Skip to main content

„Toate femeile din lume ştie că Binili Învinge“, un articol de Liviu Mihaiu distribuit de peste o sută de ori pe Facebook

 
Liviu Mihaiu
Liviu Mihaiu

„Toate femeile din lume ştie că Binili Învinge“ a scris Liviu Mihaiu pe blogul Adevărul de Ziua Internaţională a Femeii. Articolul a fost distribuit de peste 140 de ori pe Facebook, potrivit unei monitorizări Facebrands pentru Paginademedia.ro.

Publicitate

Din articol:

"Avem însă o certitudine în mitologia noastră de falsuri cu care ne halucinozăm: Românca e frumoasă! A devenit oficial. Toţi idioţii făcuţi reporteri tabloizi întreabă pe aeroport, cu aplombul slugii care aşteaptă recunoaştere internaţională, la plecarea diverşilor „hartişti“ următoarea întrebare de galantar: „Eh, cum v-au plăcut femeile din România!!!?“ E un clişeu dezgustător în abisul nostru psihanalitic de neam prost. Ar fi trebuit să urmeze: „Mai serviţi şi data viitoare sau v-aţi săturat pentru totdeauna!!?“"

Între cele mai distribuite postări se numără două de pe blogurile Adevărul şi una de pe blogul lui Lucian Mândruţă.

O selecţie de materiale de pe bloguri şi platforme colective, distribuite pe Facebook, realizată de Paginademedia.ro şi FacebrandsPRO:

1. Bloguri Adevarul, „Toate femeile din lume ştie că Binili Învinge“,de Liviui Mihaiu, 143 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Singura fiinţă în care eu, ca popor, îmi pun speranţa este Femeia şi Mama. Numai ea ne (mai) poate salva de la prostia şi ura în care ne scăldăm. Şi, dacă mâ gândesc bine, singurul om căruia am vrut să-i fac statuie, dar n-am avut cu cine (pentru haterii personali: banii sunt tot acolo, gnomilor! n.a.) a fost Elisabeta Rizea, care spunea despre lumea bărbaţilor pentru care făcuse închisoare de mai multe ori: „Trei zile de-oi mai trăi, dar să văd că se limpezeşte lumea!“ Citeste mai mult: adev.ro/o3qazh

2. coolturamall.ro, “Nouă scriitori vorbesc despre mamele lor”, 131 share-uri pe Facebook.

3. lucianmindruta.ro, “La mine in sat miroase deja a vesnicie”, 122 share-uri pe Facebook.

Din articol:

A vesnicie si a usi batute in cuie. Si a geamuri sparte prin care nici vantul nu mai fluiera, de urat. A porti ruginite care nici sa scartaie nu mai pot. A betivi care trec noaptea si mai rup cate o uluca din gard. Nu stii de ce. Nici ei nu stiu.

4. Bloguri Adevarul, “Marginalizarea ţărănimii în societatea moderna”, de Constantin Schifirneţ, 84 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Este deja bine stabilit că modernizarea şi modernitatea au acţionat ca dizolvant în spaţiul rural şi agrar. Modernitatea occidentală a avut, printre alte consecinţe, distrugerea clasei ţărăneşti, locul ei fiind luat de fermierii agricoli, grup social exponent al agriculturii capitaliste industrializate

5. Bloguri Adevarul, “Lungul drum spre regăsire, libertate şi independenţă (III). Lista KGB-ului pentru Republica Moldova”, de Constantin Corneanu, 62 share-uri pe Facebook.

Din articol:

Pe 27 mai 1988 se va desfăşura Adunarea Generală a scriitorilor din RSSM care va considera ca fiind incompetentă şi nereprezentativă delegaţia din partea PCM la Conferinţa a XIX-a de la Moscova şi îi va cere lui Mihail S. Gorbaciov „să reprezinte interesele intelectualităţii de creaţie moldoveneşti şi ale tuturor forţelor din republică ce aderă la restructurare“.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus