa campaniei Go Mono, dar si prin unele semnale care vor sa atraga atentia intr-un mod serios asupra faptului ca daca esti atent, nu ti se poate intampla nimic.

Dragoş Ilie:

"Ca sa fie o campanie credibila, vom invita in studio pe toata perioada desfasurarii ei, specialisti ORL-isti, psihologi, dar si politisti rutieri. Alaturi de ei vom afla dupa ce mecanisme functioneaza auzul si cum ne distrage atentia muzica in casti, elemente de psihoacustica, ce trebuie sa facem pentru a fi in siguranta atunci cand mergem cu castile in urechi, cand nu e bine sa ascultam muzica in casti"

De asemenea, ne propunem ca alaturi de echipaje ale Politiei Rutiere sa mergem prin scoli, licee si facultati pentru a informa tinerii despre cum pot fi in siguranta atunci cand merg cu castile in urechi si sa impartim pliante cu sfaturi in acest sens."

Radio 21: Go Mono! Ascultaţi la o cască!

La sfârşitul lunii februarie, postul Radio 21 lansa campania Go Mono. Timp de două săptămâni, matinalele postului s-au difuzat mono, pentru a-i încuraja pe oameni să asculte muzică într-o singură cască şi astfel să evite accidentele pe stradă.

Campania postului de radio a fost lansată după ce un studiu a arătat că 46% dintre români ascultă muzică în căşti în timp ce traversează strada şi că numărul de accidente în care au fost implicaţi tineri care ascultau muzică în casti s-a triplat în ultimii şase ani.

“Prin Campania GO MONO ne propunem să educăm tinerii şi nu numai cu privire la acest pericol şi să le demonstrăm că muzica bună se poate asculta şi într-o singură cască, pentru a ne asigura că auzim tot ce se întâmplă în jurul nostru când suntem pe stradă”, declara "matinalul" Bodgan.

“Ne-am dorit să atragem atenţia asupra unei problem grave – numărul de accidente în care au fost implicaţi tineri care ascultau muzică în căşti s-a triplat în ultimii 6 ani. Împreuna cu Radio 21, timp de două săptămâni, vom demonstra că un gest atât de uşor de făcut îţi poate salva viaţa”, spunea Alexandru Vasile, Copywriter McCann Bucureşti, agenţia cu care s-a realizat campania.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • movie info sites movie info sites
    I love what you guys are usually up too. This type of clever work and exposure!
    Keep up the good works guys I've you guys to blogroll.
  • augustin ioan augustin ioan
    Ma scuzati, dat campania R21 denota multa prostie. Cred ca de vina este lipsa de informare si stilul lor de a face campanii pe genunchi. Cat despre matinal... niciodata nu au avut unul mai slab.
  • Robert Dincă Robert Dincă
    Mono nu înseamnă într-o singură cască. Ci înseamnă că ai acelaşi sunet în ambele căşti. Asta pentru, să le zicem, cu un termen elegant, naivii care cred că dacă-şi dau o cască jos de pe urechi ascultă monofonic. În realitate, nu fac altceva decât să se priveze de ,,răsfăţul'' sunetului stereofonic. Nici nu mai contează în care dintre urechi nu mai au sunet. Bună dimneaţa, băi profesionştilor...Oricum, felicitări C FM pentru idee!!!
  • Jim Jim
    Pentru UNU (de mai sus)
    Acest post de radio chiar da clasa nationalelor care se aud in Constanta. Nu o zic eu ci miile de ascultatori de CFM din oras.
  • Unu Unu
    @Florin: ca sa dea clasa nationalelor de top ar trenui sa aiba o campanie a lor,originala. Sa spuna ceva despre ei si radioul lor. Nu mai zic ca 21 nu mai e de mult in liga nationalelor de top. E ca o bataie intre provinciali ,mica si fara miza :)
  • mm23 mm23
    Ascultatul intr-o singura casca iti afecteaza/deregleaza auzul, ce *** sunt astia de la Radio 21.
  • Florin Florin
    Postul asta da clasa nationalelor "de top".

Trimite un comentariu

sus