Skip to main content

Un sezon din Game of Thrones costă cât jumătate din toată piaţa de televiziune din România

 
Un sezon din Game of Thrones costă cât jumătate din toată piaţa de televiziune din România

Un sezon din serialul celebrul serial american Game of Thrones costă aproape cât jumătate din toată piaţa de televiziune din România într-un an.

Publicitate

Noul sezon al serialului produs de HBO costă peste 100 de milioane de dolari, potrivit The Independent. Aceast buget este uriaş având în vedere faptul că toată piaţa de televiziune din ţara noastră s-a ridicat anul trecut la valoarea de 230 de milioane de dolari (205 milioane de euro), potrivit raportului Media Fact Book citat AICI de Paginademedia.ro.

Producţia unui singur epidod din Game of Thrones costa peste 10 milioane de dolari, potrivit ziarului american. Asta reprezintă o mărire considerabilă a bugetului faţă de sezoanele precedente.

Spre exemplu, primul episod al serialului a costat puţin peste 5 milioane de dolari, iar primul sezon a ajuns la un buget de 50 de milioane. Bugetul sezonului 2 a crescut din cauza bătăliei de la „Blackwater”, pentru care a fost nevoie de un cec de 8 milioane $. Iar în ultimii ani, se estimează că bugetul unui episod a oscilat între 6 şi 8 milioane $.

Sezonul cu numărul şase din Game of Thrones va debuta pe 24 aprilie, la HBO.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cr cr
    Un sezon din serialul celebrul serial american Game of Thrones costă aproape cât jumătate din toată piața de televiziune din România într-un an.

    Voi nu stiti sa recititi articolul, sa vedeti daca este ceva gresit si sa modificati?

Trimite un comentariu

sus