Skip to main content

BBC va difuza un documentar, dedicat reginei Elizabeth a II-a, cu prinţul Charles în rol de narator

 
Foto: BBC.com
Foto: BBC.com

BBC va difuza, astăzi, de la ora 21:00, un documentar dedicat reginei Elizabeth a II-a, la împlinirea vârstei de 90 de ani, intitulat ”Elizabeth at 90 — A Family Tribute”, cu fiul ei, Prinţul Charles, în rol de narator, scrie News.ro, care citează publicaţia Variety.

Publicitate

”În timp ce îi sărbătorim cea de-a 90-a aniversare, ea, la fel ca fiecare dintre noi, poate reflecta la o viaţă care a inspirat şi a încurajat milioane de oameni din Marea Britanie, Commonwealth şi din jurul lumii. În multe feluri, este o viaţă care a definit era noastră”, a spus Prinţul Charles în documentar.

Prinţul de Wales a adăugat că jurământul pe care mama sa l-a făcut ca în anul 1947, în Africa de Sud, a dat startul ”erei Elizabeth”.

Documentarul include scene în care regina Elizabeth şi fiul ei, Prinţul Charles, vizionează şi comentează împreună o selecţie de filmări din arhiva personală, realizate chiar de regină sau de soţul ei, Prinţul Philip, Duce de Edinburgh, dar şi de tatăl ei, regele George al VI-lea, şi de mama ei, Elizabeth.

Pentru realizarea filmului documentar au fost intervievaţi fiica reginei, Prinţesa Anne, nepoţii ei, prinţii William şi Harry, dar şi Regina Margrethe a Danemarcei, nepoata reginei Elizabeth, Sarah Chatto, şi trei dintre verii ei, Prinţesa Alexandra, Prinţul Edward, Duce de Kent, şi Margaret Rhodes.

Documentarul, produs de Crux Prods, a fost regizat de John Bridcut, care a mai filmat un documentar dedicat reginei, pentru BBC, intitulat “A Jubilee Tribute to the Queen by the Prince of Wales” (2012), precum şi alte show-uri despre monarhie, ca: “The Prince and the Composer” (2011), “Charles at 60: The Passionate Prince” (2008) şi “Queen and Country”, un serial format din patru episoade,care a marcat Jubileul de Aur al reginei, din anul 2002.

Filmul ”Elizabeth at 90 — A Family Tribute” va fi difuzat pe BBC One şi pe BBC iPlayer. Un alt documentar dedicat reginei Elizabeth la vârsta de 90 de ani, intitulat ”Our Queen At 90”, a fost difuzat, luna trecută, de postul de televiziune ITV.

Elizabeth a II-a, născută pe 21 aprilie 1926, a urcat pe tronul Marii Britanii la data de 6 februarie 1952 şi este suveranul cu cea mai îndelungată domnie din istoria monarhiei britanice.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus