Skip to main content

The Boston Globe mulţumeşte pe prima pagină echipei care a lucrat la Spotlight

 
The Boston Globe mulţumeşte pe prima pagină echipei care a lucrat la Spotlight

Cotidianul The Boston Globe a mulţumit pe prima pagină a ediţiei de ieri echipei care a lucrat la Spotlight, pelicula premiată cu Oscar la categoria Cel mai bun film, şi care a porinit de la o anchetă realizată de jurnaliştii publicaţiei americane, scrie thenewsminute.com.

Publicitate

Filmul Spotlight porneşte de la o serie de incidente reale trăite de o echipă de jurnalişti care au dezvăluit o serie de abuzuri sexuale ale unor preoţi romano-catolici asupra unor copii.

Pe lângă aprecierea adusă celor care au contribuit la realizarea filmului de Oscar, ziarul The Boston Globe îi laudă şi pe jurnaliştii care au scos la iveală această poveste.

„În general, toată lumea este de părere că filmul reflectă fidel povestea. Cu toţii suntem recunoscători pentru asta. Trebuie, de asemenea, să mulţumim jurnaliştilor noştri care au lucrat la materialele Spotlight", a declarat Mike Sheehan, CEO Boston Globe.

Paginademedia.ro prezintă câteva fragmente a scrisorii de mulţumire publicate pe prima pagină a ediţiei de luni a ziarului The Boston Globe:

"În urmă cu mai bine de 14 ani, echipa Spotlight a publicaţiei The Boston Globe publica primul din multele articole despre abuzurile sexuale care se petrecereau în arhiepiscopia Bostonului.

Fără curiozitatea intelectuală, perseverenţa, curajul şi dedicaţia neobosită a jurnaliştilor Boston Globe demonstrate de-a lungul anilor, Bostonul şi regiunea ar fi fost un loc mult mai puţin sigur .

Către Tom McCarthy, Josh Singer şi echipa filmului Spotlight: Toţi de la Boston Globe vă aplaudă pentru modul fidel în care aţi respus povestea echipei Spotlight care a anchetat şi relatat un capitol foarte dificil din istoria Boston."

Prima pagină a ziarului The Boston Glone de luni, 29 februarie, a doua zi după decernarea Premiilor Oscar:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dughir DANIELA EUGENIA Dughir DANIELA EUGENIA
    Felicitari echipei de jurnalisti pentru prfesionalism si umanism ! Continuati !

Trimite un comentariu

sus