Skip to main content

UPDATE. Canalul e și pe UPC. RCS a pus în grilă un canal unguresc de sport, care dă și meciuri din Liga Campionilor. Pe România, Dolce are drepturile exclusive.

 
UPDATE. Canalul e și pe UPC. RCS a pus în grilă un canal unguresc de sport, care dă și meciuri din Liga Campionilor. Pe România, Dolce are drepturile exclusive.
Captură publicată de HD Satelite. Potrivit site-ului, a fost surprinsă la un abonat din zona Olteniei

UPDATE. Televiziunea M4 Sport, din Ungaria, a intrat și la UPC. UPC are această televiziune în pachetul Panonia, cel dedicat minorităților, pachet din care mai fac parte și alte canale ungurești.

Publicitate

Post nou în rețeaua RCS. Canalul are în grilă meciuri de fotbal fără licență de difuzare în România. Detalii, în continuare:

Noua televiziune care a intrat în rețeaua RCS este M4 Sport, din Ungaria. Canalul a fost pus în locul MTV, care a ieșit din grila operatorului, potrivit HD Satelit. Ce este însă interesant este că televiziunea din Ungaria deține drepturi de televizare pentru o serie de competiții sportive, printre care UEFA Champions League. Drepturile pentru România sunt însă deținute în exclusivitate de DolceSport și, pentru o opțiune, de Pro TV.

Potrivit reprezentanților companiei RCS, televiziunea de sport a intrat în pachetul digital al cablistului, oferit minorităților. Ei spun că acest pachet este disponibil în zonele cu minorități, precum Brașov, Harghita sau Covasna. 

Potrivit monitorizărilor Paginademedia.ro, dar și sesizărilor cititorilor, postul M4 era disponibil, cel puțin ieri și azi, și pentru abonații RCS din București. Captura de la finalul articolului a fost realizată de Paginademedia.ro la un abonat TV din sectorul 1, în jurul orei 19.00.

Potrivit site-ului HD Satelit, care ilustrează informația cu capturi de pe TV, M4 Sport a difuzat deja, miercuri seara, o partidă de fotbal din UEFA Champions League - Zenit - Benfica - deși canalul nu deține drepturile pentru România. În mod normal, potrivit specialiștilor consultați de Paginademedia.ro, în timpul difuzării competițiilor pentru care nu deține drepturi, un post TV trebuie să codeze emisia.

Televiziunea M4 Sport este deținută de MTVA, o asociere a serviciilor media publice de televiziune și radio din Ungaria, ce a fost lansată în vara anului trecut. 

Paginademedia.ro a adresat companiei RCS&RDS întrebări legate de modul în care se va face transmisia postului TV atunci când sunt meciurile de Champions League, însă până la ora publicării acestui articol nu a primit un răspuns. 

LA INDIGO. Un caz asemănător s-a întâmplat tot cablistului RCS&RDS în 2013, când difuza pe teritoriul României varianta ungurească a canalului Digi Sport, care avea drepturi pentru Premier League pentru țări din regiune, dar nu și pentru România. În aceeași perioadă, drepturile exclusive pentru România ale campionatului englezesc erau la Eurosport. Ulterior, postul a fost codat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Nu stiu daca sa rad sau sa plang.

    Titlu: Pe Romania, Dolce are drepturi exclusive.
    In text: PRO TV are si ea optiune.

    A dreacu exclusivitate.
  • astfel de abuzuri ar trebui sanctionate drastic. rcs a scos din grila eurosport ca transmite premier league in romania (cand se gandeau ei sa cumpere)

Trimite un comentariu