Skip to main content

Antena 3, amendată cu 20.000 de lei pentru limbajul injurios la adresa lui Mălin Bot

 
Radu Tudor
Radu Tudor

În urma conflictului cu Mălin Bot, Antena 3 s-a ales cu o amendă de 20.000 de lei din partea CNA. Televiziunea condusă de Mihai Gâdea a fost sancţionată pentru afirmaţii injurioase şi pentru faptul că nu a fost prezentat punctul de vedere al ziaristului de la Evenimentul zilei în momentul în care i-au fost adus acuzaţii precum cea că ar fi "fascist". Sancţiunea a fost aplicată şi pentru că l-a numit "nazist" pe jurnalistul HotNews.ro Dan Tăpălagă.

Publicitate

La şedinţa CNA de astăzi a participat Radu Tudor pentru a susţine cauza postului Antena 3 în faţa membrilor Consiliului.

„Emoţia care te cuprinde în fata unui om batran si bolnav te aduce in situatia de a spune nişte cuvinte dure", a spus realizatorul de la Antena 3.

La jumătatea lunii trecute, Mălin Bot a venit şi el în faţa Consiliului:

„Eu n-am venit să pledez pentru o sancţiune, pentru că merg în instanţă cu treaba asta, ci să vă arăt consecinţele modului în care toleraţi acest tip de comportament", a spus jurnalistul de la EVZ.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, declaraţiile realizatorului de la Antena 3, declaraţiile unor membri ai Consiliului şi poziţia lui Mălin Bot prezentată în şedinţa din 17 martie:

Radu Tudor, realizator Antena 3:

"În legătură cu acest diferend semnalat de Mălin Bot, articolul semnat de el a reprezentant o defăimare gravă cu privire la telespectatorii noştri. Am făcut o plângere la Consiliul pentru Combaterea Discriminării şi nu s-a considerat un act de discriminare din partea jurnalistului de la EVZ. Noi am contestat decizia CNCD în instanţa. Acest comunicat al CNCD a fost difuzat pe 13 martie şi a fost publicat si pe site-ul Antenei 3. Înţeleg că domnul Bot a pronunţat aici cuvinte foarte grave la adresa noastră, ne-a făcut infractori. Defaimarea pe criterii de varsta nu este demna de un cadru democratic."

Radu Herjeu, membru CNA:

"Limbajul folosit de dumneavoastră şi de Antena 3 în emisiunea în care aţi discutat poziţia celor doi jurnalişti, Malin Bot si Dan Tăpălagă, este unul injurios. Acuzaţia de nazism e cu iz penal. Trebuia să aveţi opinia domnului Bot cu privire la această acuzaţie. Impactul limbajului dumneavoastră despre Mălin Bot este incomensurabil mai mare decat impactul pe care îl au afirmaţiile domnului Bot la adresa dumneavoastră."

Dorina Rusu:

"Dvs. nu aţi fi ajuns aici dacă nu aţi fi făcut afirmatiile pe care le-aţi facut, daca nu aţi fi folosit limbajul pe care l-aţi folosit. Această spirală a urii este profund dăunătoare faţă de ce se întâmplă în societate."

Mălin Bot, în şedinţa CNA din 17 martie:

"Între acuzaţia de nazism - care e o faptă penală - şi momentul în care vorbesc s-a petrecut o analiză a CNCD. Ştiu că am în faţă oameni care răspund la comenzi politice. Am venit să caut nişte oameni pe care atunci când eram la începuturile carierei mele îi admiram şi care cred că acum stau pitiţi. Avem un ifractor care-si permite să şantajeze orice jurnalist, persoană publică ce îi stă în cale pentru că această instituţie în care dvs. lucraţi nu îşi îndeplineşte rolul stabilit de lege. Nu mă refer la Antena 3 în general, ci la nişte oameni pe care îi putem număra pe degete şi care linşează. Eu n-am venit să pledez pentru o sancţiune, pentru că merg în instanţă cu treaba asta, ci sa vă arăt consecinţele modului în care tolerati acest tip de comportament. Cand pe mine ma tălhăreşte şi mă adresez poliţiei e o problemă de ordine publică. Dacă mă talhareste de zeci de ori, pe mine şi pe vecini, iar politia nu face nimic, e o problema de corupţie. Nu-şi permiteau să facă acest lucru dacă acest Consiliu îşi făcea treaba."

Ce a spus Radu Tudor despre Mălin Bot în emisiunea incriminată din 21 februarie de la Antena 3

21 februarie, Punctul de întâlnire, Radu Tudor:

Ei, bine, doamnelor şi domnilor, de data aceasta avem de a face cu atacuri de tip nazist şi anunţăm împreună în seara asta, eu şi Mircea Badea, că Antena 3 va face sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru afirmaţiile pe care Dan Tapalagă de la Hotnews şi Mălin Bot le-au făcut. Şi mulţi, mulţi alţii. (...) Aici vine paralela cât de poate de corectă făcută de Mircea. Nişte mesaje de tip nazist, postate şi publicate de susţinătorii lui Traian Băsescu, cu Dan Tapalagă de la Hotnews şi Mălin Bot, de la Evenimentul Zilei. Haideţi să vedem împreună mesajele de tip nazist la adresa pensionarilor, doind toleranţă bolnavă şi care vor genera, mâine dimineaţă, cel puţin o plângere la Consiliul Naţional de Combatere a Discriminării. (...) Un alt individ marcat de mentalităţi naziste, un mare băsist, Mălin Bot, de la Evenimentul Zilei, pozează dovada faptului că susţinătorii noştri sunt bătrâni şi bolnavi: au punga cu medicamente Catena, la miting. Cea mai bună replică dată acestor indivizi bolnavi, intoleranţi şi cu o viziune de tip nazist este un bilet primit de la un susţinător Antena 3.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Jos Cenzura Jos Cenzura
    Sa imi trag *** in Bot cu ideile lui neonaziste. *** voua, gunoaie naziste care va urati poporul
  • Lucian Lucian
    MariusONC, pentru ziare nu exista CNA. Daca-l vedeai pe B1 spunand ceva traznai gen Radu Tudor, iti dadeam dreptate. Crede-ma ca au scapat foarte ieftin cei de la A3 fata de cate jigniri aduc colegilor care nu le impartasesc opiniile.
  • MariusONC MariusONC
    Și domnul Bot de ce nu este sancționat pentru toate mizeriile pe care le scrie în Evenimentul Zilei, de felul cum sunt jigniți telespectatorii Antenei 3. Dar asta e, trăim într-o țară unde numai o parte a mass-mediei este sancționată pentru că nu pupă sistemul.
    Și da, Mălin Bot este un individ cu apucături FASCISTE, citiți ultimele 5 editoriale ale acestuia și o să vă dați seama.

Trimite un comentariu

sus