Skip to main content

Cristian Burci, ridicat de DIICOT pentru audieri. Percheziţii la ziarul Adevărul

 
Sursa foto: Q Magazine
Sursa foto: Q Magazine

Omul de afaceri Cristian Burci, patronul Adevărul, a fost ridicat în această dimineaţă pentru audieri de procurorii DIICOT. Burci este acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 8 milioane de euro, anunţă Digi 24. În plus, procurorii fac percheziţii la mai multe sedii de firme deţinute de omul de afaceri, printre care şi redacţia unui ziar, mai menţionează sursa citată.

Publicitate

Procurorii din Olt de la DIICOT anchetează devalizarea unei societăţi, fabrica Romvag, care a devenit cunoscută pentru fabricarea de vagoane. Fabrica a fost privatizată iar în proporţie de 70% era deţinută de Cristian Burci.

Pe de altă parte, agenţia de presă News.ro anunţă că percheziţii se fac şi la locuinţa omului de afaceri precum şi la administratorul special al firmei insolvente Denisa Turcu într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare cu un prejudiciu de aproximativ 7,1 milioane de euro şi 3,8 milioane de lei.

De asemenea, membrii grupului infracţional sunt acuzaţi că ar fi spălat 18.1 milioane de euro şi 3.8 milioane de lei. Percheziţii se fac şi în redacţia Adevărul, mai arată News.ro.

De menţionat că, Denisa Turcu, cea care este de asemenea vizată de percheziţiile DIICOT, a fost administrator special al Adevărul Holding, societate aflată în insolvenţă (detalii, AICI).

Ştire în curs de actualizare

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Baby Burcy Baby Burcy
    @Salam
    Salamior, la perchezitie i-au gasit in casa niste copii mari cu capul mic, angajati la Prima si Adevarul si pusi sa-l apere pe forumuri.
  • Baby Salam Baby Salam
    Brokere, ce inseamna pentru tine "evaziune"? A vandut copii fara sa plateasca taxe? Mai pune mana pe proverbialele almanahe.
  • Baby Broker Baby Broker
    Pe cand si evaziunea cu copiii?

Trimite un comentariu

sus