Skip to main content

Cazul Ludovic Orban, legat de "două posturi TV". Politicianul ar fi cerut o plată de 50.000 de euro către două staţii.

 
Foto: jurnalistii.ro
Foto: jurnalistii.ro

Cazul în care Ludovic Orban este anchetat de procutorii DNA pentru că ar fi cerut unui om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorală la Primăria Capitalei este legat de două posturi TV.

Publicitate

Politicianul ar fi cerut ca banii să ajungă la două posturi de televiziune pentru promovarea imaginii sale, scrie News.ro, care citează informaţii de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă, că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală şi au dispus, astăzi, luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, faţă de Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte al unui partid, pentru infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, în 1 martie, Ludovic Orban a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2016, în care Orban urma să candideze la funcţia de primar al municipiului Bucureşti. Ulterior, în 20 martie, când s-a întâlnit cu omul de afaceri, Ludovic Orban i-ar fi pretins 50.000 euro, precizându-i că va trebui să dea banii unor persoane cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a-i fi promovată imaginea în contextul candidaturii sale.

“Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una - două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, arată procurorii.

Orban a anunţat apoi că îşi retrage candidatura de la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Genius Genialu' Genius Genialu'
    Precis Antena 3 si Romania TV, nu am niciun dubiu
  • Dan Dan
    Stati calmi ca daca erau de la Antena 3 erau arestati pana acum.
  • Ciobanul Bucur Ciobanul Bucur
    @ Iuli: Cum de te-ai gandit la A3? Doar toata lumea stie ca cei de acolo sunt cei mai cinstiti, nu mint niciodata, nu manipuleaza niciodata, iubesc poporu si, desigur, sunt fabulosi. Iar patronul lor e cel mai cinstit om de pe fata pamantului, care sta la puscarie din cauza ca a vrut numai binele poporului.
  • Iuli Iuli
    Care-s alea doua posturi TV? Cumva Antena3&RomaniaTV? Sau ProTV&Antena1?

Trimite un comentariu

sus